Hogyan rendezheti be új lakását az élete bármely szakaszában

Az új lakás felállításakor elsöprőnek érezheti magát a szervezés és minden elhelyezése során. Bár az új lakás költségvetése egyes részei az életszakaszától függetlenül ugyanúgy fognak kinézni, valószínűleg szüksége lesz egy stratégiára egyedi életviteléhez.

Egyéni bérlőként beállított albérlet

Amikor egyedül él, minden az Ön kezedben van. Bár ez eleinte stresszes lehet, élvezni fogja a szabadságot és nem támaszkodni egy szobatársra. Így kezdheti el, amikor önállóan bérel egy lakást.

 1. Állítsa be a közüzemet

A tipikus lakásbeállítási folyamatok nem tartanak sokáig egyetlen ember számára. Ezek azonban némi összpontosítást és szervezettséget igényelnek. Némi rugalmassággal közelítse meg az alapokat, ha bármilyen csapdába ütközik vagy egyedi helyzetet tapasztal. Először foglalkozzon a lakásszolgáltatóival.

 • Kábel- és internet csomag elég fontos az élő streaming videókhoz, otthoni munkavégzéshez vagy más személyes preferenciához.
 • Gáz a meleg vízhez és a tűzhely tetejéhez, ha van ilyen
 • Elektromosság
 • Víz: Egyes bérbeadóknál a bérlőknek kell fizetniük a vízért, különösen, ha családi házat vagy sorházat bérelnek, és hosszabb beüzemelési folyamatot igényelnek a városinál.

Tartózkodási helyétől függően néha több napig és hétig is eltarthat, amíg segítséget kap egy közüzem beállítására. 

Tervezze meg előre a megbeszéléseket. Mielőtt költözne, győződjön meg arról, hogy a közművek működőképesek-e, és adja hozzá a költségekhez a költségeit.

 1. Döntse el a lakberendezést

A következő szakasz a lakás berendezése és a dekoráció kiválasztása. Segít, hogy durva vázlatot készítsen a lakás elrendezéséről, egyszerű dobozok és címkézés segítségével.

Ne felejtse el megmérni a szobáit, hogy képet alkothasson arról, hogy milyen méretű bútorokra van szüksége, és hogyan illeszkedik mindez a terébe. Általában bölcs dolog az alapokkal kezdeni, és menet közben hozzáadni a darabokat.

Miután megtudta, mennyi bútorra van szüksége, itt az ideje, hogy mérlegelje a költségkeretet. Az ötlet az, hogy olyan darabokra fektessen be, amelyeket a legjobban használ. Például nem szabad befektetnie egy drága étkezőasztalba, ha inkább a kanapén eszik, miközben filmet néz. Azonban ne spóroljon, ha szereti szórakoztatni barátait.

Ne feledje, hogy az ajtókeret vagy az albérlet komplexum lépcsői nem biztos, hogy speciális bútorokat és egyedi méreteket tartalmaznak. Egyes épületekben szerviz liftek is találhatók bútorszállításhoz vagy költöztetéshez. A szállítás előtt azonban előzetes értesítést igényelhetnek.

 1. Kérjen segítséget a bútorszereléssel kapcsolatban

A bútorok összeszerelésének is része kell lennie a lakás beköltözési stratégiájának. Még akkor is, ha ügyes az eszközökkel, kihívást jelenthet, ha mindent maga állít össze. A hibázás költséges lehet!

Albérlet felállítása párok és szobatársak számára

A bérleti díj megosztása érdekében élni egy partnerrel / házastárssal vagy szobatárssal gyakran ideális az albérlők számára. Élvezi annak az előnyét, hogy mindig van valaki a közelben, miközben megosztja Önnel a költségeket.

 1. Ossza fel a közüzemi és bérleti díjakat

A lakás szolgáltatók beállítása másként működik a szobatársakkal, mint más beállítások. Egyes szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a közművek csak egy személy nevében legyenek. Ez egy személyre hárítja a felelősséget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent kifizettek. Más szolgáltatások lehetővé tehetik a költségek előre történő felosztását.

