Segítség! Nem kedvel a bérbeadó.

Nem egyszerű jó kapcsolatot kialakítani minden emberrel az életedben. Előbb-utóbb, az évek során megeshet, hogy pár emberrel nem jössz ki egészen jól, megromlik a viszonyotok, vagy a kezdetektől fogva nem alakul ki megfelelően. Legyen az egy barát, egy munkatárs, egy főnök, egy lakótárs, vagy éppen egy bérbeadó, lesz olyan személy, akivel nehezebb az együttműködés.

Ez persze egy teljes mértékben természetes dolog az ember életében, de mégis roppantul zavaró lehet időnként, és hátráltathat az előrébb jutás során. Az alábbiakban nem csupán példákat olvashatsz, hogyan alakulhat ki ez a helyzet egy bérbeadóval, de azt is, mit tehetsz, hogy helyrehozd a helyzetet.

Az ügyintézés, a kommunikáció és a velük járó kapcsolattartás mind szerves részei a hétköznapoknak. Ha pedig albérletet bérelsz, akkor ezt észlelheted az otthonoddal kapcsolatban is, hiszen a lakbér és rezsi fizetése, a bérbeadóval való kapcsolattartás szintén ügyintézésnek minősülnek. Ügyfélszolgálatunk viszont segít abban, hogy minél zökkenő mentesebben lehessen elintézni mindezt a budapesti olcsó albérletek bérlése során.

Vizsgáld meg a múltat, mit tettél, mit mondtál. Esetleg mit nem tettél, és mit nem mondtál.

Kérdezd a lakótárs, szomszéd véleményét, hogy mit gondol, elrontottál –e valamit. Ez a kisebb kutatás segíthet kideríteni, ha baj van. Bár a legtöbb bérbeadó biztosan jelezni fogja, ha problémája akad azzal, ahogyan a budapesti olcsó albérletek bérlése során élsz, vagy ahogyan elmulasztasz egy határidőt, esetleg valamit nem teszel meg, amit kért. Mégis előfordulhat, hogy szemet huny a tetteid felett, de lejegyzi őket magának, és ha túl sok gyűlik össze ezekből, akkor felszólít.

Kerüld a konfliktus, de kommunikálj.

A konfliktus nem ideális. Igaz, hogy amikor ritkábban előfordul, még előnyötökre is válhat, tanultok belőle valamit, ha közeli ismerősről, barátról, családtagról van szó, de egy hivatalos együttműködés során, mint amilyen a bérbeadóval folytatott, egyáltalán nem jó előjel.

Inkább igyekezz elkerülni a konfliktust. A tiszta, egyértelmű kommunikáció segíthet abban, hogy elkerüld a konfliktust. Itt olvashatsz többet is arról, hogy miért fontos a kommunikáció, ha egy bérbeadóval van dolgod, illetve, hogyan kommunikálhatsz a leghatékonyabban a budapesti olcsó albérletek bérlése során. Ahogyan a lakótársakkal való kommunikációnak is megvannak a legmegfelelőbb módszerei, úgy a bérbeadókkal történő kommunikációval sincs ez másképp.

Megértés fontos

A bérbeadó lehet, hogy egy nagyon elfoglalt ember, akinek nincs ideje a legapróbb problémákkal is foglalkozni, ezért érdemes, csupán akkor keresni, ha tényleg az ő hatáskörébe eső, lényeges dologról van szó az albérlettel kapcsolatban.

A megértés egy jelentős tényező lehet ebben az esetben, hiszen mindenkinek van rossz napja, rossz időszaka. A bérbeadó is elfoglalt ember. Az is lehet, hogy a stílusa másabb, mint a tiéd. Távolságtartóbb, nem bőbeszédű, azonban a közös ügyek intézésében még sincs fent akadás. Csupán akkor van baj, ha mégis fennakadást észlelsz. Ilyenkor jobb empatikusan és tisztelettudóan rákérdezni, hogy milyen problémából kifolyólag nehezebb vele a kapcsolattartás és az ügyintézés.

Milyen első benyomást tettél rá?

Előfordulhat, hogy az ember néha akaratlanul is rossz benyomást tesz egy másik emberre az első találkozás során. Sok tényező határozhatja meg, hogy az első találkozás milyen végkimenetelű lesz, az ugyanis maradandó nyomot hagyhat, amelyet később igen nehéz lesz megváltoztatni.

Lehetséges, hogy sokat késtél a szerződéskötésről, felkészületlen voltál, vagy valamilyen figyelmetlenségből kifolyólag bizalmatlanságra adtál okot. Megeshet, hogy mégis bérbe adta neked az albérletet, azonban mégis óvatosabb, bizalmatlanabb veled. Hogyan tudsz jó benyomást kelteni a budapesti olcsó albérletek bérlése során?