Így lehetsz a legjobb lakótárs

Napjainkban ismét egyre inkább népszerű lesz lakótársakkal élni. Bizonyára már te is hallottál arról az elavult kliséről, hogy a felnőtté válás része az is, hogy elköltözöl attól, vagy éppen azoktól a személyektől, akikkel élsz, és egyedül bérelsz. Ezt a klisét megdönteni látszik a világ. Lakótárssal élni életeden semelyik szakaszán nem tabu. Olvass tovább, és te lehetsz te a mestere a lakótárs létnek.

Az ember szociális lény, és szüksége van arra, hogy a társaságban tölthessen időt. Légy akár társaságkedvelő, extrovertált, vagy visszahúzódó introvertált, neked is van egyfajta szociális életed.

Lehet, hogy kisebb, az is lehet, hogy nagyobb mértékben. A mentális egészséged megőrzése érdekében neked is kell a társaság. A társaság elengedhetetlen jelenlétéről az ember életében már írtunk egy igazán tanulságos, tájékoztató jellegű cikket, amelyet ajánlunk figyelmedbe, és amelyet itt olvashatsz el.

Sajnos az elmúlt évek bezártsága igencsak kiéheztette a társaságra az emberek. Emiatt pedig sokan ráébredtek arra, hogy egyesek meglehetősen magányosok egyedül. Továbbá, számtalan előnye van annak, ha nem egyedül élsz, ha lakótársakkal bérelsz. A kiadó szobák Budapest környékén is így kezdenek egyre népszerűbbé válni.

Mindezek tudatában felmerülhet benned a kérdés, mégis hogyan lehetsz te a legjobb lakótárs? Ha először bérelnél egy vagy akár több emberrel közösen, akkor bizonyára szeretnél jó benyomást kelteni már az elején, és a későbbiekben is kellemes kapcsolatot ápolni a lakótársakkal. Összegyűjtöttünk pár hasznos tanácsot, amelyek garantálják neked a sikert.

Tartsd tisztán a fürdőszobát

A közös terek tisztán és rendben tartása csapatmunka, azonban nagyon fontos, hogy elpakolj magad után, és ne hagyj mosatlan a mosogatóban másoknak. Különösen igaz ez a szabály a fürdőszobával kapcsolatban. Hiszed vagy sem, az egyik legfontosabb univerzális házi szabály az, hogy az ingatlanban található összes helyiség közül a fürdőszobának kellene a legtisztábbnak lennie.

Ez természetesen azt jelenti, hogy az összes helyiség a rend és tisztaság birodalma lehet, de a fürdőszobára a higiéniai szabályok duplán értendőek. A fürdőszoba ugyanis a tisztálkodás színtere, emiatt ott bukkanhat fel a legtöbb baktérium.

Mutasd a fürdőszobád, megmondjuk mennyire vagy igényes. Ha terveid között szerepelnek a kiadó szobák Budapest területén, akkor bizony ruházz be a legjobb minőségű tisztító szerekbe, hogy mindig ragyogjon a fürdőszoba.

Tiszteld a magán szférát

A privát szó jelentése sok fiatal lakótárs számára tág fogalomként értelmeződik, pedig egyáltalán nem számít annak. Ez a hiba többnyire fiatal egyetemistáknál fordul elő, amely a tapasztalatlanság számlájára írható. A kiadó szobák Budapest városában számodra és lakótársad számára is lehetővé teszik magánszféra meglétét.

Ha a lakótársadnak egyedüllétre van szüksége, akkor ne ronts be a szobájába, ne kopogj óránként, sőt, ha a kedvében járnál, esetleg sétálj egyet, hogy egy kicsit egyedül lehessen a lakásban. Amikor pedig te jársz az ő cipőjében, ő is hasonlóképpen jár el majd.

Legyen rálátásod a napirendjére

Napirend, beosztás, lámpaoltás, ezek a felnőtt ember alappillérei. Természetesen, nem azt mondjuk, hogy légy a lakótársad asszisztense, hanem csupán azt, hogy tudd, mikor tér nyugovóra, és olyankor halkítsd le a tévét, illetve vizsgaidőszakban ne zajongj a vendégeiddel, mert lehet, különösen akkor ne, ha a lakótársad éppen tanul.

 

Kedves gesztusok

Ha szívesen lennél te a kedvenc lakótárs, akkor néha lepd meg apró kedvességekkel a lakótársaid. Süss, vagy éppen főzz valami finomat, és kínáld meg őket is. Szervezzetek közös programokat, kérdezd meg, hogyan telt a napjuk, mutass érdeklődést feléjük, miközben mesélnek. Bár a világ rideg olykor, egy kis kedvesség és odafigyelés nagy hatással lehet a leginkább kiégett személyek számára is.

Ügyfélszolgálatunk segíthet, ha kérdéseid vannak, akkor pedig, ha a megfelelő albérletet keresed, érdekelnek a kiadó szobák Budapest városában, de számít a pénztárcád súlya, akkor mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot, olcsó, de minőségi ajánlatokért.