Nyár Budapesten lakva, avagy miért költözz nyáron a fövárosba.

A nyár az egyik legkedveltebb évszak, hiszen hosszabbak a nappalok és az egyre növekvő hőmérsékletnek köszönhetően szívesebben mozdulnak ki az emberek otthonaikból. Míg több időt töltenek az albérleten kívül, annak belső terén is alakíthatnak, hiszen az évszakok váltakozása mindig egy új lehetőségre és megújuló kreativitásra ad esélyt.

Természetesen minden évszak ideális a költözésre, a lakás bérlésre, és az albérletváltásra is, azonban akadnak olyan évszakok és azon belül is hónapok, amelyek kiváló lehetőséget nyújtanak a költözésre. Keresd ügyfélszolgálatunkat ajánlatokkal az év bármely szakaszában.

Legyen szó olyan külső tényezőkről, mint a kedvező időjárási körülmények, olcsóbb bérlési szezon, vagy éppen belső tényezőkről, mint amilyen az általad bérelt albérlet állapota, hőmérséklete, esetleg annak rád gyakorolt mentális hatása, minden évszaknak megvan a maga szépsége, tehát előnye, de árnyoldala, vagyis hátránya is. Miért érdemes nyáron költözni Budapestre és ekkor megkezdeni fővárosi életed?

Kikapcsolódási lehetőségek szaporodása

Úgy tartják, hogy nyáron forr az ember vére. A forró nyári időjárás ugyanis nem csupán testhőt növeli, de kalandvágyat is. Nyáron kevesebb időt tölthetsz az albérletedben, és tovább tartózkodhatsz kint, hiszen éjszaka sincs hideg.

A hosszú nappalokból következik pedig, hogy az ember munka után hamarabb elkezd unatkozni, így valami új élményre, kikapcsolódásra vágyik. Szívesebben ül ki a bárok teraszára egy hideg ital erejéig, mint máskor.

Az ember vágyik a kikapcsolódásra ilyenkor, Budapest pedig meg is adja azt. A belváros kiváló célpont lehet, ha olyan környékre költöznél, ahol közel maradhatsz a társadalom kínálta élvezetekhez, mint a színházak, mozik, bevásárló központok, bárok, éttermek, kávézók. A belvárosban mindig történik valami. Érdekel, hogy miért éri meg a belvárosban bérelni?

Ha pedig nyugodtabb kikapcsolódásra vágysz, akkor se csüggedj. Mind a belváros, mind a külváros számtalan parkkal és kirándulós útvonalakkal teszi lehetővé a minőségi pihenést. A belváros rengeteg terasszal és hűsítő finomsággal vár, míg a külsőbb részek természeti értékei is kecsegtetők lehetnek.

Elvégre sokszor az is elég egy pihentető, lélekemelő programhoz, ha a Margit-sziget zenélő szökőkútjánál üldögélsz, vagy a fűben fekszel barátaiddal egy kellemes, késő délutáni piknik során az egyik parkban.

Ráadásul Budapest földrajzilag is központi fontosságú, onnan autóval és vonattal is viszonylag gyorsan és könnyedén el lehet jutni, így ha megunnád a Budai-hegységet, viszonylag gyorsan más kirándulási pontokra is ellátogathatsz.

Olcsóbb-e Budapesten bérelni a nyár folyamán?

Egy nagyon határozott és egyszerű igen a válasz a fenti kérdése. Talán a legkedvezőbb időszak a költözésre a nyári évszak és az ezt követő ősz eleji, olcsó szezon. Nyáron ráadásul jóval több albérletre lelhetsz, ezek pedig feltűnően olcsón lesznek meghirdetve.

A nyár közepére kiköltözik az egyetemisták egy része, ahogyan a vizsgaidőszak csendesedni kezd, majd pedig be is fejeződik. Így több, kiváló albérlet szabadul fel, amelyre érdemes most, korán lecsapni, hiszen később felszökkenhet annak az ára.

Nyáron nem kell fűteni sem, így sok bérlő olcsóbban kínál albérletet, mint a hidegebb évszakokban. Ez azonban becsapós lehet. Mielőtt aláírod a bérleti szerződést, fontos, hogy meggyőződj arról, a fűtés megkezdésével nem fog emelkedni a fizetendő rezsi összege. A jelenlegi albérlet árakról itt olvashatsz.

Nyári albérlet dekorálás

Minden évszakban érdemes kicsit dekorálni, alakítani az albérleten. Míg ősszel a sütőtökkrémleves és a forró kakaó illata járja be a lakást, addig télen a fahéj és a mézeskalács. Tavasszal a nárciszok és tulipánok ékesítik a lakást, addig a nyárnak is van egy jellegzetes dekor stílusa és illata.

A frissesség, a levendula és törpe napraforgó virágok, valamint az aktuális, épp szezonban lévő gyümölcsök mind illatukkal, mind szemet gyönyörködtető szépségükkel képesek díszíteni a lakást és emelni az albérlet színvonalát.