Trendi a biztonság, avagy a budapesti albérletek jellemzői

A budapesti olcsó albérletek egy dologról igen csak elhíresültek napjainkban: a minőségről. Sok esetben pedig annak hiányáról, sajnos. Kérdés azonban, hogyan lehet biztonságos és igényes albérletet találni Budapesten. A budapesti olcsó albérletek bírhatnak –e ilyen elengedhetetlen tényezőkkel, vagy a biztonság és a minőség csak a tehetősebbeknek való?

Amikor a budapesti olcsó albérletek háza táján kezd el nézelődni egy jövendőbeli bérlő, akkor gyakran találkozik a hirdetőoldalakon olyan képekkel a kiadó ingatlanról, amelyek vagy igénytelenségre utalnak, vagy pedig még csak nem is a valóságot tükröző körülmények figyelhetők meg azon. Sokszor nem is a kiadó ingatlanról készült képet takarják. Csupán egy ismeretlen, attraktívan dekorált, hamis albérlet mása.

Kimondottan lényeges ezért, hogy már beköltözés előtt meggyőződj a képen látható albérletről, valós, autentikus-e az. Budapest egyébként is egy népes nagyváros, szóval célszerű odafigyelni a biztonságra a költözést megelőzően.

Manapság pedig trendi is a biztonság a budapesti olcsó albérletek tekintetében.  Összegyűjtöttünk pár olyan lényeges szempontot, amelyre érdemes fókuszálni, ha éppen albérletet keresel és biztonságos lakásra, illetve közbiztonságra is vágysz. Ha pedig meggyőztünk és velünk bérelnél, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.

Betörésmentes, biztonságos albérlet

A budapesti olcsó albérletek nagy részéről elmondható az a sajnálatos tényező, hogy nem minden esetben betörésmentesen lettek kialakítva, pedig a biztonság elengedhetetlen egy nagyvárosban.

Hogyan néz ki egy biztonságos, betörésmentesre készített albérlet? A rácsok megléte mind az ablakon, mind az ajtókon nélkülözhetetlenek, továbbá, győződj meg arról is, hogy az utóbbi esetében működik a zár.

Ha nincs rács az ajtó előtt, akkor pedig bizonyosodj meg róla, hogy a bejárati ajtó után következik-e egy másik ajtó vagy sem. A dupla-ajtós megoldás nagymértékben javíthatja a biztonságot és te is sokkal nyugodtabban aludhatsz el éjszaka. A budapesti olcsó albérletek is lehetnek biztonságosak.

Mentális biztonság

A külső tényezők mellett azonban nagyon fontos arra is koncentrálni, hogyan hat a lakás a mentális egészségedre. A mentális egészség egy nagyon komoly része az ember életének, amelynek hanyatlása kihathat az élet összes területére.

Ezért elengedhetetlen, hogy az albérlet kiválasztásakor az azt körülvevő közbiztonság is kiváló legyen. Nem érdemes olyan albérletbe költözni, ami bár tetszik, de a környék rettegéssel tölt el.

A környék mellett az albérlet belsejében uralkodó körülmények sem utolsók azonban. Figyelj oda az albérlet falainak színére, a hangulatra, a lakás stílusára. Az is lényeges, hogy mennyire korszerű a berendezés, illetve, hogy mikor volt felújítva a lakás. A biztonságos albérlet nem csupán a betörések témaköréig terjed ki, hanem a te fizikai és mentális épségedet is magába foglalja.

Tényleg biztonságban vagy?

Tegyük fel, hogy a fent említettek tekintetében, mind külső, mind belső tényezők terén felkészült vagy és az albérlet tökéletesen biztonságosnak mondható, ez pedig a közbiztonságra is igaz. Azonban tényleg biztonságban vagy?

Sajnálatos módon olykor átverés áldozatául is eshetnek a bérlők. Méghozzá egy szélhámos bérbeadó által. Ahhoz, hogy biztosan a szerződésben és a személyesen is megbeszéltek valósuljanak meg, célszerű határozott idejű bérleti szerződéssel szerződni, az ugyanis fix.

Ha pedig még nem döntötted el teljesen, hogy milyen szerződéssel bérelnél, de megbizonyosodnál arról, hogy becsületes bérbeadóval van dolgod, azt egyetlen lényeges mondattal is megteheted. Kérdezd meg, hogy tud-e neked számlát nyújtani. Miért is olyan nélkülözhetetlen a számlaképesség, hogy akár le is buktathatsz vele egy csaló bérbeadót? Nos, olvasd el a cikkünk, amelyben részletesen elmagyarázzuk erre a választ.