Így kell kinéznie egy igényes, kiadó szobának Budapesten

Sokan nincsenek azzal tisztában, hogy milyen is egy igazán igényes, élhető, kiadó szoba Budapest városában. Egy igencsak hosszú időszakban a csalóka bérbeadók képesek voltak ugyanis megvezetni a tapasztalatlan bérlőket. Azonban ennek vége, és egyre több bérlő ébred rá arra, hogy jobbat érdemelnek. Ha téged is összezavartak, segítünk ebben a cikkben, de bátran keresheted ügyfélszolgálatunkat is.

Ahogyan azt már fent is említettük, akadnak olyan bérbeadók, akik sajnos csapdába csalnák a kezdő bérlőket, és nem az árnak megfelelő minőségű albérletet kínálnak fel. Ebbe a gyanútlan és tapasztalatlan bérlők gyakran elég hamar belesétálnak. A már tapasztaltabb bérlők között is akadnak olyanok, akik bedőlnek ezeknek az ajánlatoknak, de ők általában már több csapdából kikerült, kiégett bérlők.

Mi a teendő hát? Ha attól félsz, hogy olyan szituációba kerülsz, amikor attól tartasz, nem megfelelő albérletet készülsz kibérelni, akkor érdemes elengedni az ajánlatot és egy másik után nézni. Na, és milyen is egy igényes, kiadó szoba Budapest városában 2021-ben? Olvass tovább, és megtudod.

A rend és tisztaság kapcsolata az attitűddel.

Nagyon árulkodó lehet az, hogy mennyire tiszta a kiadó szoba és az egész lakás. Milyen állapotban vannak a közös terek, illetve ehhez képest, milyen állapotok uralkodnak a kiadó szobában.

Ez sokat elárul a bérbeadóról és az albérlet többi bérlőjéről is. Ha mindenhol rendet és tisztaságot tapasztalsz, akkor több, mint valószínű, hogy igényes, kultúrált emberek bérlik és adják bérbe az albérletet, akik tőled is hasonló attitűdöt várnak. Fordított esetben, a tisztaság hiánya hanyagságra, komolytalanságra, nemtörődömségre utalhat.

Előfordulhat, hogy természetesen a lakás megtekintésekor tisztaságot tapasztalsz, de beköltözéskor ez a rend és tisztaság eltűnik. Természetesen bárkivel megesik, hogy nehezebb, elfoglaltabb időszakokban felhalmozódnak a teendők a takarítás listáján, ez biztosan veled is megesik majd néha.

Ha egyszer már rendet raktak és kitakarítottak a kedvedért (amikor megtekintetted a kiadó szobát), akkor valószínűleg igényes emberekről van szó, de lehet, hogy épp sok a dolguk. Ajánld fel a segítséged, esetleg az első takarítást vállald magadra a közös terekben.

A fontosabb bútorok megléte.

Ha elfogadsz egy jó tanácsot, ne költözz be olyan ingatlanba, amely hiányos, esetleg nem tűnik biztonságosnak. Nem minden kiadó szoba Budapest területén tartalmazza az alapvető bútorok. Gyakran előfordul, hogy ágy helyett csupán matrac hever a földön, amit a bérbeadó „sikkesnek”, vagy az „új trendnek” nevezve magyaráz.

Az is megeshet, hogy nincs szekrény, amelyben a ruháidat és a személyes tárgyaidat tárolhatnád, sőt, van olyan is, hogy íróasztalt nem biztosít a bérbeadó. Az ilyen kiadó szoba Budapest városában egyáltalán nem üti meg a színvonalat. Ne dőlj be az ilyen ajánlatoknak, mert nagyobb részt csupán egy üres szobát, egy matracot és egy rozoga széket kaphatsz.

Manapság egyébként is alapvető, esszenciális kellék a megfelelő nagyságú, a szoba méretével arányos, tároló eszköz (szekrény) megléte, hogy ne bőröndből élj. Valamint, a kényelmes ágy, és lehetőleg egy íróasztal is.

A home office fénykorában minden olyan munkaeszközre szükség van, amely a munkát hatékonyabbá teheti, illetve egy irodában is szerepelne. Tehát gyors és megbízható internet, íróasztal, szék. Mivel pedig szobáról beszélünk, egy megfelelő méretű ágy nélkülözhetetlen része a szoba kötelező bútorainak.

Biztonság.

A biztonság elengedhetetlen része a bérlésnek. Először is, nagyon fontos, hogy biztonságban érezd magad az ingatlanban, a kiadó szobában, a közös terekben, hogy megbízható lakótársak vegyenek körül.

Továbbá az is lényeges, hogy a környék, a kerület a biztonságosabb kerületek közé tartozzon, hogy ne félj sötétedés után leugrani a boltba, hogy ne legyenek álmatlan éjszakáid a közbiztonságon aggódva. Tudj meg többet a biztonság és az albérletek kapcsolatáról egyik, a témában íródott cikkünkről.