Javítsunk az életminőségünk úgy, hogy most költözünk el

Bár nehéz időket él társadalmunk és gazdaságunk is, anyagi körülményeink tekintetében mégis most a legkedvezőbb lakhelyet váltani vagy éppen felköltözni a fővárosba. Most ugyanis számtalan olcsó, kiadó szobát találhatunk Budapesten. Mielőtt ezt egy tőlünk meglehetősen távoli, őrült ötletnek könyvelnénk el, olvassuk el ezt a cikket és gondoljuk végig az itt említett szempontokat.

Az első és egyben leginkább szembetűnő indokot már említettük, de vizsgáljuk is meg alaposan, hogy miért olyan olcsók az albérletek. Jelenlegi világhelyzetünk következtében oly gyorsan szűntek meg vagy éppen zártak be ideiglenesen a munkahelyek, hogy azt szinte követni is nehéz volt. Emiatt tömegek költöztek el a fővárosból és hagyták el hőn szeretett lakhelyüket egyik pillanatról a másikra. Megnőtt a lakótársat és az új bérlőt kereső hirdetések száma, ezek azonban a megszokottnál most jóval kedvezőbb árban meghirdetett szobák. 

Ha tovább visszük ezt a gondolatmenetet, rájöhetünk, hogy a jövőben mennyire sokat nyerünk egy olcsó albérlettel. Amint ugyanis helyreáll a rend és minden elkezd visszatérni a normális kerékvágásba, az árak újra emelkedni kezdenek majd, ami várható is a gazdaság helyreállításának céljából. Nekünk viszont ekkor már lesz egy igényes szobánk, amelyet kimondottan baráti áron fizetünk havonta. 

Ez azért is fontos, mert a költözés rákényszerít bennünket az eddig már megszokott életvitel folytatására, elfoglaltak leszünk és a lakótársaink személyében is új ismeretségekre teszünk szert. Így mi sokkal hamarabb visszazökkenünk majd a normál kerékvágásba, amint ennek a különleges szituációnak vége. Amit pedig kimondottan fontos figyelembe venni az, hogy a fent említett elfoglaltságok miatt csupán minimálisan vagy akár egyáltalán nem is fog ránk mentálisan hátrányos hatást gyakorolni a világválság. Ez azért számottevő és talán az eddig említett legfontosabb faktor, mert a mentális problémákat időigényesebb leküzdeni, főleg mikor anyagi problémák is közbe szólnak, amelyet rengeteg embernek közbe is fognak szólni sajnos a jövőben. 

A biztonságunk természetesen biztosítva is lesz, hiszen most minden bérbeadó fokozott figyelmet fordít a tisztaságra, a fertőtlenítésre és a jólétre. A jólétet itt ki kell emelni, mert a felgyorsult nagyvárosi életvitel következtében igen gyakran csak végig szaladunk az életen és keveset vagyunk otthon, ezért beérjük igénytelen lakásokkal is. Valljuk be, Budapesten sok esetben találkoztunk már nem megfelelően karbantartott, igénytelen lakásokkal, amelyek túl régiek és veszélyesek voltak a lakhatás szempontjából. Most azonban több időt kell otthon tölteni, ezért a jólét és az ezzel járó biztonsági, higiénikus körülmények hibátlanul szolgáltató bérbeadók levitték az árakat, az eddig is megfelelően biztosított körülményeket pedig tovább javították.