Mi emel ki egy lakást az átlagosból a minőségibe?

Az albérletek Budapest városában hihetetlen gyorsaságban adódnak ki. Az új bérlők ugyanis nagyon hamar rátalálnak az olcsó albérletekre. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogy milyen kategóriába esnek bele azok a kedvező árú albérletek Budapest városában.

Továbbra is az olcsó albérletek számítanak a legnépszerűbbnek a bérlők körében, különösen a mai gazdasági helyzetben vágynak kedvezőbb ajánlatokra. Az olcsó albérletek Budapest környékén többségében azonban színvonallal, vagy éppen annak hiányával is jellemezhetők.

Sok kiadó lakás ugyanis az igénytelenebb kategóriába sorolódik, míg mások színvonalas albérletként lesznek meghirdetve, viszont azok épp, hogy súrolják a minőségi lakásokat az állapotukat tekintve.

Sajnos igencsak gyakori, hogy a már lelakott állapotú lakásban régen divatjamúlt berendezési eszközök és elavult elektronikai eszközök találhatók. Míg egyes albérletek Budapest területén egészen tisztának mondhatók, mások rendezetlen, ízléstelen és sajnálatos módon, meglehetősen koszosnak tűnhetnek.

Az elavult eszközöket említve pedig nem az olyan régi kincsekre gondolunk, amelyek hangulatossá teszik a lakást, mint például a bakelit lemez lejátszó, hanem például a veszélyesen szikrázó, már jó pár éves mikrohullámú sütőről, vagy éppen a már 5-10 éve kivonult stílus irányzatokról.

Olykor azonban az ember örül, ha talál egy olcsó albérletet és nem foglalkozik annak állapotával a szerződéskötés idején, ezt azonban később nagyon megbánja, hiszen a leharcolt, régies, idejétmúlt lakások is sok mentális problémához vezetnek, különösen akkor, ha sok időt töltesz annak falai között.

Továbbá, ami szintén nélkülözhetetlen fontosságú manapság a lakást bérlő fiatalok körében, az nem más, mint annak a felismerése, hogy annyira becsüli önmagát az ember, amennyire az általa lakott lakást. Ez pedig az imént említett mentális állapothoz is kapcsolódik.

A pandémia okozta sok, bent töltött idő alatt az ember rájött ugyanis arra, hogy roppantul kellemetlenek az olyan albérletek Budapest városában, amelyek színvonalon aluli, elavult, vagy éppen lehangoló stílusú jelzőkkel illethetők.

Sok bérlő azonban annyira hozzászokott ezekhez az albérletekhez, hogy minden, ami náluk színvonalasabb, luxusnak tűnhet. Pedig egy kedvező árú, meglehetősen olcsó albérlet is lehet igényes, trendi, stílusos és korszerű. Segítünk megtalálni a különbségeket az átlagos és a minőségi albérletek között az alábbiakban. Ha pedig további kérdésed akad a cikk elolvasását követően, tedd fel őket ügyfélszolgálatunknak.

Kortalan szépség

Ami az albérlet kinézetét illeti, egy klasszikus, kortalan, soha el nem avuló szépségű irányvonal, egy elegáns és letisztult stílus soha nem fog kimenni a divatból. Míg a trendeket követő lakásokat is az igényes kategóriába véljük tartozni, a fent említett örök életű, klasszikus elegancia mindig nyerő választás lehet számodra is.

Ide tartozik hát a minimális dekoráció, a halmozás hiánya, a minimalista és modern stílust képviselő lakás. Semleges színek, egyszerűség, de mégis kortárs. Az itt felsoroltak mind az ízlésesség jellemvonásai. Ha pedig szeretsz trendeket követni, olyan lakást is találhatsz, amely ötvözi a klasszikus és a trendi jellegzetességeit, hiszen albérletek Budapest környékén nagy számmal fellelhetők.

Nemrég újították fel a lakást

Egy igazán jelentős kérdés lakásnézéskor, az a felújítás kérdése. Mikor volt legutóbb felújítva a lakás? Mikor tervezik a következő felújítást? Ennek a kérdésnek nagyon-nagyon fontos elhangoznia. A jövődet határozhatja meg.

Ne félj kérdéseket feltenni a bérbeadónak lakásnézéskor, hiszen azok csak azt mutatják, hogy komoly szándékkal érkeztél megtekinteni a lakást. Igazán szerencsés lehetsz akkor, ha a szóban forgó, kiadó lakás nemrég került felújításra, hiszen az nem csupán igényes bérbeadót, de igényes albérletet is sugall.