A bérleti díjak fizetése általában a bérlő felelőssége. A bérbeadó azonban lehetővé teheti a bérleti díj bérbeadását és a bérleti díj felének közvetlen beszedését.

Bármi legyen is a helyzet, a bérleti szerződésnek világosan meg kell határoznia, ki fizeti a bérleti díjat, mikor esedékes, és hogyan kell behajtani.

Néhány nagy, vállalati bérház engedélyezheti az online fizetési portált hitelkártya opcióval. A legtöbb bérbeadónak azonban kézpénzre lesz szüksége.

A késedelmi díjak elkerülése érdekében állítson be automatikus fizetéseket a bankján keresztül, hogy minden hónapban ugyanabban az időben kerüljön közvetlenül a bérbeadóhoz.

 1. Döntsön a dekorációról

Az egyik a közművek és a bérleti díjak logisztikáját dolgozza ki, itt az ideje kitalálni, ki fizeti a dekorációt és a bútorokat, és mi történik vele. Például, ha együtt vásárolnak egy kanapét, ki fogja megtartani, ha valaki elköltözik?

A lakásban mindenkinek elő kell állnia egy költségvetéssel, hogy nagyobb bútorokat vásároljon. Ezután állapodjon meg egy stratégiában.

Minden darab végül egy személyhez tartozik a lakásban. Azonban mindenki számára elérhető lesz. Használja ezt az elengedhetetlen költségvetést az első lakás berendezéséhez, hogy rendezett maradjon és elősegítse a költségvetés alakítását.

Albérlet családok számára

Új lakásba telepedni egy családdal teljesen más labdajáték, a dekorációtól a dizájnig. A bérleti szerződés aláírása és a közművek létrehozása után a következő lépés a lakásbiztosítása, az elektromos csatlakozóktól kezdve az erkélyeken át egészen a lépcsőkig.

 1. Kérjen segítséget a kicsomagoláshoz

A legnagyobb erőfeszítések ellenére a kicsomagolás nehéz, ha a gyerekek láb alatt vannak. Fontolja meg, hogy felvesz egy barátot vagy egy költöztetőt, hogy gyorsan elvégezhesse a folyamatot, hogy családja gyorsan beköltözhessen és élvezhesse új otthonát. Az idő értékes és alapvető fontosságú a családváltás során, különösen, ha a gyerekeknek új iskolába és tevékenységi körbe kell kerülniük.

 1. Kezdje el díszíteni

A bérbeadóknak konkrét szabályai és irányelvei lehetnek, hogy milyen színnel festhetik a falakat. Tehát ne ígérje gyermekeinek forró rózsaszínt, mielőtt ezt megbeszéli vele. Ha a festék nem engedélyezett, akkor kipróbálhatja a falbarát, lehúzható matricákat.

A falak díszítésén túl ügyeljen arra, hogy gyermekei érezzék a szobájuk tulajdonjogát és otthonosan érezzék magukat a helyükön. 

 1. Rendezzen játékokat

A szülők már tudják, hogy a játékszervezők mentőövek, főleg kis helyen. Vegyen be gyerekeket a folyamatba azáltal, hogy hagyja, hogy kiválasszák a szórakoztató tárolási fajtákat, miközben ügyelnek arra, hogy praktikus legyen az egész térben.

Tárolási lehetőségeket is hozzáadhat a közös helyiségekben, amelyek érettebb megjelenést kölcsönöznek a terének, mint a gyerekszobák. A puha kosarak kiválóan alkalmasak játékokra és könyvekre, életkortól függetlenül. Azt is megakadályozhatják, hogy a lakás úgy nézzen ki, mint egy játékbolt robbanása.

Végső gondolatok

Az új lakás felállítása izgalmas vállalkozás, függetlenül attól, hogy egyedülálló vagy egy pár tagja vagy egy család. Jöjjön ki egy nyerő stratégiával, a közművektől kezdve a dekorációig és a bérelt segítségig, amely a lehető legzökkenőmentesebbé teszi a költözését.