Megéri – e felújítandó albérletet bérelni?

Sokan hiszik úgy, hogy megütötték a főnyereményt egy felújításra váró albérlettel. Természetesen érthető a lelkesedés, hiszen ígéretes lehetőséget látnak abban, ráadásul gyakran az olcsó bérleti ár és alacsony rezsi miatt is felcsillan a szemük.

 Mi lehetne jobb üzlet, mint egy pénztárcabarát lakás, amelyet később majd felújtasz és kedvedre alakíthatsz? Azonban a dolgok nem ilyen egyszerűek, és a kedvező árú albérlet nem bizonyul annyira kedvező ajánlatnak a pénztárcád szempontjából, mint ahogy az a kezdetekben tűnt.

Több okból is kijelenthető, hogy miért nem ajánlatos olyan lakás bérelni, amely felújításra szorul, természetesen a legnyomatékosabb ok az nem más, mint az pénz. Az  alábbiakban kivesézzük, hogy egy felújítandó albérlet Budapest városában miért rossz döntés, és a tévhittel ellentétben s miért is éri meg sokkal egy felújított albérletet kibérelni.

1. Későbbi kiadások

Ha olyan lakást szeretnél bérelni, amelynek kategória besorolása nem más, mint felújítandó albérlet Budapest városában, akkor valószínűleg úgy tervezed, hogy kibérelsz egy olcsó lakást, amelyet majd idővel alakítanál. Természetesen, ezt financiális keretek között, majd úgy, ahogyan azt anyagilag meg tudod tenni.

Jobb esetben is rosszul jársz, hiszen tegyük fel, hogy sikerül félretenned annyit egy idő után, amennyit festésre szánnál, esetleg a bútorokat cserélnéd le, még minimális változtatás esetén is nagy kiadásban lesz részed, ráadásul napjaidat is át kell variálnod, hogy legyen időd elintézni az ezzel járó munkálatokat. Sajnos csak ekkor jönnél rá, hogy anyagi szempontból nem jó választás a felújítandó albérlet Budapest térségében.

2. Megkötött kezek

Fent említettük, hogy jobb esetben milyen akadályokkal és felismerésekkel kell szembesülnöd, most pedig szeretnénk ismertetni veled, hogyan járhatsz még pórul. A felújítandó albérlet Budapest városában nem a legjobb választás. Előfordulhat, hogy hiába tervezed el a felújítást és gyűjtessz rá pénzt, mégsem valósíthatod meg.

A főbérlők az esetek túlnyomó részében nem szokták megengedni ezt a nagyszabású változást, gyakran még a kisebb kaliberű újításokat sem a lakásban. Ha a szerződés nem tesz erről említést, akkor semmit sem tudsz tenni az ellen, hogy megcáfold a bérbeadót.

Megeshet az is, hogy előre megbeszéltétek ezeket a terveket, a bérbeadó pedig is bólintott, de mivel ez a megállapodás nem szerepel a szerződésben, ezért abban az esetben, ha bérbeadó meggondolja magát, nem tudod majd megvalósítani a terveid.

3. A mentális egészség és a leharcolt lakás

Több cikkünkben is fontosnak tartottuk, hogy kiemeljük azt, hogy a lakás állapota, stílusa, hangulata milyen szignifikáns hatást fejt ki a bérlő mentális egészségére. Mivel a mentális egészség napjainkban is vitatott téma, és számtalan embernek akad problémája azzal, ezért kétség sem fér bele, fontosnak tartjuk azt, és  úgy gondoljuk, hogy oda kell, hogy figyeljünk a bérlők mentális egészségére.

Ha egy lakásban nem találhatók korszerű és működőképes elektronikai és háztartási eszközök, ha az lelakott, elavult, dohos, vagy éppen sötét, akkor több, mint valószínű, hogy kártékony hatással lesz mentális egészségedre. Semmiképpen sem szabad ilyen lakásba költözni, a saját érdekedben. Erről a témáról további információkat olvashatsz ide kattintva.

4. Rövidtávú szenvedés?

Akadnak olyan bérlők, akik csak azért bérlik ki az adott, felújításra szoruló lakást, mert olcsó és nem terveznek hosszú távon annak lakói maradni. Ezek a személyek nem tervezik, hogy a lakás állapotával foglalkozzanak a későbbiekben, ezért az ő választásuk egy felújítandó albérlet Budapest térségében.

Akárhol is lakj azonban, hamar tapasztalni fogod, hogy legyen bármi célod is ott, az albérletben roppantul kényelmetlenül fogod érezni magad, és alig várod majd, hogy tovább állj. A kérdés az, hogy van-e értelme így egyáltalan kibérelni egy lakást? Hamar azon kapod majd magad ugyanis, hogy újra a hirdető oldalakat böngészed és költözést tervezel.

Az általunk kínált albérletek és kiadó szobák mind felújított, kedvező árú, modern, korszerű berendezkedésű és megfelelően felszereltek. Böngészd ajánlataink vagy keresd fel ügyfélszolgálatunk további információkért itt vagy olvass többet a témáról itt.