Milyen lenne a budapesti lakhatás számlaképes albérletek nélkül?

Ha valami, akkor a számlaképesség roppantul fontos akkor, amennyiben Budapesten bérelnél albérletet. Több, igen lényeges dologhoz is szükséges lehet a számla, illetve az, hogy egy lakás számlaképes legyen. Ilyen a lakhatási támogatás igénylése, az átverések elkerülése, az adócsalás elkerülése stb.

Ezeket a fenti felvetéseket mind bőven kifejtjük egyik korábbi cikkünkben, amelyet itt olvashatsz el. Érdemes elolvasnod, hiszen sok – sok csapdát és átverést kerülhetsz el, ha jól tájékozott vagy a témában.

Azonban az is kérdéseket vethet fel benned, hogy milyen lenne a számlaképes albérletek nélküli élet? Ha még nem képzelted el, olvass tovább, és egy egészen más világ tárul majd eléd.

Kevesebb diák

 

Budapest igen gazdag diákélettel rendelkezik. Sok diák költözik a fővárosba, hiszen nagyon jó hírnévnek és szép eredményeknek örvendő egyetemek és főiskolák találhatók a városban. Az egyetemi campusok mellett sok más helyen is találkozhatsz velük, hiszen sokan vállalnak diák munkát is az egyetemi kötelezettségek mellé.

A diákok többsége nem igazán rajong a szűkös és egyáltalán nem privát kollégiumokért, hiszen jóval könnyebb nyugalomban tanulni és nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, hogy bizony mindenkinek szüksége van egy kis magányra.

A magánszférában eltöltött idő felbecsülhetetlen értékű. A diákok életük azon szakaszában járnak, amikor önállósodnának inkább, mint sem összetömörülnének egy csomó, másik ember mellett, akikre gólyaként még idegenként tekint az ember. Éppen ezért a diákok imádnak kiadó szobákat, albérleteket bérelni.

A számla egyfajta bizonyítékként szolgál számukra és az egész család számára arról, hogy nem estek átverés áldozatául és valóban egy albérletre költik a nehezen megkeresett pénzt, amely után adózik a bérbeadó.

Ez egyfajta biztonság érzetet is nyújt. A te szüleid sem szívesen engednének egy olyan lakásban lakni, amely semmilyen számlát nem mutat fel, és lehet, hogy még többet is kell fizetned, mint gondoltad.

Ártana a munkaerő piacnak

Nem egy olyan fiatal akad, aki Budapesten kapott állást, de vissza kellett mondania még a kezdetekben, hiszen nem talált albérletet olyan áron, amely az számára megfizethető lett volna, ami további szenvedést okoz, hiszen nem tud az általa vágyott szakmában elhelyezkedni, vagy esetleg nem dolozhat álmai cégének.

Ez az esetek többségében a pályakezdő munkavállalókkal történik meg. Szerencsére számukra is akad megoldas: a lakhatási támogatás. A lakhatási támogatás egy olyan albérlet támogatás, amelynek célja, hogy segítse a fiatal pályakezdőket, akik egy új élet reményében a jelenlegi, bejelentett lakhelyüktől távol kezdenék meg önálló életüket.

A lakhatási támogatás feltételeinek megfelelve több kötelezettséget kell megtenni havi szinten, akkor, ha megnyered a pályázatot. Ezekbe beletartozik a számla is, amelyet mindenképpen fel kell mutatnod nem csupán egyszer, hanem minden hónapban.

Ha nem kapsz számlát a bérbeadótól, tehát nem tudod azt felmutatni, akkor elúszik a lakhatási támogatás esélye is a Budapestre költözés esélyével együtt. Ezért fontos, hogy mikor kinézel egy albérletet, már a legelején mindig érdeklődj, afelől, hogy számlaképes-e az adott lakás.

Ebből kifolyólag már sejtheted, hogy ha nem lennének számlaképes lakások, akkor bizony sok-sok fiatal, tapasztalatlan pályakezdő fosztana ez meg a Budapestre költözés lehetőségéről, ami bizony nem lenne kedvező hatással a munkaerő piacra sem.

A fentiekből pedig sejtheted, hogy a társadalom egy nagyon fontos szegmensére lenne káros hatással a számlaképesség hiánya, ez pedig a fiatalabb generációk, akik később tovább viszik a társadalom lefektett alapjait.

Az általunk kiadó lakások mind számlaképes és lelkes támogatói vagyunk a lakhatási támogatás igénybevételének is, hiszen megértjük, hogy fiatalként és pályakezdőként nem könnyű érvényesülni a mai világban, különösen a jelenlegi gazdasági helyzetben.

Így tehát bátran kérj tőlünk számlát. Nem volt elég ez a cikk a meggyőződéshez és verbális megerősítésre van szükséged? Nyugodtan  hívd fel ügyfélszolgálatunkat, mindig szívesen fogadjuk a kérdéseket és a lelkes bérlő-jelölteket.