Milyen albérletet kapsz 50000 Ft.-ért?

Az emberek többsége arra vágyik, hogy a lehető legolcsóbb albérletet megszerezve annyit spóroljanak, amennyit lehetséges. Budapesten ritkán találni 50000 Ft értékű albérletet, annál alacsonyabb áron pedig nem érdemes bérelni, mert azokban általában embertelen körülmények uralkodnak.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgáljuk az olcsó albérletek csapdáit, azt, hogy milyen albérleteket kaphatsz 50000 Ft-ig, melyik árkategóriától kezdve érdemes bérelni, illetve hogyan találhatsz olcsón is színvonalas albérletre.

Az elmúlt másfél év társadalmi helyzete sajnos sok ember pénztárcájára kedvezőtlen hatást gyakorolt, ahogyan igaz ez a gazdasági helyzetre is. Ezért kimondottan fontos az emberek számára, hogy kedvező áron sikerüljön albérletre találniuk.

 

Sok- sok diák költözne olcsó, kiadó szobákba, galériás garzon lakásokba azért, hogy spóroljanak, miközben több privát szférára tehetnek szert, mint egy szűkös és zsúfolt kollégium falai között.

50000 Ft. alatti albérletek

Ezek az albérletek általában csapdának is tulajdoníthatók, ez akkor lehet kivétel, ha tisztában vagy az említett áron meghirdetett albérlet állapotával és mégis úgy döntesz, hogy bérelnéd. Legtöbb esetben azonban a bérelni kívánó személy nincs tisztában a bérlendő ingatlan állapotával.

Gyakran lesznek kitéve átverés áldozatának a tapasztalatlan, kezdő bérlők, akik az első, kecsegtető lehetőséget is megragadnák, különösen akkor, ha sűrgősen szüksége van egy albérletre, esetleg kiadó szobára.

Az albérlet lehangoló állapotán pedig az értendő, hogy ezek a lakások általában hiányos elektrA elektronikai felszerelésekkel lett ellátva, évtizeked óta nem került felújításra sor, így idejétmúlt, korszerűtlen felszerelésekkel kell beérni a bérlőnek, amelyek több bosszúságot okoznak, mint hasznot. Ezektúl pedig sokszor veszélyesnek is titulálhatók ezek a eszközök.

Mindezek mellett pedig gyakran dohos, leépült és lelakott állapotok uralkodnak az ilyen albérleteken belül, A bérbeadó félvállról veszi a lakás renoválását, a lakás korszerűvé és biztonságossá tételét. Arról nem is beszélve, hogy nem csupán igénytelen, de elavult stílus jellemzi az albétleteket, amelyek igen kellemetlen a mindennapos tartózkodás.

Milyen árkategóriától kezdve érdemes bérelni?

Ha 50000 Ft-ig többnyire minősíthetetlen albérletekkel találkozni, akkor mégis mennyit kell kiadni egy igényesebb albérletért, ami megfelel az alapvető elvárásoknak és biztosan tudhatod, hogy nem jár vele semmilyen csapda?

Míg 50000 Ft alatt nem igazán lehet megfelelően felszerelt és jó állapotban lévő, minőségi albérletet, 50000 Ft felett már annál inkább. Nem kell megijedni, nem sokkkal drágábbak az igényes albérletek sem.

Már 60000 Ft – tól számítva találhatsz igen minőségi, kielégítően felszerelt, jó állapotban lévő, és nem utolsó sorban meglehetősen modern lakásokat, akkor, ha szemfüles vagy és ha alapos kutatást végzel.

Hogyan találj igényes albérletre olcsón?

Az alapos kutatáshoz szükséges, hogy meggyőződj arról, a hidető oldalakon feltüntett képek az albérletről igaziak, a valóságot tükrözik, illetve, hogy maga az ajánlat nem kamu-e. Ezek kellenek, hogy az első lépések legyenek.

Érdemes előre, már megtekintés előtt megtudni, hogy milyen szerződés típussal van dolgod (külön piros pont, ha az határozott idejű bérleti szerződés), illetve, hogy bejelentett, esetleg számlaképes kiadó szobával, lakással van-e dolgod.

Amennyiben kellő odafigyelést fektetsz egy albérlet és az állapotának feltérképezésére, igen olcsón találhatsz igazi kincsekre. Az általunk kiadó albérletek olcsón kivehetők és megfelelnek a kritériumoknak. Ajánlatokért keresd ügyfélszolgálatunkat.