Modern vagy vintage? Hogyan igazítsuk stílusunkat a kényelemhez

Rengeteg fiatal, tapasztalatlan lakás kereső esik azon hirdetések csapdájába, amelyek látványosan szép lakást kínálnak, de nincsenek felújítva, ezért a későbbiekben problémák tömkelegével kell megküzdeni: elromló háztartási eszközök, elektronikus problémák, könnyen, akár állandóan porosodó bútorok, leggyakrabban pedig a fűtéssel adódó gondok, hideg lakás. Mind ezek a fent említett problémák azért jelentkeznek, mert az épület régi, a lakás pedig nem volt felújítva. 

Napjainkban nagy számmal akadnak olyan emberek, akik rajonganak a vintage stílusért. Mi tagadás, gyönyörűek az egykori világunkat tükröző dekorációk és egyéb berendezési eszközök. Akinek rabul ejtette a szívét a régi Hollywood és Európa pár évtizeddel ezelőtti dekorációs stílusa, ők szívesen költöznek olyan lakásokba, amelyek hasonló típust testesítenek meg. Érdekük maximálisan érthető, azonban érdemes jobban megvizsgálni a lakást, amelyet otthonunknak szeretnénk hívni a jövőben. 

Gyakran ugyanis pontosan ezek a stílusú lakások nincsenek felújítva, amiből kifolyólag rengeteg gonddal kell szembenéznie a bérlőnek. Ezek a legtöbb esetben anyagilag is nagy károkat is okoznak, főleg a tél közeledtével, hisz a rezsi jelentősen megemelkedhet egy nem megfelelően szigetelt albérletben. Nemcsak hideg éjszakák, de az anyagi csőd is fenyegethet bennünket, ha nem figyelünk oda. 

Ezzel szemben a modern lakások egytől-egyig fel lettek újítva kiadás előtt. Több stílus is jellemezheti ezeket a kiadó, felújított albérletek. Lehetnek letisztultak, tükrözhetik az eleganciát, de akár excentrikusabbak is. Mivel budapesti felújított albérletekről beszélünk, ezért a hidegtől és a rezsi emelkedésétől nem kell tartanunk, ahogyan attól sem, hogy hetente karbantartót kelljen hívnunk az idejét múlt háztartási eszközeink miatt. Minden háztartási eszköz ugyanis új és modern. 

Azonban akik ragaszkodnak a régi kort tükröző berendezési stílushoz és különleges helyet foglal el szívükben a vintage stílus, hezitálhatnak egy modern, felújított albérlet kibérlése előtt. Természetesen van megoldás. A legegyszerűbb módja annak, hogy vintage-t csempésszünk egy felújított lakásba, ha ilyen típusú boltokban és bolhapiacokon, garázsvásárokon beszerzünk pár értékes darabot, amelyekkel drágakőként ékesíthetjük a lakásunkat. 

A Global Best Property Zrt. modern, felújított lakásai számtalan stíluskedvelő fiatalnak adnak otthont Budapesten. A lakásokra igényes, letisztult stílus jellemző, amely bár modern, de nem esik át az extravagáns oldalra, így könnyen alkalmazkodik más stílusokhoz is, nem is beszélve a lenyűgöző vintage dekorációhoz.