Miért fontos, hogy szüleink is elámuljanak az új lakástól!

A közösségi média aranykorának világában élünk, és ennek köszönhetően nagy figyelmet fordítunk arra, hogy lenyűgözzük barátainkat és követőinket ezeken a média felületeken. A külső megjelenés, a fotók háttere és a posztolást követő kommentek mind-mind számottevő részét képezik életünknek. Legtöbbünk számára igenis fontosak a vélemények és a visszacsatolás, hogy valamit jól csinálunk. 

Amikor zsebre tesszük a telefont és a való életben tevékenykedünk, mások véleménye, illetve saját esztétikai igényeink kielégítése fontosak maradnak többségünk számára. Amire azonban nem mindig gondolunk, hogy két ember tetszésének elnyerése legalább annyira fontos, mint követőinké, ha nem fontosabb. A szüleink gyakoroltak ugyanis a legnagyobb hatást ránk életünk során, amíg felnőttünk.

Sőt, mi több, sokunkra továbbra is jelentős hatást gyakorol tanításuk és véleményük. Azon fiatalok számára, akik pedig most készülnek életükben először kiköltözni a szülői házból, kimondottan fontos, hogy szüleik milyen véleménnyel vannak jövőbeli életükről. Jövőbeli életünket illetően mi lenne az egyik legfontosabb tényező, mint a lakásunk? 

Számtalan kiadó lakás és szoba található Budapesten az olyan neves egyetemek közvetlen környékén, mint amilyen az ELTE is. Ezeket a városrészeket egyetemisták százai lakják évente. Az azonban nekünk sem, sőt szüleinknek sem mindegy, hogy milyen körülmények közé költözünk. De miért is olyan fontos, hogy az albérlet az ő tetszésüket is elnyerje?

Több okból kifolyólag is jelentős, mit gondolnak a szüleink, amikor egy lakásba költözünk. Az egyik ilyen ok, ha ők fizetik a lakást. Ugyebár elsőéves egyetemistaként szinte mindenkinél szükséges egy kis anyagi segítség a szülőktől a biztonságos startoláshoz. A szülők érdeke, hogy a legjobbat nyújtsák gyermekeiknek. Ezt pedig érdemes szem előtt tartanunk, amikor hirdetéseket böngészünk. 

Gyakran azért is fontos, ha lenyűgözzük szüleinket, hogy megnyugtassuk őket. Biztosan láttunk már olyan madárfiókát, aki épp csak kirepült a fészekből és nem teljesít túl jól, ezért bajba kerül, gyakran, legrosszabb esetben pedig ragadozók martalékául esik. Ettől próbálnak bennünket megóvni a szüleink, amikor csak nagy félve engednek minket elhagyni a biztonságot nyújtó családi fészket. Azzal, ha bebizonyítjuk nekik, hogy leendő otthonunk nem csupán szép, de biztonságos és kiváló környéken helyezkedik el is el, bebizonyíthatjuk, hogy stabil, erős szárnyakon hagyjuk el a családi fészket.