Mit vesz figyelembe a bérbeadó, mikor ki akarod bérelni a lakást?

Költözésen töröd a fejed? Hosszú távra tervezel a fővárosban? A fővárosi kiadó albérletek közül aztán lehet válogatni, hiszen bőséges a kínálat, és meglehetősen sokszínű is, több szempontot figyelembe véve választhatod ki álmaid lakását a kiadó albérletek közül. Azonban nem csupán rajtad múlhat, hogy a te zsebedben landol-e a bérleti szerződés.

A bérleti szerződés aláírásához két félre van szükség. A bérbeadó és a bérlő között köttetett hivatalos, írásba foglalt megállapodás nem csupán azt jelenti, hogy te elfogadtad a bérbeadó által előzetesen egyeztetett, és a szerződésben is tisztán, világosan és részletesen feltüntetett feltételeket, szabályokat. Azt is jelenti, hogy ugyanezeket a bérbeadó is elfogadja, betartja és tiszteletben tartja.

Ezek alapján tehát a bérbeadótól legalább annyira függ az albérlet sorsa, mint tőled. Míg a bérleti szerződés aláírását megelőzően a bérbeadón, az aláírást és beköltözést követően tőled is függ az. Az előzmények során az albérlet felkészítése és a megfelelő bérlő kiválasztása a bérlő legfontosabb feladatai.

Az albérlet bérlésére alkalmas bérlő megtalálása pedig egy nagyon jelentős része a bérbeadó nélkülözhetetlen teendőinek. Gondolkodtál már valaha azon, hogy miért esik épp rád, vagy éppen valaki másra egy bérbeadó választása?

A bérbeadó ugyanúgy pontoz téged, mint egy munkaadó az állásinterjú során. A jelentkezők közül, hosszas keresés és alapos megfontolás után választja ki a leginkább rátermett személyt. Ha szeretnéd tudni, hogy melyek azok a szempontok, amelyeket figyelembe vesz a bérlő kiválasztásánál egy bérbeadó, akkor olvass tovább.

A színvonalad

Egy igényes bérbeadó nem akárkinek adja ki az albérleted. A kiadó albérletek lehetnek színvonalas, vagy éppen kevésbé színvonalasak, azon aluliak, de az igényes bérbeadó nagy becsben tartja az általa kiadó albérletet.

Ahhoz mérten pedig csupán olyan személyekkel köt szerződést, akik pontosan olyan igényesek, mint ő, mint a lakás. Erről a személyről ugyanis biztosan nyugtázhatja, hogy vigyázni fog az albérletbe, azt tiszteletben tartva.

A színvonal pedig azt feltételezi, hogy tiszta, igényes, viszonylag új ruhákat hordasz, intelligens módon kommunikálsz, az alpári jellegű szavakat száműzöd a szótáradból, legalább addig, amíg hivatalos ügyeket intézel, helyette más, választékos szókincsed veszed elő.

Az ápolt, tiszta, precíz, rendezett személy jelenléte az sugallja, hogy az albérlettel és a környezeteddel is hasonlóképpen viszonyulsz, mint saját magadhoz és megjelenésed. Az igényesség nagyfokú tiszteletteljességet és a részleteken való gondos munkálkodást igényel. Ezek pedig igazán jó tulajdonságok egy olyan személy számára, akik egy, az általuk birtokolt lakást bíznák rád ideiglenesen.

Kommunikációd

Az, ahogyan először veszed fel a kapcsolatot és indítod el a beszélgetést a bérbeadóval, történjen bármilyen formában is, már rá is nyomhatja a bélyeget a jövődre az albérletet illetően.

A határozottság, komolyság fontos tulajdonságai egy olyan bérlőnek, akivel szívesen aláírnak és dolgoznak együtt a bérbeadók, azonban az illedelmességről se feledkezz meg. Míg a magabiztosság és elszántság előrébb vihet, ha nem tartasz mértéket, akkor áteshetsz a ló túloldalára és arrogáns, tolakodó embernek hihetnek.

Ha illedelmes vagy azonban, akkor látják majd, hogy az önkontrollod rendben van és nem vagy arrogáns sem, tiszteleted a másik felet, ezért te is tiszteletet érdemelsz. Jó, ha a személyes találkozás során a testbeszéded is ugyanezt sejteti.

Ha ezt a két igen egyszerű és mégis kulcsfontosságú tényezőt figyelembe veszed és gondosan alkalmazod, akkor nyert ügyed lesz. Amennyiben éppen albérletet keresel, és te is színvonalra vágysz, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal  a város legjobb ajánlataiért.