• +36 20 56 18 222
  • 1093, Budapest, Lónyay u. 47.
  • Ügyfélszolgálat: H - V: 08.00 - 20.00

3 egyszerű ok, amiért érdemes olyan kiadó lakás után néznünk...

Kezdőlap  » Hírek » 3 egyszerű ok, amiért érdemes olyan kiadó lakás után néznünk…

Mind ismerjük és szeretjük a Jóbarátok című sorozatot, aminek köszönhetően tudjuk is, mennyire előnyös lakótársakkal élni. Nem csupán a lakbér összege oszlik meg ugyanis, hanem életre szóló barátságokat köthetünk, együtt ünnepelhetjük szülinapunkat, egyedi élményekben lehet részünk, ahogyan egy csónakban szelünk át az élet kalandos vizein. Ebben a cikkben összegyűjtöttük néhány számottevő jelentőségű pontban, miért érdemes olyan kiadó lakásokat nézni Budapesten, amelyek lehetővé teszik, hogy kortársakkal, fiatal lakótársakkal élhessünk. 

1. Mindig számíthatunk valakire, ha segítségre szorulunk.

Legyen szó a holnap esti vacsora elkészítéséről, amire persze nem mindig jut idő és jól jön egy kis segítség, vagy éppen érzelmi támogatásról egy nehezebb időszak során. Akár csupán annyiról is lehet szó, hogy küldeményt várunk és valakinek otthon kell maradni, de mi már nem vehetünk ki több szabadságot, a lakótárs viszont délutános műszakban dolgozik aznap, vagy szimplán mindig otthonról dolgozik, ennek következtében ő át tudja venni a várva várt csomagot helyettünk is. Az sem utolsó szempont, hogy nagytakarítás idején nem egyedül kell patyolat tisztává varázsolni a lakást. Ezeket az apró szívességeket pedig mi is könnyedén tudjuk viszonozni. 

2. Társaság, ami igazodik hozzánk és fordítva.

Éreztük már valaha úgy, hogy egyedül szeretnénk lenni? Máskor viszont megnő a társaság igényünk, ezért el sem tudjuk képzelni, hogy egyedül éljünk? Pontosan ezért célszerű lakótársakkal élni. Mivel mind felnőttek vagyunk, ezért tudunk igazodni egymáshoz, megértjük a másik problémáit. Egy stresszes, átdolgozott hétfői munkanap után talán nem éppen tartozik kedvenc programjaink közé a lakótársakkal való beszélgetés, iszogatás vagy éppen egyéb közös programok szervezése, amelyet ők maximálisan megértenek, sokszor pedig osztozunk is velünk a pillanatnyi életérzésben. Senki sem fog megharagudni, mindenki megérti majd, ha egy javasolt programot visszautasítunk a saját szobánkban pihenésért. Ha azonban egy péntek esti ünneplésre vagy hétvégi sétára, túrázásra, mozi látogatáshoz támad kedvünk, könnyedén találhatunk rá társakat, hiszen ők pont a nappalinkban ülnek.

3. Fontos barátságokat köthetünk.

Ahogyan már ezt említettük is, már igen fiatalon megtanultuk tévénézés csodájának köszönhetően, hogy akár szentimentális előnyei is lehetnek annak, ha lakótársakként összeköltözünk teljesen idegen emberekkel. Bár nem ismerünk még ekkor ezeket az illetőket, de a lakás és lakótárskutatás procedúrája segítségével már tudjuk szortírozni, hogy kiket tartunk kulturáltnak és a mi stílusunknak megfelelő embereknek. Az éveken keresztüli együttélés során szoros barátságok kötődnek, amelyek legtöbb esetben egy életre szólnak, így nem csupán olyan jelentős életeseményeinken vesznek részt, mint álmaink munkájának megszerzése, de sokszor az esküvőnkön és évfordulóinkon is.