Művészlélek vagy? Így teremtsd meg a megfelelő környezetet albérletedben

Mit jelent az albérleted a személyiséged szempontjából? Miért olyan fontos megtalálni a hozzád leginkább illő lakást a budapesti albérletek közül? Hogyan igazítsd az albérletet személyiségedhez? Az alábbiakban ezekre, és még sok más kérdésre kaphatsz választ.

Igen, az albérleteknek is van személyiségük, így a budapesti albérletek is rendelkeznek azzal. Még azok is, amelyek gyanúsan olcsón kiadók és meglehetősen silány minőségűek, ők az elhanyagoltabb személyiségek.

Azonban nem ők az egyetlen budapesti albérletek, akik sugallnak valamit, velük együtt egy jobb minőségű albérlet is felruházódik egy perszónával egy lakónak köszönhetően, ahogyan az idő telik. A lakó ugyanis ott hagyja ujjlenyomatát átvitt értelemben is egy lakáson: „itt jártam, ilyen vagyok, egyedi, különleges az én sajátos módomon.”

Nincs két egyforma albérlet. Minél több időt töltesz egy albérletben, az annál jobban tükrözi majd a személyiséged. Az ember természetébe kódolódott viselkedési forma, szokás, hogy saját arcára formálja a környezetét.

Különösen igaz lehet ez a művészlelkű emberekre, de azokra is, akik nem űzik, viszont lelkes kedvelői a művészeteknek. Gyakran pedig az átlagembernél is megfigyelhető, hogy az idő teltével, ahogyan a felnőtt élete sűrűjébe vág, ez általában húszas éveiben történik meg, fontossá válnak a környezetbeli hatások, hogy azok ismerősek legyenek. A szokásokat pedig nehéz megtörni, hiszen az általunk ismert világ azon alapszik.

Az általunk ismert saját világunk is felértékelődik az évek során, ezért kell az ismerősség érzet, a saját stílusunk kinyilatkoztatása, az önkifejezés megvalósulása, és a sajátosság, az egyediség, önmaguk képe a környezetben visszatükröződve, amely felénk vetítheti, hogy „ezt ismerem, ez az én világom, biztonságos és élhető. Ebben a világban én is létjogosultságot nyerhetek, innen minden engem fenyegető külső veszélyforrás hiányzik.”                    

Minden emberben ezek a gondolatok fogalmazódnak meg, így egyáltalán nem lehet meglepetés, amikor valakit, esetleg téged is, rettegéssel tölt el az első albérletbérlés. A félelem enyhítésére szolgál a felkészültség, a stratégia, és az alaposan kigondolt, részletesen meghatározott terv. Így győzhetsz a félelem elleni csatában, a fegyvereid pedig az alábbiakban megtalálod.

Mit kapsz egy adott városrésztől?

Alaposan gondold át, hogy miért költöznél/költöztél egy bizonyos városrészbe. Többféle választ kaphatsz erre a releváns kérdésre. Az egyetemhez szerettél volna közelebb költözni. A munkahelyhez közel költöztél, hogy ne kelljen korán kelni az utazáshoz. Biztonságos helyre költöztél volna, a budapesti albérletek közül a jelenlegi bizonyult erre a legalkalmasabbnak.

A kedvenc kikapcsolódásra lehetőséget nyújtó helyeid közelségében éltél volna. De az is lehet, hogy csupán inspirált a környék, annak stílusa rezonált veled, örömmel és elégedettséggel töltött el egy a kerületben megtett séta.

Egyszerre több ok is vezényelhet egy embert a döntésekben. Minél több okod van egy városrészbe való költözésre, annál biztosabb, hogy meg kellene lépned a költözés nagy lépését.

Így nézzen ki az albérlet stílusa.

A budapesti albérletek többségének egy nagy előnye, és szépségének titka is egyben, hogy azok letisztultságának köszönhetően könnyedén alakíthatók. A stílusjegyek egyértelműen és tisztán elválaszthatók, a minimalista budapesti albérletek pedig, ahogyan már említettük, formálhatók, hozzájuk lehet adni.

A modern albérletek kedvelő gyakran az urbán, azaz a nagyvárosi, a belvárosias stílusirányzatot is szívlelik, ebből kifolyólag pedig könnyedén találhatnak maguknak albérletet, de alakíthatják is. Ezek 2022 legnépszerűbb albérletstílusai, hogy ne maradj le te sem.

Mit ajánlunk a művészlelkeknek? A bohém és art deco stílusra hajazó budapesti albérletek és környékek maximális inspirációt nyújthatnak számukra. Az 5, 6, 7. kerületek erre megfelelőek, de rengeteg inspiráló albérlet található az olcsóbb kerületekben, így pedig a 8. és a 9. kerület környékén is. Segítségre van szükséged? Keresd ügyfélszolgálatunkat.