Milyen lakótárs típus vagy, és ez alapján melyik kerületben érdemes élned?

A már jól ismert introvertált és extrovertált személyiség típusok mellett is sok más réteg képezi az ember személyiségét. Ahhoz pedig, hogy megállapítsd hol érdemes albérletet bérelni és berendezkedned a jövőre, milyen városrészt nevezz otthonodnak, elsősorban saját magadról kell, hogy legyen egy bizonyos rétegű, körültekintő ismereted. Fiataloknak nagy segítség lehet ez alapján kiindulni a budapesti albérlet keresésében.

Míg a már húszas éveik végéhez közeledő, illetve a harmincas éveikben járó bérlők már rendelkeznek egy átfogó elképzeléssel személyiségükkel kapcsolatban, addig a családi fészekből kirepülni készülő, vagy éppen húszas éveik elejét taposó egyetemisták számára ez nehezebb feladat lehet még.

Az alábbiakkal egyszerű, de kiválóan működő módszerekkel segítünk megtalálni számodra az új otthonodat. Hasznos ilyenkor megvizsgálni azt, hogyan viselkedsz társaságban. Ha már béreltél lakótársakkal, akkor használhatod az akkori viselkedésed mintának, hogy megállapítsd, mire van szükséged.

Ha pedig még nem béreltél eddig albérletet, és tanácstalan vagy a budapesti albérlet lokációját illetően, akkor a családban, a társaságban, esetleg az iskolában való szociális szokásaid célszerű górcső alá venni.

A társasági lény

Te olyan személy vagy, aki nagyon szeret ismerkedni, új dolgokat felfedezni, jóízű beszélgetéseket folytatni koktélozás közben, sétálni, mindig úton lenni, és új élményeket gyűjteni. A társasági élet számodra nagyon fontos, éppen ezért a belváros jelentheti a legjobb választást.

A 6. és a 7. kerület igazán mozgalmas, központi részei a városnak, amely telis-tele élettel, emberekkel, pörgéssel, és ami talán szintén elsőbbséget élvez számodra, pezsgő éjszakai élettel.

Egy itt bérelt budapesti albérlet modern, de mégis rendelkezik stílusos, időtlen jegyekkel, amelyek egyedivé teszik a budapesti albérlet hangulatát. Ha igazi társasági lény vagy, akkor több mint valószínű, hogy téged is elvarázsolnak a különleges hangulatú albérletek.

 A harmónia nagykövete

Te is szereted a társaságot, azonban te az egyensúly híve vagy. Szabadidődet szereted harmonikusan tölteni, így a társaság mellett az otthonlét előnyeit is szívesen kiélvezed. Kedves, őszinte ember vagy, akivel a lakótársak szívesen töltenek időt. Így pedig nem meglepő, hogy szívesen töltesz az albérleten kívül is időt velük, de az albérletben is találsz programokat. Ilyen a főzés, a filmezés.

A 8. és  9. kerületet ajánljuk. Egy itt elhelyezkedő budapesti albérlet még nincs messze a központi, pörgős életmódtól, hiszen a belváros árnyékában helyezkedik el, fél lábbal kimenekülve annak nyüzsgő dinamikájából.

Mindezek mellett azonban már egy viszonylag nyugodtabb környék, sok-sok kisebb bolttal, pékséggel, és igazán kedvező albérlet árakkal. Az elhelyezkedést illetően is szerencsés választás, egyes részei ugyanis már a Duna-part közvetlen szomszédságában találhatók.

Tradicionális és művészi ellentétek összefonódása.

Lehet, hogy a tradíciót élvezed, de az is lehet, hogy ennek az ellenkezője jellemző rád, és egy meg nem értett, felszabadult gondolkodású művészlélek vagy. Ironikusan, mindkét típus számára akadnak kerületek a folyó másik oldalán.

Buda telis-tele van történelmi szépségekkel, így ha te is egy hagyományokat és régiségeket kedvelő személy vagy, akkor az első két kerületben megfelelő közelségben érezheted magad a város történelmi kincseivel.

De a 11. kerület is jó döntés lehet számodra, ha egy fejlődő, értelmiségiek, diákok és művészlelkek által lakott, barátságos környékre költöznél. A 7. kerülethez képest, ez egy nyugodtabb környéknek számít.

A tökéletes budapesti albérlet megtalálása sokkal egyszerűbb, mint elsőre hiszed. Csupán alapos felkészültség szükséges hozzá. Ha meggyőztünk, és a költözés mellett döntesz, ne hezitálj felvenni a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.