Hogyan találj önmagadra az albérletben

Világszerte egyre több országban figyelhető meg, mind a nyugati, fejlett, mind a fejlődő országok esetében egy olyan jelenség, amely összekapcsolja a munkavégzési szokásokat és az albérlet bérlésével egybefüggő szokásokat.

Egyre több fiatalt érint az úgynevezett „Nagy Felmondás” névre keresztelt gyakorlat, amely azt jelenti, hogy a fiatal generációkat sorra mondanak fel és hagyják maguk mögött munkahelyeiket az elégedetlenség, a kiégés, és a túlterheltség eredményeként.

Mi történik világszerte? A pandémia radikális változásokat hozott az emberek életébe, amely a társadalmakra is hatással lehet. Már azt megelőzően is rengeteg ember küzdött a túlterheltséggel és a kiégéssel egyaránt, sokan elégedetlenkedtek a munkahelyi kötelezettségeikkel kapcsolatban, ám az utóbbi két év mindezt megerősítette.

Egykor az volt megfigyelhető, hogy a munkavégző, albérletet bérlő személy számára fontos volt, hogy a munkahely, a vele járó státusz és az anyagi biztonság megteremtése, annak élvezése. Ez természetesen mindig jelentős lesz az ember számára, azonban a jelenleg változni látszik a prioritások listája.

A felmondás sokkal inkább a fiatalabb generációkra mondható el, főként a 20-as és a 30-as éveikben járó generációkra értendő ez a gyakorlat. Ezek a fiatalok valamilyen tartalmasabb, magasabb röptű szándékkal és céllal a szemük előtt lebegve igyekeznek magukra találni és félretett vagyonukból gazdálkodva megtalálni azt az elhivatottságot, amely nem csupán munkahelynek tűnik, de szenvedélynek is.

Mi lehetne erre a legalkalmasabb környezet, mint a lakást, amit bérelsz? Egyik cikkünkben már boncolgattuk a jelenleg oly népszerű karrier-szünet és albérlet témáját, amelyet itt olvashatsz el.

Ha te is szenvedsz a fent említett mentális problémáktól, mint amilyen a munkahelyi kiégés is, és fontolgatod a karrier-szünetet, arra vágyva, hogy rátalálj önmagadra és hivatásodra, akkor felmerülhet benned is a kérdést, hogyan is lehetséges mindezt elkezdeni, és hogyan jön képbe az albérlet? Az alábbiakban egy igazi útmutatót találhatsz erről.

Tervezz az anyagiak tekintetében

Ha komolyan fontolgatod karrieredben ezt a nagy lépést, akkor jó stratégia lehet előre tervet készíteni. Az első fontos dolog, amit ki kell tervelned, az nem más, mint az általad szüneten tölteni kívánt időszak. Ez általában leggyakrabban két év szokott lenni, bár ez lehet rövidebb. Amennyiben úgy érzed, hogy nincs szükséged huzamosabb időre, akkor az lehet egy kisebb szünet is.

A másik lényeges szempont, amelyre alapozni kell a tervezést, az anyagiak. Ahhoz, hogy biztonságosan és a lehető legkevesebb stressz kíséretében zajlódjon a felfedezés, érdemes számolni egy kicsit és financiális alapokra tervezni azt a bizonyos időszakot.

Mennyibe kerülhet az albérlet bérlése ez alatt az idő alatt? Nos, ha határozott idejű bérleti szerződéssel bérelhető az albérlet, akkor sokkal tisztább és átfogóbb képet kaphatsz arról, hogy milyen anyagi kötelességekkel kell számolnod.

Kreativitásért fordulj a környezetedhez

Jól járhatsz akkor, ha közvetlen környezetedben keresel inspirációt, kreativitást. Bérelj olyan környéken, kerületben, amely csupa művészet és inspiráció. Az 1. kerületben akár azt is érezheted, hogy egy másik világba csöppentél, annak igazán különleges, történelemhez hű stílusával.

A 11. kerület pedig a világ legvonzóbb városrészei közé tartozik, nem csupán kirándulási lehetőségekkel, de művészi és értelmiségi populációjának köszönhetően is. Ha valami kimondottan pörgősre, de mégis egyedire vágysz, akkor költözz a bohém 7. kerületbe, amely nem csupán a belvároshoz visz közelebb, de a város legjobb szórakozóhelyei is itt találhatók.

A kerületek is inspirálhatnak, míg te magad is azon dolgozol, hogy rátalálj önmagadra. Érdemes új hobbikba kezdeni, ezeket pedig nem csupán csoportosan űzheted, de akár az albérlet biztonságából is.

Végy plusz órákat, tanulj valami újat, fejleszd magad, de pihenj is. Kapcsolódj ki, gondolkodj, időnként pedig ne felejts el őszintén, jóízűen, hangosan felnevetni, hiszen minden nehéz időszakot valami kellemesebb követ, így igaz ez az életedre is.  Az albérlet nyújtotta nyugalom biztosíthatja számodra, hogy reflektálj múltadra, és kidolgozhass egy jövőképet.

Ehhez persze szükséges egy olyan albérlet, amely megteremti számodra a lehetőséget, és amely stílusában is kellemes hangulatot sugároz, ami pedig a legfontosabb, belefér az általad teljesíthető anyagi keretekhez. Egy ilyen albérletért bátran keresd ügyfélszolgálatunkat.