Miért ragaszkodsz az albérletedhez? Az albérletek rövidtávú szentimentális értéke.

Bár a mai fiatalokat a folytonos vándorlás jellemzi, mind munkahely, mind a lakóhely, mind a az általuk választott kerület, vagy éppen város szempontjából, rövidtávon is szentimentális érzésekkel gondolnak vissza az albérletek okozta kellemes élményekre, illetve azokra is. Hogyan találj olyan lakást, amelyben nagyszerű emlékeket szerezhetsz?

Az albérletek szentimentális értékkel bírnak. Napjaink fiatal generációi nem maradnak egy helyben. A többség a „hosszabb-rövidtávú” megoldások hívei. Az olyan albérletek szerpelnek náluk az elsődelges választások között, amelyeket legalább egy évig bérelhetnek. A rövidtáv általában egy-két év közötti időszakot rejt magában.

Ennek köszönhető a határozott idejű béreleti szerződések fénykorát éljük. Ezek előnye nem más, mint a rugalmatlanság. Míg a rugalmasság igazán pozitív tulajdonság lehet, akkor ha az ember otthonáról van szó, érdemes a rugalmatlan és a fix felé mozdulni.

Ez ugyanis azt jelenti, hogy fix ideig lakhatsz egy albérletben, fix árak, és a szerződésben feltüntetett pontok precíz betartása érvényesül mindkét szerződő fél részére. Ez természetesen hosszabítható, de a dátum lejárta után, ha tovább szeretnél állni, akkor ez a szerződéstípus tökéletes lehet számodra is.

Nem tudod eldönteni, hogy milyen szerződéstípussal szerződnél? Már hallottál a határozott típusú bérleti szerződésről, de több információra van szükséged? Tanulj többet a határozott idejű bérleti szerződésről itt.

Miért is ragaszkodik az ember annyira az albérlethez úgy, hogy  sokszor az összes eddigi albérlete apró részleteire is emlékszik akár évekkel később is? Az alábbiakban összegyűjtöttük az albérletek bérlésének, illetve a hozzájuk való ragaszkodás legfőbb okait, amelyek neked is segíteni megérteni, miért is olyan fontos a húszas éveidben kipróbálni az albérleteket, azok világába belecsöppeni. Olvass még az albérletekkel való szentimentális kapcsolatról itt.

  1. Közösség.

Mivel a középosztály a munkásosztály, valamint egyetemisták sokasága lakja ezeket a lakásokat, ezért akad belőlük bőven. Már évtizedekkel ezelőtt rájöttek a fiatal generációk arra, hogy a főváros nyújthat számukra leginkább megélhetést és munkahelyet. Azok az emberek, akik végül Budapesten találtak munkát, túlnyomórészt a belvárosi albérletek felé vették az irányt.

Ezek az albérletek és épületek lehetővé teszik a közösség létrejöttét akkor, ha szándékodban áll barátkozni, hiszen egy épületben sokan bérlő lakik. Hirtelen sok szomszédod lehet. Az albérleten belül is akadhat közösségépítő potenciál akkor, ha egy szobát bérelsz ki több lakótárssal. Kiadó szobára van szükséged lakótársakkal? Keresd ügyfélszolgálatunk.

  1. A változás lehetősége.

Az albérletek egyik varázsa nem más, mint az, hogy jóval könnyebb kilépni belőlük, mint egy vásárolt, saját ingatlantól megszabadulni, azt eladni. Az albérletek esetében csak a szerződés lejártát kell megvárnod és ha vigyáztál az albérletben található tárgyakra, akkor probléma mentesen költözhetsz egy következő albérletbe.

Ennek előnye az, hogy akkor, ha nem találtad meg a számodra megfelelő lakást, esetleg közelebb költöznél a munkahelyedhez, akkor könnyebben megválhatsz az albérlettől a szerződés lejártát követően.

Jóval egyszerűbb sokszor önállóan élni, kialakítani saját ritmusod és stílusod egy általad bérelt lakásban. Így pedig nem meglepő, ha a szívedhez nő az albérlet. Az albérletek olyanok, mint a párkapcsolatok. Nem mindegyik tart örökké, ha megbecsülted azt, akkor egyszerűbb továbblépni, amennyiben ez nem így volt, akkor nehezebb kilépni belőle.

  1. Fiatalok és anyagiak.

A húszas éveid önmagad megismeréséről szólnak. A hibákról, azok tanulságairól, a tanulásról, a felnőtté válásról és a tapasztalatok szerzéséről, arról, hogy több utat megjárva megtaláld a sajátod. Ez tökéletesen igaz a lakásbérlésre is.

Az albérletek ugyanerről szólnak. Megismerni azokat, bennük lakva elveszíteni majd megtalálni önmagad és a stílusod. Kipróbálni azokat és rátalálni a számodra ideális albérletre. Ennek köszönhető, hogy az albérletekkel való tiszavirág életű kapcsolatod során viszonylag olcsón találhatsz lakásra az eladó ingatlanokkal ellentétben.