Hogyan kell kinéznie egy kiadó albérletnek napjainkban.

Éppen a szimpatikus hirdetés által felfedezett lakást nézed, és amikor belépsz az ajtón, nagy megdöbbenésedre, nem az fogad, amire számítottál, sőt, mi több, nem is így szerepelt a kiadó lakás a hirdetőoldal képein.

A kép sokszor csalóka lehet, optikailag valótlant mutathat, a valóság pedig tartalmilag is variálódhat. Néhány esetben pedig az is lehet, hogy teljesen más állapotok fogadnak a lakásban, hiszen a kép hamis volt. 

Amint találsz egy olyan hirdetést, amelyben a kép csupán illusztráció, gyanakvásra lehet okod. Viszont megeshet az is, hogy nem tüntetik fel, hogy illusztráció – e a kép vagy sem. Míg az első esetben lehet a valódi kép hiányának hátteráben az, hogy csak nem jutott kamerához az illető, a telefonja pedig nem tud a célnak megfelelő minőségű képet készíteni. 

Azonban, alaposan gondold át ilyen esetben is, hogy megtekintenéd-e a lakást, áldozol-e időt egy olyan albérletre, amelynek a kinézetét lehetséges, hogy rejtegetik előled. Légy óvatos az ilyen albérlettel, minden gyanúra meg van az okod. 

A második eset, amikor még csak arra sem veszi a fáradtságot a hirdető, hogy közölje, a hirdetésben szereplő kép nem igazi, nem a valóságot tükrözi. Ebben a kényelmetlen helyzetben jobb, ha nem veszed komolyan a hirdetést és menekülsz, igen árulkodó lehet ugyanis, ha a hirdető annyira hanyagul kezeli a lakás sorsát, hogy még egy képet sem képes közzétenni.

Eléd vetíthet ez több dolgot is. A lakás talán borzasztó állapotban van, és valószínűleg szörnyen el lett hanyagolva. Arra is következtethetsz, hogy ha a hirdetésre ilyen kevés figyelmet fordít a hirdető, akkor valószínűleg téged sem fog komolyan venni. 

 Előforulhat, hogy a lakás az élő megtekintés során túl zsúfoltnak tűnik, telis-tele kacatokkal, mindenfélve felesleges, ízléstelen holmival. A képen tisztábbnak, rendezettebbnek tűnt a lakás. Most pedig csak káosznak.

Ennek az ellenkezője is megtörténhet. A lakás a képhez képest üresnek tűnik. Itt pedig az „üres” szó alatt nem arra gondolunk, hogy a manapság trendi és igen mutatós minimalizmusnak hódol az albérlet. 

Sokkal inkább az a helyzet, hogy a képen ugyanaz a lakás szerepel, mint a valóságban,  azonban a kép készítése után lecsupaszították azt, hiányos akár bútorzatban, akár bizonyos elektronikai eszközöben. 

Na, de hogyan is kell kinézni akkor egy manapság igényes, de mégsem túl költséges, kiadó albérletnek Budapesten? Pár pontban végig megyünk a legfontosabb tényezőkön, amelyek a legszembetűnőbbek, amikor belépsz egy lakásba. Lakás nézéskor tehát az alábbi,  komolyan szignigikáns szempontokat vedd figyelembe, és keresd ezeket. 

Az elrendezés.

Mit látsz a lakásba belépve? Figyeld meg az arányokat, a távolságot, a mérteket. Már az is intő jel lehet, ha érzed, hogy valami nem stimmel, valami nincs helyen. A bútorok mérete, az elrendezésnek köszönhető zsúfoltság, a halmozódás. Ezeknek a minimalizált jelenléte azonban helyt álló.

Egy albérlet tökéletesen megfelel az elvárásoknak akkor, hogy ha van elég tered a mozgásra. Nem halmozódnak a bútorok. Mind a bútorok, mind pedig a távolság a lakás méretével arányosan vannak jelen. 

Ezek a bútorok adjanak elég helyet a ruháidnak, a szépség ápolásnak, illetve tartalmazzon a „bútor csomag” író asztalt is, abban az esetben, ha diák vagy és tudod, hogy sokat fogsz az albérletben tanulni. 

A stílus.

Nem mindegy, milyen a lakás stílusa. Míg kimondottan lényeges az, hogy az egyéniségedhez is passzoljon a lakás stílusa, ne feledkezzünk meg arról sem, hogy milyen trendek hódítanak. A trend és a stílus ugyan nem azonosak, de hatással vannak egymásra

Ahhoz, hogy te magad és a barátaid, esetleg lakótársaid is élvezzék az albérletben töltött időt, kell az, hogy ne legyen az a lakás ósdi és lelakott. Továbbá, az sem utolsó, hogy idegeidre, lelkivilágodra és mentális egészségedre milyen hatást gyakorol a lakás. Pl.: A piros színű falak káros hatást gyakorolnak az ember ideigeire, így a nyugalom helyett azt tapasztalhatod, hogy otthon is folyton frusztrált és ideges vagy. Erre érdemes odafigyelni. 

A biztonság.

Saját és vendégeid testi épsége és lelki biztonsága az elsődleges. Ne költözz be egy olyan lakásba, amely már hosszú évtizedek óta nem volt felújítva, máskülönben a karbantartó lesz a leggyakrabb látogatód, nem a barátaid, ez pedig a pénztárcádnak is árthat, nem csak a fizikai jólétedet veszélyeztetheti. 

A cégünk által kínált lakás mind felújítva kerülne meghirdetésre és minden fontos, fent említett szempontnak megfelelnek, ahogyan a hirdetéseink képei is a valóságot tükrözik, mi magunk készítettük őket, gondosan odafigyelve az autentikus hatásra. Nem hiszed? Keresd fel ügyfélszolgálatunkat és győződj meg róla személyesen is.