Szoba és lakásbérlés egyetemistaként?

A továbbtanulás előtt álló tanulók gyakran ábrándoznak arról, milyen is lehet az önálló, fővárosi élet egyetemi hallgatóként. Számtalan cikket lehet olvasni a hallgatók világáról, amely részletesen taglalja, milyen követelményeknek kell megfelelni az iskolapadban, de kitér arra is, hogy az egyetem ajtaján kívül, milyen sokat kell tanulni, a hallgatók pedig hogyan töltik a szabadidőt, amikor épp nem várnak rájuk az oszlopokban sorakozó könyvek. Arról viszont kevés szó esik ezekben az írásokban, hogyan is találjunk rá a megfelelő lakásra, vagy éppen szobára, illetve milyen elvárásoknak kellene megfelelniük a kiadó albérleteknek Budapesten.

Sokszor ugyanis egyetemistaként beérjük a kevesebbel, úgy gondoljuk, a szemeszter kezdetén kalandnak fogunk fel majd minden akadályt valamint kellemetlenséget, amit az iskolapadon kívül sodor elénk az élet. Így fordul elő tehát az is, hogy egyszobás lakáson osztozunk diáktársunkkal, aki elfoglalja a szobát, mi pedig a szűkös nappali kicsiny kanapéján kötünk ki. Korán fel kell ismernünk ez mennyire kényelmetlen és élhetetlen állapot! A kaland véget ér, jön a vizsgaidőszak vagy éppen szerelmesek leszünk, magánszférára lesz szükségünk!

Ha spórolni akarunk, de élhető körülményeket szeretnénk teremteni egyetemi éveinkben, ami biztosítja számunkra, hogy saját szobánkban töltődhessünk fel, akkor érdemes a Global Best Property Zrt. internetes oldalát böngészni. Ugyanis számtalan kiadó szoba kínálatuk akad egyetemisták számára, a hab a tortán pedig, hogy ezek mind nagyon közel találhatóak az egyetemhez. Több kiadó szobájuk és lakásuk található például az ELTE közelében, csakhogy egy példát említsünk. 

Ne érjük hát be kevesebbel, mert később nagyon bánni fogjuk. Egyetemistaként is kijár a magánszféra kényelme, az esztétikus, modern otthon melege, ahogyan az is, hogy mind ehhez megfizethető áron jussunk hozzá, és még utazni se kelljen sokat az Alma materünkig egy fárasztó, végig tanult éjszaka után.