Milyen nagyvárosi lakást éri meg kibérelni? Megmondjuk.

Lehetséges, hogy még soha nem éltél nagyvárosban, hogy még nem tudod milyen egy albérlet Budapesten, és első nagyvárosi lakásbérlésedre készülsz. Az is lehetséges azonban, hogy már béreltél nagyvárosban, de nem voltál azzal megelégedve, és továbbra sem vagy teljesen tisztában azzal, milyen lakást éri meg itt bérelni. Egyáltalán megéri-e nagyvárosban bérelni?

Nos, az emberek, különösen a fiatalok imádják Budapestet. . Nem is csoda, hiszen rengeteg a szép albérlet Budapesten. Ennek a népszerűségnek több ok is tulajdonítható. Nem is csoda, hiszen rengeteg a szép albérlet Budapesten. Egyik, sőt talán a legfontosabb az nem más, mint a munkalehetőség. A fővárosok általában a lehetőségek paradicsomának számítanak. Ha fiatal vagy és elkezdenéd önállóan élni az életed, itt el tudod kezdeni. Ha pedig már egyszer belekezdtél abba, de most új életet kezdenél, a legnagyobb lehetőséged erre Budapesten van.

Továbbá, az is lehet, hogy kifejezetten szeretsz központi elhelyezkedésben, úgymond a „tűz közelében” élni és tevékenykedni. Erre egy főváros tökéletes lehet, hiszen a történések középppontjában élhetsz. Minezek mellett pedig manapság az online platformoknak köszönhetően elterjedt pár esztétikai stílus, amelyekbe Budapest is beleillik. Ez pedig igazán trendivé teszi a fővárosunkat is.

A következtetéseket levonva, egzisztenciális és eszmei okok miatt is megéri Budapestre költözni, egy albérlet Budapesten, és a nagyvárosi életet választani. Azonban milyen is az a lakás, amelyet megéri kibérelni mind az anyagiak, mind a színvonal tekintetében? Olvass tovább.

  1. Stílus

Egy dolog nélkülözhetetlen, hogy igényes és élhető legyen az a lakás. Fontos, hogy biztosítsa azokat a elektronikai berendezéseket, amelyekre a mindennapokban szükséged lesz. Még ha egy olcsóbb lakást választanál is a spórolás céljaként, akkor sem érdemes a napi szükségletektől megfosztani magad. Ha már béreltél lakást, akkor valószínű, hogy te is beleestél ebbe a csapdába. Mennyiség a minőség felett. Ez bizony rossz döntés lehet.

A minőség lényegességére mindig ráébred az ember, szerencsésebb esetben előbb, de sajnos sokan csupán utóbb. Rengeteg olyan esetről hallani, amikor rémálommá válik a lakásbérlés a minősíthetetlen lakhatási körülmények miatt. Ha erről többet tanulnál, egyik cikkünkből megteheted ide kattintva.

Stílusában sokféle eltérésről beszélhetünk. Lehet modern, lehet minimalista, urbán, luxus, rusztikus, de akár trendek követő albérlet Budapesten. Utóbbi akkor, ha az stílussal vegyítve, tompán és nem harsányan jelentkezik. A stílusos lakás lényege, hogy ízléses, mértékletes, de mégis élhető legyen.

A mi ajánlatunk a modern és a minimalista, hiszen azt saját ízlésedhez és személyiségedhez alakíthatod. Ráadásul, biztosan nem lőhetsz mellé egy olyan lakással, amely letisztult, igényes és nem csak tisztaság uralkodik benne, de azt is sugallja.

Egy ilyen lakásban járva, az ember mindig státuszt tulajdonít a bérlőhöz, és meglehetősen igényesnek, jó ízlésűnek ítélik meg őt a látogatók. Ha ilyen albérletet keresel, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.

  1. Fényviszonyok és belső építészet

Mielőtt albérlet keresésbe kezdessz, érdemes előre megfontolni, hogy milyen lakásra vágysz és mi fér bele az anyagi keretekbe. Budapesten mind a zárt terekkel rendelkező szobás, mind pedig galériás, vagyis az úgynevezett loft lakások is nagy népszerűségnek örvendenek.

Az előbbi sokkal inkább tradícionális, klasszikus, míg az utóbbi innovatív és trendi. Mindkettő jó választás lehet attól függően, hogy mit preferálsz. A galériás lakások egybeolvadtak a nagyvárosok gondolatával, hiszen főként itt jellemzők.

 Ezek előnye ugyanis, hogy teret spórolnak, egy helyiségben található minden a fürdőszoba kivételével. A klasszikus szobás forma pedig már jól ismert, így ha nem szakadnál el a megszokottól, akkor ez a forma lehet a nyerő számodra. Ennek egyik legnagyobb előnye pedig, hogy így esélyed nyílhat fényesebb lakásban élni, több természetes fénnyel, hiszen a helyiségek megoszlanak. Erre a galériás lakásban kevesebb esélyed nyílhat annak tekintetében, hogy csupán egy helyiségről beszélünk.

  1. Kerületek.

Egyáltalán nem mindegy az sem, hogy melyik kerületben bérelsz, milyen városrészen található az albérlet Budapesten. Sokat szóltunk már a kerületek stílusának fontosságáról, és arról, hogy mennyire lényeges az, hogy egy adott kerület a te stílusodnak és személyiségednek megfelelő legyen. Jó az, ha összhangban vagy a kerülettel. Olvass erről bővebben itt.

A belváros egyes kerületei sok-sok szórakozást és olcsó árakat ígérhet számodra, míg a Buda legnépszerűbb kerületei, az 1. kerület, a 2. kerület, illetve a 11. kerület bizonyos részei egy másik világba kalauzolhatnak. Ezentúl a külvárosi kerületek a vidéki élet romantikáját csempészhetik vissza életedbe, ráadásul az árak is a barátaid itt.