Miért jó, ha van egy állandó albérleted diákként is?

Továbbra is sok diák keres albérletet Budapest városában. Hiszed vagy sem, az egyetemistáknak érdemes a digitális oktatás évében is albérlet ajánlatokra vadászni. Az elmúlt egy év bizonyára számodra is gondterhelt lehetett. Ha diákként lakást béreltél Budapesten az elmúlt egy évben, akkor valószínűleg kétféle irányba fordulhattak a dolgok az  életedben. 

 

Lehetséges, hogy hazaköltöztél a szülőkhöz, hiszen a digitális oktatás miatt talán nem érezted úgy, hogy bármi is a fővárosban tartana. Az órák már az íróasztal és a fotel biztonságot nyújtó kényelméből, zajlottak, nem pedig a zsúfolt, hangos, de általában vidámsággal teli előadó termekből.

Azonban még az otthoni koszt is unalmassá tud válni, és a családi fészekben tartozkodó összes ember belefáradhat az erős személyiségek harcába, a gyerekkorodból ismert környék pedig egy idő után egyhangúnak érződhet, és hamar azon kaphatod magad, hogy újra a fővárosi életedről álmodozol. 

Az is lehet, hogy úgy alakultak a dolgok, hogy a fővárosban maradtál, és a részmunkaidős állásodat próbáltad összeegyeztetni az online órákkal. Bármi is legyen a gyakorlat, alkalmazkodnod kellett, és előfordulhat, hogy az albérletben töltött idő ráébresztett arra, hogy nem a számodra megfelelő lakásban élsz. 

Gyakran ugyanis nem fordítanak nagy figyelmet a diákok az általuk kibérelni vágyott lakás, esetleg kiadó szoba állapotára. Bizonyos részletekre ugyanis igazán fontos odafigyelni, ezeket szokták ignorálni az albérlet olcsó árára koncentrálva.

Mostanra pedig belátod, hogy az albérlet talán túl sötét, túl zsúfolt, netán nem elég méretes, vagy esetleg teljesen elavult számodra. Te is diák vagy, és diák keres albérletet Budapest városában. 

Nyáron is megéri, ha diák vagy?

Ez egy koránt sem szokatlan kérdés, hiszen a diákok túlnyomó része általában egy vidéki városból származik, és a nyarat ebben a kisvárosban is töltik. Felmerülhet a kérdés, hogy miért is bérelnél lakást nyáron, ha az üres fog állni a következő szemeszter kezdetéig.

Több egyszerű érv is szól azonban a nyári lakásbérlés mellett, ezekről nem csak ebben a cikkben, de egy korábbiban is olvashatsz részletesen itt. Nyáron megsokszorozódik az albérletkeresők száma, ráadásul rengeteg diák keres albérletet Budapest városában ebben a szezonban, a tömeges érdeklődésnek köszönhetően pedig hihetetlenül olcsón juthatsz lakáshoz. Olyan albérletekre bukkanhatsz diákok számára is megengedhető áron, amelyek a szezon után, az év további részében igen borsos áron kerülnének a piacra

Amennyiben pedig attól tartasz, hogy időközben emelkedik a kibérelt lakás ára, köss olyan szerződést, amelyben tisztán és világosan le van szögezve az általad fizetendő havi összeg a szerződésed lejáratának napjáig, ebbe beletartozik a rezsi is. Erre a határozott idejű béreleti szerződés a legalkalmasabb, amelyet mi is biztosítani tudunk számodra. Ezzel kapcsolatos kérdésekkel érdeklődj nyugodtan ügyfélszolgálatunknál.

 

Lakásbérlés az év többi részében.

Ha nem tartózkodsz folyamatosan Budapesen is megéri lakást bérelni. Nem tanácsos felfüggeszteni egy bérleti szerződést, sőt, sok szerződés esetében igen kevés esély akad erre. Ha nem is állandóan vagy a fővárosban, de havonta többször is akad itt kötelezettséged,valószínűleg az egyetem vagy éppen a munkahelyed miatt, akkor célszerű bérelni.

Így legalább mindig lesz egy saját, privát szférád, egy második otthonod, ahová visszatérhetsz a városban tartózkodásod során, ahol tárolhatod a személyes tárgyaidat, és amikor nyugalomra és koncentrációra lesz szükséged, az albérleted ezt megadja majd számodra. 

 

Ha váltanál.

Abban az esetben, ha a diákmunka a városban tartott, de ráébredtél, hogy nem a számodra megfelelő albérletet bérled és váltani szeretnél, akkor a szerződésed lejártához közeledve érdemes nézelődni, felderíteni milyen éppen a felhozatal, így amikor lejár a szerződésed, már tudod, hova költözz.