Szólóban is jó! Avagy a szóló lakásbérlés varázsa

Mint tudjuk, számtalan előny származik abból, ha lakótársakkal bérelsz albérletet Budapesten. Több pénzt takaríthatsz meg, soha nem fogsz unatkozni, az olyan hétköznapi kötelezettségek, amelyek elengedhetetlen részeivé válnak életednek, mint például a takarítás  és a közös terek tisztán tartása, megoszlanak.

Azonban nem minden ember típusnak megfelelő a lakótársi életmód. Egyes emberek szeretik a saját, privát szférájukat, és szükségük van egy kis egyedüllétre, míg mások lakótársaktól költöznének el. Ők úgy érzik, hogy megérett az idő a szóló albérlet bérlésre.

A lakótársak nagyszerűek lehetnek. Sok-sok élményt és tanulságot kaphatsz tőlük ajándékul. Azonban a szóló albérlet bérlésnek is van egy tipikus varázsa, amely olyan magával ragadó lehet, hogy sokáig talán nem is akarsz lakótársakkal lakni utána.

A szóló lakásbérlés során eséyled nyílhat jobban megismerni önmagad, fejleszteni a probléma megoldó kepességedet, és megtanulhatod jobban tisztelni magad. A lakásban töltött idő során ugyanis a saját magad társaságát élvezed csupán az esetek többségében.

Te határozod meg, hogy mennyi időt vagy hajlandó szocializálódásra és másokra szánni, sőt, azt is te irányítod, hogy kikkel, milyen emberekkel veszed körbe magad, amikor ki teszed a lábad az albérletből, ahogyan akkor is, amikor vendégeket hívsz a lakásba.

Ennek értelmében sokkal nagyobb kontroll van a kezedben, mint abban az esetben, ha lakótársakkal élsz együtt, sokszor ugyanis az ember nem barátokkal, hanem idegenekkel költözik össze, és ilyenkor nem lehetséges előre meghatározni, hogy kikkel fog majd együtt élni.

Lehet, hogy szeretsz egyedül lenni, az is lehet, hogy csupán ki próbálnád milyen az, amikor a saját magad társaságára hagyatkozol, de az is előfordulhat, hogy komolyan megértél arra a nagy lépésre, hogy egyedül élj és szólóban bérelj albérletet.

Egy dolgot azonban mindenképpen érdemes tudomásul venni ilyenkor. Míg a szóló bérlés sem mindig fenékig tejföl. Igaz az a kijelentés, hogy meglehetősen olcsó lakótársakkal bérelni. Ebből következetetve, a szóló albérletek esetében egyértelmű, hogy nem csak a szobád, de az egész lakás bérlését te állod.

Most, hogy a bár apró, de kellemetlen információkat eltávolítottuk az útból, beszéljünk a szóló albérlet bérlés előnyeiről is. Egyedül bérelni ugyanis nem olyan vészes, mint ahogy azt sokan hiszik a kezdetekben, sőt, nagyon is élvezetes és szórakoztató lehet.

A te szabályaid szerint

Nincsenek mások által hozott fürdőszoba használati szabályok, és búcsút inthetsz az alkalmazkodásnak is. A te saját szabályaid érvényesülnek itt. Nem fogsz igazodni mások éjszakai rutinjához, ha lámpafény mellett olvasnál éjfélkor, és te ezt meg engedheteted magadnak, akkor nem lesz senki, aki lehurrog ezért.

Nem kell senki után elpakolnod, nem kell sorsot húznod lakótársakkal, hogy ki gondoskodjon a mosatlanról, és ha pont nincs időd elpakolni magad után, senki sem fog megsértődni rád. Kialakíthatod a saját napi rutinodat, uralhatod a fürdőszobát és ízlésed szerint dekorálhatsz, legyen az akármilyen egyedi (természetes a már meglévő bútorzat és berendezés tiszeteletben tartásával). Sőt, akár még énekelhetsz is (csak a szomszédok is adják beleegyezésük ehhez).

Zavartalan távmunka

Azok a bérlők, akik home office-ból dolgoznak, és a továbbiakban is tervezik ezt a fajta munkavégzési formát űzni igen jól járhatnak akkor, ha a szóló albérlet bérlés mellett voksolnak és egyedül költöznek be egy lakásba. A zavartalan munka érdekében ajánlott is egyedül bérelni. A home office előnyeről részletesebben itt.

Gondolj csak bele, senki nem fog rád nyitni, vagy a hattárben pizsamában, egy pohár üdítővel a kezében tévelyegni a háttérben, amíg te fontos konferencia beszélgetéseket bonyolítasz le a feletteseiddel online.

Meggyőzött a cikkünk? Ha nem így történt, akkor olvasd el egyik hasonló cikkünk a szóló albérletek előnyeiről ide kattintva, és garantáltan kedvet kapsz ahhoz, hogy egyedül élj egy kicsit. Amennyiben albérletet keresel Budapesten, bátran vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hiszen Budapest minden kerületében jelen vagyunk. Mi segítünk!