Ősz Budapesten a pandémia idején

A nyár végének közeledtével mindenki lázas készülődésbe kezd, ezzel üdvözölve az őszi időszakot. Egyesek iskolai felszereléseket, melegebb ruházatot vásárolnak, mások pedig albérletet keresnek.

A város gyönyörű ősszel, és rengeteg kikapcsolódási lehetőséget nyújt az új évszak beköszöntése. Új ízek, úh trendek, új dekorációs lehetőségek. A kretivitás biztosan szárnyal ilyenkor. Azonban mi a helyzet az őszi hangulattal és az albérletbérléssel a pandémia idején?

Az utóbbiról érdemes tudni, hogy a nyár végi, ősz eleji szezon sok érdekességet tartogat számukra. Ám mi történik akkor, ha már bérlik az albérletet? Miért jó Budapesten bérelni? Hogyan találj olyan albérletre, amelyik nem csupán a nyár végén, de más évszakokban is tökéletesen betölti az albérlettől elvárható funkciókat?

Sokan szeretnek nyáron albérletet bérelni, méghozzá okkal. A nyári albérlet bérlés rengeteg pozitívummal jár és sok-sok előnyt tartogat a bérelni vágyók számára. A nyári albérlet bérlés egyik előnye az, hogy meglehetősen olcsón juthatsz hozzá olyan minőségi albérletekhez, amelyekhez az év más szakaszain nem lenne esélyed.

A nyáron történő albérlet bérléshez a nyár vége is hozzá tartozik, amikor, mint megfigyelhetted már, sok-sok fiatal egyetemista, köztük pedig jó pár pályakezdő munkavállaló is megrohamozza az albérlet piacot.

Ekkor pedig elképesztően olcsó, bőséges ajánlatokkal találkozhatsz, azonban nem árt sietni, könnyen lecsaphatja a kezedről az albérletet valaki gyorsan és határozottabb. Ezért érdemes előre megfontoltan, jól kidolgozott tervekkel és stratégiával előkészülni az albélet bérlésre, hogy gyorsan hozhass határozott döntést.

Felmerülhet a kérdés azonban, hogy milyen is az, amikor a nyár végi / ősz eleji diák hullám véget ér, csendesedik az albérlet piac, te pedig szerződést kötsz és beköltözöl a várva várt lakásba? Mi vár rád utána? Jó döntést hoztál?

Home office, bezártság és egy figyelemre méltó tényezők

Legyél akár diák, legyél akár lelkes, munkavállaló fiatal, aki megváltani készül a világot, egy dologra érdemes fokozott figyelmet fordítani akkor, ha albérletet keresel a már sokat említett, hírhed, nyár végi/ősz eleji idő intervallumban. Ez pedig nem más, mint az, hogy mennyire alkalmas a bérlendő lakás a home office, a távmunka, esetleg a távoktatás megvalósítására. Előfordulhat, hogy többször is otthonról dolgozol majd, vagy otthonról kell kutatást végezned.

Nem árt, ha lakásnézéskor megfigyeled, van-e elegendő hely a home office kialakításához, rendelkezik – e íróasztalallal a lakás, esetleg a szoba, amelyet bérelnél. Végső esetben akkor is esélyt adhatsz egy lakásnak, ha találsz egy olyan sarkot, amely megfelelhet a otthoni irodának.

Mikor nem alkalmas egy lakás minden szezonra?

Ahogyan az idő mordulni kezd majd, te is azon kapod magad, hogy egyre több időt töltesz bent. Míg nyáron szeret az ember úton lenni, sokszor sötétedés után is a várost járni, kalandokat keresni, hiszen kellemes a hőmérséklet, addig az ősz beköszöntével lehűl a levegő, hamarabb sötétedik és gyakrabban esik az eső is.

Pontosan ekkor fordul elő, hogy bekapcsolod a fűtést és a következő hónapban emelkedik a rezsi összege. Te pedig nem érted, hogyan fizethetsz jóval többet a szerződésbe foglaltaknál. Nos, hadd áruljuk el, hogy valószínűleg egy olyan határozatlan idejű bérleti szerződést kötöttél, amelyben a rezsi összege használat alapján akár változhat is.

Emiatt mi mindig a határozott idejű bérleti szerződést ajánljuk a bérlőknek, amely nem csupán a lakásban tartózkodásod idejét határozza meg tisztán, világosan, és nem utolsó sorban fixen, hanem a a fizetendő összeget is. Ha kérdésed van a témában, bátran vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, szívesen segítünk.

Nem csak az őszi fáradtság miatti hangulatingadozás okozhatja, hogy több időt töltesz a lakásban, hanem a kedvtelenség, a szezonális depresszió, és a vírustól való félelem is. Ezért nagyon fontos, hogy ebben az időszakban kellemes környezetben tölthesd az időt.

Célravezető nyugtató színekkel, őszi dekorációval körbevenned magad, illatos gyertyát gyújtanod, fahéjas tekercset sütnöd, és valami igazán harmonikus filmet nézned. A szezonra hangolódás nyugtató hatással lehet a mentális egészségedre.

Azt se felejts el, hogy a nyári pörgés és tombolás után nem árt egy kicsit relaxálni, amelyre az őszi teendők és egy szép, hangulatos albérlet kiváló alkalmat nyújtanak. Muszáj viszont, hogy megfelelően felszerelt legyen ehhez az albérlet.

A sütéshez sütőre van szükséged, ami sajnos gyakran hiány cikk fővárosi, kiadó lakásokban, különösen azokban az olcsó, apró galériás lakásokban. Egy újabb pont, amelyet feljegyezhetsz a listádra lakásnézéskor. Sajnos, igen jellemző, hogy több elektronikai berendezés hiányos a lakásokban, ezekre pedig csak beköltözés után derül fény.