Hogyan dobd fel az őszi szezont az albérletben

Hivatalosan is elkezdődött az az időszak, amikor az emberek jobb szeretnek otthon maradni, és egy forró tea kíséretében az albérletbe kucorodva, bentről figyelni a járdaszegélyre hulló faleveleket, amíg az eső az ablakot kopogtatja. Bár az őszi szezonnak mind ismerjük a maga szépségét és a számtalan „kimozdulást igénylő” programokat, manapság szívesebben kerüljük az embereket.

Akikkel viszont rengeteg időt töltünk az évek során, így pedig most is, azok nem csupán a barátaink, de a lakótársaink is. Cégünk Budapesten nem csupán egész albérleteket ajánl a lehetséges bérlőknek, de jó árú, kiadó szobákat is, azoknak, akik szívesebben költöznének lakótársakkal együtt, mert anyagilag kimondottan kedvező opció, illetve nagyobb a társaság igényük.

Mivel a legtöbb diák, és még a fiatal munkavállalók is, ősszel költöznek be újonnan kibérlésre került albérleteikbe, ezért még hozzá kell szokniuk az új környékhez, az új lakáshoz, és nem utolsó sorban, az új lakótársakhoz. Minden új, ráadásul az időjárás is változik, hiszen a nyárból hihetetlenül gyorsban átfordul őszbe az idő.

Arra pedig, hogy feltérképezd a helyet, jobban megismerd az embereket, akikkel együtt élsz mostantól, na és az új rutin kialakítására is, mi lehet megfelelőbb alkalom, mint az őszre való készülődés. Íme néhány hasznos ötlet arra, hogyan készülődjetek a szezon váltásra úgy, hogy közben a társadalmi távolságtartást is tiszteletben tudjátok tartani.

Filmezős esték

Nem mindig a mozi a legjobb megoldás, akármilyen szórakoztató is legyen. Nem csupán tömegeket és sorban állást kerülhettek el, hanem az otthon melegéből élvezhetitek a választott filmeket, sorozatokat. Popcorn és üdítő ital a konyhából, választott filmek a saját gyűjteményből.

Az utazás és a várakozás ideje megspórolva. Az anyagiakról nem is beszélve! A rágcsálni valók és a jegyek ára a saját zsebedben marad. A legjobb pedig az, hogy bármikor kényelmesen elszunyókálhatsz a film közben, mivel otthon vagy az albérletben, ezért nem lesz kellemetlen felébredni.

Évszakra hangolva

Az őszi az egyik legesztétikusabb évszak. Kiváló alkalom ez arra, hogy közösen dekoráljátok az albérletet a többi lakótárssal, méghozzá évszaknak megfelelően. Nem csak ráhangol az őszre, de közelebb is kerülhettek egymáshoz az együtt töltött idő során. Ráadásul kitűnő program ez egy nyugodt, vasárnap délutánra, amikor lazítani van kedvetek és az albérlettel foglalkozni.

Ez pedig nem igényel semmiféle társasági életet és nagyobb kaliberű szocializálódást, csak a hozzávalókra, dekorációra, a kreativitásotokra lesz szükség, és még esetleg az internetre, ha kicsit csalnátok.

Őszi nagytakarítás

Tudjuk, tudjuk, a takarítás senkinek sem a kedvenc elfoglaltsága! Hobbiból nem sokan szeretünk takarítani, ez tény és való. Azonban szükség van a rend és a tisztaság fenn tartására, hiszen a takarításnál csak egy dolgot visel el az ember nehezebben, a szemétdombot, az abból következő koszt és a rendetlenséget. Illetve, a kellemetlen szagokat, amelyek az imént felsoroltak eredményeként jelentkeznek és keserítik meg az életet.

Alapozzátok meg a hangulatot egy ütős zenei lejátszási listával a háttérben, és vegyétek kezetekbe a felmosót, a seprűt, a tisztítószereket. A takarítással felkészültök az új szezonra, tisztán tartjátok a lakást, és még élvezetes időtöltésben is lehet részetek. A takarítás nem mindig unalmas. Ha pedig többen vagytok, gyorsabban végeztek.

Szezonális sütés-főzés

A fent említett tevékenységekhez tökéletesen illik ez is, kiegészítésként is akár. Ragadjatok meg egy sütőtököt a bolt polcáról, amelyből rengeteg receptet készíthettek el. Ízletes, és még dekorációnak is használható az egyik projektetekhez.

Sütőtökkrémleves a terítéken, almáspite illata terjeng az albérletben, és forró kakaó a bögrétekben. Ha egy olyan igényes, szép lakásban élsz, a lakótársi élet és az őszre való készülődés roppantmód szórakoztató időtöltés lehet, és még csak arra sincs szükség, hogy kimozdulj vagy, hogy valaki más szórakoztasson el.