Hogyan találj új albérletre biztonságosan.

Az otthon fogalma mindig is közel állt az ember szívéhez. Az otthon ugyanis az ember életében mindig központi szerepet, célt töltött be. Olyan jelentéseket társítanak a fogalmához fejben, mint az ember menedéke, búvóhelye, családi fészke, legféltetetebb kincse, stabilitásának oka. 

Mindez szem előtt lebegett évszázadok során, ám fiatalon nagyon könnyű ezeket a fontos nézeteket félretenni egy meghatározatlan, de mindenképpen ideiglenes időre. Becsomagolni azokat, fiókba zárni, elraktározni és elővenni akkor, amikor anyagi biztonság és társadalmi státusz is társulhat végre hozzájuk. Aztán 2021-et írtunk. 

Többé már nem szerepel a tervek között fiókba zárni, elraktározni ideológiát és célokat, amelyeket az otthonnal kapcsolunk össze. Elég sokáig volt mindenki a négy fal közé zárva, ahol meg kellett barátkozni az albérlettel, élvezetesebbé, sőt szórakoztatóbbá kellett azt tenni. Kiadó lakás olcsón Budapest szerte már más jelentéssel bír, mint 2020 előtt. 

Amennyiben ez nem megy, a lakásban tartózkodás igen kényelmetlenné és lehangolóvá válhat. Ha ebben a cipőben jársz te is, akkor valószínűleg már te is böngészed a hirdető oldalakat, és terveid között szerepel egy kiadó lakás olcsón Budapest valamelyik számodra szimpatikus kerületében. Ha magadra ismertél, kattinsd ide, hogy többet olvass az úgy nevezett home office depresszióról. 

Minden bizonnyal megfordult a fejedben a kérdés, hogy mégis hogyan keress albérletet biztonságosan, milyen lépéseket kell megtenni, hogy a társadalmi távolságtartás szabályait is betartva, nyugodt szívvel, de elővigyázatosan kezdj el személyesen is kiadó lakásokat megtekinteni. Összegyűjtöttünk pár olyan hasznos tanácsot, amelyekkel te is bebiztosíthatod magad.

Beszéld meg előre a lakás nézés menetét. 

Célszerű, ha a járványra való tekintettel, telefonon megkeresve megkérded a bérbeadót, hogyan fog zajlani a lakás megtekintésének menete. Egy telefon hívást megér feláldozni az idődből arra, hogy kellő tájékoztatást kapj a találkozóról. 

Ez elsősorban egészségügyi okokból lényeges, de a bérbeadónál is jó pontot szerezhetsz, ha felelősségteljes viselkedést mutatsz már az első perctől kezdve. Mindenki jól jár ezzel.

 

Milyen kérdéseket tégy fel?

Csupán a lényegeseket és a találkozóval kapcsolatos kérdésekre érdemes koncentrálni a hívás során, hiszen a többi kérdést felteheted a helyszínen is személyesen, amikor megtekinted a szóban forgó albérletet. 

Melyek ezek az úgynevezett elsődleges kérdések? Mikor valósítható meg a lakás megtekintése? Kikkel fogsz találkozni, nyitva lesznek-e az ablakok, készülj-e valamilyen dokumentummal, okirattal, illetve te vihetsz-e kísérőt, vagy a helyzetre való tekintettel a lehető legkevesebb ember tartózkodhat csak a lakásban. 

 

Lakók és kiadó szoba esetén. 

Mi a teendő akkor, ha nem egy üres lakásba költöznél, hanem egy kiadó szobát bérelnél? Ebben az esetben érdemes előzetesen rákérdezni, hogy fertőtlenítve van-e a lakás, hányan fognak otthon tartózkodni éppen.

Mindezeket követően természetesen a másodlagos kérdéseket sem szabad elfelejteni, ilyen kérdés az, hogy milyen szabályokat alkottak meg a lakásban élő személyek, van-e bármiféle házirendjük, elvárásuk, takarító listájuk egymás felé.

Kiadó lakás olcsón Budapest belvárosában szép számmal található. Ha te is az a típusú személy vagy, aki szereti a központi elhelyezkedést és a belváros nyújtotta, izzó hangulatot, akkor minden bizonnyal élvezni fogod, amikor rád talál egy kiadó lakás olcsón Budapest belvárosában. 

Egyik korábbi cikkünk feltárja előtted, hogyan találhatod meg az év nagy fogását, az olcsó, de mégis meglehetőségen színvonalas albérletet Budapest belvárosában, de akár más kerületeiben is, ha a központ mégsem a te világod. Ajánlatokért pedig bátran keresd ügyfélszolgálatunkat.