Magányosság és albérletbérlés. Hogyan csináld anélkül, hogy egyedül éreznéd magad

Az albérletek szerves részei az ember életének, hiszen az otthont biztosítják a bérlő számára. Az albérletek, az otthon érzete pedig meghatározó szerepet töltenek be a mindennapok létszükségleteiben.

 Már a kezdetektől fogva, az evolúció során is az ember túléléséhez az otthon melegére volt szükség, egy biztos helyre, egy menedékre, ahová mindennap visszavonulhat, és amely veszély esetén is biztonságot nyújt. A téli hidegben melegen tart, a nyári hőségben pedig hűvösséget biztosít. Arról azonban senki sem figyelmeztet, hogy egyedül nem mindig könnyű.

Korunk fiatal generációi küzdenek a magányosság érzetével miközben egyedülálló életét élve bérelnek albérletet, dolgoznak keményen a mindennapi betevőért és a jól megérdemelt sikerért egyaránt. Arról azonban nagyon kevés szó esik manapság, hogy az egyedülálló fiatal generációk hogyan küzdenek meg a magány érzetével, illetve, hogy milyen módszerek segíthetnek annak kiküszöbölésében.

Természetesen igazán gyakori az, hogy egy húszas éveiben lévő fiatal egyedül bérel, és arra kényszerül, hogy egyedül éljen és béreljen. Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy ne lenne élvezetes az egyedüllét, abból számtalan előny származik, csekkold az erről írt cikkünket itt.

Sokkal inkább arról van szó, hogy az egyedüllét és a magányosság között nagy a különbség. Míg az egyedüllét csupán azt jelenti, hogy gyakran töltesz időt a saját társaságodban, abban pedig magabiztos vagy és kényelmesen érzed magad. Szereted a saját, személyes teredet és a környezetet, amely körülvesz.

Sok embert mondhatsz barátodnak és sokan körül is vesznek, te pedig mindazok ellenére, hogy szeretsz velük lenni, gyakran választod, esetleg munkádból kifolyólag kényszerülsz rá, hogy saját társaságod válaszd.

Ezzel szemben a magányosság azt jelenti, hogy nem találod a helyed a világban, kevés vagy egyetlen barát és családtag sem található a közvetlen környezetedben, nem vagy boldog, sem elégedett a jelenlegi státuszodat illetően. Jellemző ez az anyagi, a munkahelyi, a társadalmon belüli és a családi státuszra egyaránt.

Ezen pedig a média sem segít, ugyanis évtizedekig nyomorúságos érzésnek állította be az egyedül élő szinglik életét a képernyőkön. Ez azonban csupán egy rosszul berögzült felfogás, hiszen a barátok jönnek-mennek, az emberek pedig soha nincsenek igazán egyedül, továbbá pedig, gyakran sikeres, karrierista emberekről van szó ez esetben. Mi is segítünk pár ötlettel azzal kapcsolatban, mégis hogyan győzheted le a magányosságot.

Fiatal generációs megoldások

Felmérések is kimutatták, hogy a fiatal generációk nagy része küzdd magánnyal, gyakran hosszú távon is. Ebben igen sokszor komoly szerepet játszik a folytonos költözés. A fiatal generációkra jellemző, hogy nem szívlelik a hosszú távú elköteleződéseket, amelynek számos előnye is származik, ám hátulütője is akad.

 

Ilyen a magány is. Az, aki gyakran költözik, idő hiányában nem kap lehetőséget arra, hogy összebarátkozzon a szomszédokkal, nem ismeri meg igazán a környezetét és az abban élő személyeket, nem sikerül kapcsolatokat kialakítania.

Egy kiváló átmenet lehet ezen generációk számára a határozott idejű bérleti szerződés. Míg az elköteleződéssel jár egy meghatározott időre, de nem hosszú távon. Csupán pár hónap, amely segíthet abban, hogy megismerd környezeted, és eldöntsd, hosszabbítanál-e és maradnál-e, vagy inkább tovább állnál.

Az anyagi helyzet is meghatározó lehet.

Az anyagi helyzet és egyéb financiális problémák is játszhatnak szerepet abban, hogy ne csak az albérletek terén szűküljenek a választási lehetőségeid, hanem a szociális életed is zsugorodjon. Ilyenkor is vannak opciók, csak trükkösebb őket elérni.  Egy jó megoldás lehet lakótársakkal bérelni, hiszen egy szoba után fizetni jóval költség hatékonyabb, és még te sem leszel egyedül.

Továbbá, ha mégis egyedül bérelnél, akkor nem árt alaposan meggyőződni arról, hogy az általad kiszemelt és bérelni kívánt albérletek megfelelnek-e egy bizonyos színvonalnak. Az igénytelen albérletek ugyanis legalább olyan kártékony hatással lehetnek mentális egészségedre, mint a magány. Sőt, egyik létrejöhet a másikból. Ha érdekelnek a minőségi albérletek, és kiadó lakást keresnél, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.