Stresszel a kisméretű albérleted? Ez válthatja ki, és így limitáld

Legyen szó galériás vagy stúdiólakáshoz, esetleg csak egy kisebb méretű albérletről, ha budapesti olcsó albérletek, akkor a méret is szerepet játszhat. Sok oka lehet annak, hogy kisméretű lakást bérelsz. Lehet, hogy te választottad, lehet, hogy anyagilag kedvezőbb, lehet, hogy csak ilyen albérlet helyezkedik el közel a munkahelyedhez, az egyetemhez.

Az anyagiak játszanak a legnagyobb szerepet az albérlet méretének kiválasztásakor manapság. A kisebb lakások ugyanis jóval olcsóbban bérelhetők, mint nagyméretűek. Továbbá, a nagyvárosok a túlnépesedés miatt gyakrabban tud kisebb albérletekkel szolgálni, mint nagyobbal, a nagyvárosokban ugyanis a tér okosan való felhasználása elengedhetetlen.

Így tehát a budapesti olcsó albérletek között gyakori a kisméretű albérlet, annak sok-sok előnyével együtt. Ha megszokod, megismered, igazán meg is szeretheted ezt a lakhatási formát. Mérettől függetlenül, keress akár kiadó szobát, akár egyedül is bérelhető lakást, ügyfélszolgálatunk szívesen segít.

Előbb-utóbb pedig te is meg tanulsz majd céltudatosan gazdálkodni a rendelkezésedre álló térrel. E nélkül nehezebb lenne megszokni a nagyvárosi életet. Azonban, ha sikerül, rájöhetsz, hogy minden csak a kreativitáson múlik, illetve azon, hogyan használod fel a rendelkezésedre álló erőforrásokat.

A budapesti olcsó albérletek bérlése érdekében te magad is rájöhetsz, hogy mennyi térre van szükséged. Ahhoz hozzá szokni gyakran mégis komplikált lehet azok számára, akik például egy nagyobb, vidéki kertes, családi házból költöznek.

Bár ez nem hangzik túl bonyolultnak, előfordulhat, hogy a procedúra során akadályokba ütközöl. Ilyen lehet például az, ha úgy érzed, hogy túl zsúfolt a tér. Ahogy egyre ismerősebbé válik a lakás a beköltözést illetően, úgy érezheted azt, hogy egyre kisebb a tér.

A halmozás pedig sosem vezet jóra, különösen egy kisebb méretű albérletben. Felmerülhet a kérdés, hogy mi a helyzet akkor, ha maximalista vagy, de annak olcsó havi díja miatt egy kisebb, miniatűr albérletet bérelnél? Hogyan küzdd le a kezdeti nehézségeket akkor, ha ilyen albérletet bérelsz, de nehéz megszokni a limitált teret?

Több fényre van szükséged, ha zsúfoltnak érzed

Ha térre van szükséged, akkor egészen egyszerűen fényre lesz szükséged. A fény ugyan nagyobbnak láttatja a teret. Ha lehetséges, bérlést megelőzően figyelj oda a természetes fény lehetőségére. Ha ez mégsem sikerül, és sötétebb elhelyezkedése miatt az albérlet, akkor sincs minden veszve.

Ebben az esetben ugyanis a mesterséges fény installálása is segíthet. A világosabb falak és bútorok szintén lehetőséget adnak arra, hogy nagyobbnak tűnjön a tér.
Mindezek mellett fontos, hogy te is kapj a természetes fényből, tehát akkor is, ha otthonról dolgozol, érdemes mindennap sétálni, ha lehet, akkor még napközben.

Így pedig mind te magad, mind az albérlet is tesz azért, hogy jól érezhesd magad a szűkösebb helyeken is. Mindössze arra kell figyelned lakáskereséskor, hogy világosabb, letisztultabb színű és stílusú albérletet válasz.

Tükör nagyítja a teret

A több fény érdekében sok-sok tükör okos, és funkcionális igénybevételével nagyíthatja optikailag a teret, így kevésbé érezheted azt, hogy összenyom a négy fal, még ha csak képletesen és ideiglenes is lesz úrrá rajtad ez az érzés.

Ha unod, a minden egy helyiségben koncepciót, akkor szerezz be spanyolfalat.

Nemes egyszerűséggel hozhatsz létre saját kezed által helyiségeket, ha spanyolfallal választod el azokat. Amint pedig újra visszatérnél a nyitott koncepcióhoz, akkor eltávolíthatod a falakat. Ez különösen kapóra jöhet akkor, amikor vendégeket fogadnál.

Ne dolgozz túl sokat az albérletben, ha mini lakást bérelsz.

Távmunkánál fordulhat ez elő gyakran. Nem arra akarunk kilyukadni, hogy egyáltalán ne dolgozz otthonról, hanem sokkal inkább arra, hogy időnként dolgozz máshol is. A változatosság kedvéért érdemes kávézót keresni, ahol letelepedhetsz a laptopoddal egy időre. Ez segíteni fog abban, hogy újra értékeld az otthon koncepcióját, mikor hazaérsz.