Hogyan készülj fel a nyári albérletárakra?

A budapesti olcsó albérletek mindig fontos témának számítanak, a világ helyzetétől függetlenül. Mindig visszatérő téma az, hogy milyen is egy budapesti olcsó albérlet egy adott évben. Mi számít még olcsónak manapság, és mit kapsz az olcsó árkategóriák alcímei mögött?

2023-ban pedig az eddigieknél is égetőbb témának számít a budapesti olcsó albérletek kérdésköre. Milyen is egy olcsó albérlet, és létezik-e egyáltalán, vagy csupán a budapesti olcsó albérletek is egyfajta városi legendává avanzsálódtak 2022 nyarára?

Ha megkérdezel egy pár tapasztalt bérlőt, hogy mikor érdemes albérletet bérelni, vagy éppen mikor a legkedvezőbb a bérlést megkezdeni, egyhangú választ kapsz mindenkitől. A nyár és az ősz eleje számít ugyanis a legkedveltebb időszaknak albérletbérlés szempontjából.

Míg a többség nyár végén kezdi a bérlés, sőt, a keresgélést is, napjainkban egyre többen nyúlnak más módszerekhez, és keresnek újszerű megoldásokat a lehető legolcsóbb lakásbérlésre.

A nyár és ősz eleje főként a diákok számára kedvező időszak albérletbérlés tekintetében, hiszen ők ekkor térnek vissza a városba, az egyetem, a szemeszter kezdetére készülve. Ilyenkor azonban a kedvező árak, és a növekvő kínálat miatt hatalmas verseny alakulhat ki a bérelni kívánók között.

Ekkor természetesen felmerülhet benned, hogyan tud mégis olcsón, és viszonylag könnyedén bérelni valaki albérletet Budapesten 2023-ban. Egy kiváló stratégia lehet a nyár elején és közepén bérelni akkor, ha nem szeretnél a versengeni más bérlőkkel, de egyéb okos trükkökkel is olcsóbb lehet az albérletbérlés.

Bérelj miniben

A kisméretű, miniatűr albérletbérlés már jó ideje hódít az albérletpiacon. Nem csupán olcsó, de meglehetősen praktikus megoldás is ez a fiatal bérlők számára. Fontos ugyanis, hogy átgondold mennyi személyes térre van szükséged, hiszen a nagyvárosokban minden a legapróbb extra tér is számít.

Egy embernek pedig általában nincs annyi térre szüksége, mint ahogyan azt elsőre sejti, azelőtt, hogy átgondolná pontosan mennyi teret foglal ő el napi szinten. Hasznos lehet elolvasnod a témában írt cikkünket.

Stúdió/galériás lakás

Egy másik formája a budapesti olcsó albérletek bérlésének, ha a jól bevált, galériás lakások nyújtotta lehetőség. Egyfajta stúdió-szerű elrendezéssel, nagy, nyílt teret kaphatsz, hiszen minden kijelölt helyiség egy térben helyezkedik el a megszokott, tradicionálisan elszeparált helyiségekkel ellentétben.

Nem csupán trendi, de praktikus, levegős, és egyben gazdaságos megoldás is azok számára, akik szívesen költöznének a nagyvárosba. A büdzsébe sokkal könnyebb egy ilyen típusú albérletet kalkulálni.

Lakótársak

Jól ismert módszer a lakótársakkal való bérlés, és annak kedvező anyagi jellege is. Ezt egyre többen felismerik, és 2022-ben már minden második bérlő lakótárssal bérelne. A lakótársak mennyiségétől is függ, hogy mennyit fizetsz egy albérletért.

Könnyedén juthatsz ugyanis olcsó kiadó szobákhoz, akkor, ha egynél több lakótárssal bérelsz, sőt, mi több, a mai fiatal generációk rájöttek ennek előnyeire, és kreativitásuknak, illetve kiváló alkalmazkodóképességüknek köszönhetően a sokbérlős albérletek felé húznak.

A nyári albérletbérlés egy jó megoldás akkor, ha spórolni szeretnél, de pár, apró trükkel még kellemesebbé teheted a bérlést, mind anyagilag, mind hangulat szempontjából. Ha pedig színvonalas albérletre vágysz olcsón, akár lakótárssal, akár szólóban, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal.