Jó benyomás keltése lakásnézéskor? Nem lehetetlen, hogy elsőre megtaláld álmaid lakását!

Az első benyomás keltése kiemelkedően fontos szerepet tölt be a mindennapi életünkben. Randin, állásinterjún, de még egy budapesti lakáskereséskor is meghatározó fontossága van az első benyomás által szerzett információknak és tapasztalatoknak. Egy rossz élmény vagy megérzés a másik félről, és már is tovább állunk, nyitva hagyjuk a lehetőséget valaki „jobb”, felkészültebb vagy akár szakképzettebb számára. 

Ennek az az oka, hogy társadalmunkat, de minket embereket is, mint egyedi, önállóan gondolkodó, intelligens lényeket is a tökéletességre való törekvés hajt. Vágyunk a megfelelő párra, az álom munkára, az idilli otthonra. Az emberiség mindig többet akar, mindig jobbá akar válni. Emberi mivoltunkból fakadóan pedig ezt a mércét állítjuk fel az életünkbe csöppenő emberek felé is. 

Éppen ezért jelentős, hogy felkészüljünk az új találkozásokra, az első, frissen szerzett élményekre is, hiszen ezek alapján leszünk a másik ember fejében „elkönyvelve” kedvesnek, okosnak, megbízhatónak vagy akár szétszórtnak, igénytelennek. Nyilván mindez több dolgon is múlik, a külső megjelenésen, a beszéden, vagy akár a testbeszéden is. Mi pedig hogyan tudunk felkészülni és remekelni is a lakáskeresés és az első benyomás frontvonalán? 

Az első benyomásra már a találkozás előtt, a hirdetés fellelése utáni telefonbeszélgetéskor is sor kerülhet. Éppen ezért érdemes már ekkor odafigyelni arra, hogy választékos szókinccsel, intelligens kijelentésekkel beszéljünk a telefonba. Figyeljünk a hangjátékunkra, a kiejtésünk helyességére és még véletlenül se legyünk túl hangosak, hogy elkerüljük az agresszív benyomás keltését.

Ha átmegyünk a telefonos beszélgetés tesztjén, akkor már csak a személyes találkozáskor kell odafigyelnünk és remekelnünk. Fontos, hogy odafigyeljünk öltözékünkre. Ne jelenjünk meg, szakadt, koszos, vagy éppen már túlságosan is divatja múlt ruhában és cipőben. Érdemes nem túl üzleties, tehát kényelmes, de mégis valamelyest elegáns öltözéket választani. 

Az öltözéken felül, ne feledkezzünk meg a higiéniáról sem. Előfordulhat ugyanis, hogy egy hosszú, végigdolgozott munkanap végére esik a megbeszélt időpont. Ekkor előfordulhat, hogy sem illatunk, sem külsőnk nem a legfrissebb. Legyenek kérdéseink és mutasson érdeklődést. Végül pedig, ne kérjünk túl hosszú gondolkodási időt, nehogy mire döntést hozunk, már éljen álmaink otthonában.

Az első benyomás tehát nem csupán társadalmunk fontos etikettjének szempontjából fontos, hanem olyan hétköznapi programok esetében is, mint a lakáskeresés. Számtalan kiadó lakás található Budapesten fiatal lakótársakkal, akik mind-mind az első benyomás alapján döntik el, szeretnének- e velünk élni. Ez pedig fokozottan igaz a főbérlő döntése esetén is.