Hogyan bizonyosodj meg arról, hogy megérett a kapcsolat a közös bérlésre?

Előbb-utóbb minden komoly kapcsolat elérkezik egy mérföldkőhöz, az összeköltözés gondolatához. Egy idő után az egymásnál alvás, és a sok közös, együtt töltött idő már az örökös együttlétté fordulhat át, esetleg erre érezhettek nagyobb igényt.

Összeköltözni egy közös albérletbe trükkös lehet, hiszen a bérbeadók, a lakótársak is vonakodnak a pároktól, azonban természetesen akad rá lehetőség, csak be kell bizonyítanotok, hogy jól működő tervetek van a problémák felmerülésének kezelésére is.

Ez pedig akkor valósulhat meg igazán hitelesen, ha az összeköltözés gondolata előtt is minden jel arra utalt, hogy tudnátok együtt élni. Ha ezek megvannak, akkor biztosan egyszerűbb lesz felmérni, hogy kompatibilisek vagytok az összeköltözésre, így pedig könnyebb lesz albérletet találni is.

Ezt azért is érdemes komolyan venni, ha összeköltöztök, mert akkor nem csupán szerelmespárként, egymás partnereként, de lakótársaként is funkcionáltok, így még egy réteget kap a kapcsolatotok és az abban betöltött szerepetek. Hogyan tudhatod, hogy készen álltok egy közös budapesti albérlet bérlésére, és abban nem fogtok elbukni?

A beszélgetés

Miért akartok közösen bérelni? Milyen közös cél felé dolgoztok? Ami egy szintén fontos kérdés lehet, mit kaptok az összeköltözés lehetőségétől? Megnyugvást? Anyagi könnyebbséget?

Célszerű azt is figyelembe venni, hogy éltetek-e már mássokkal együtt gyerekkorotok óta? Ebben az esetben lakótársak, barátok, vagy éppen előző kapcsolatokból jövő tapasztalatok is hasznosak lehetnek.

Egyszerűbb boldogulást, mind mentálisan, érzelmileg és anyagilag? A jövő felé vezető újabb szintet? A felmerülő kérdésekre adjatok választ és derítsétek ki az alapján, mennyire azonosak a közös albérlettel való elvárásaitok. Ez sokat segíthet a közös budapesti albérlet meglelésében is.

Mit jelent számotokra az otthon fogalma?

Az otthon érzetének megléte létfontosságú az ember életében, azonban nem mindenkinek egyezik az elképzelése. Lehetséges, hogy ő másképp éli meg az otthont, mint te, másképp rendezné be, más kerület jelenti számára az otthont.

Az is megeshet, hogy az egyik fél kevesebbet tapasztalt élete során az igazi otthon melegéből sajnos, így a másik félen a felelősség, hogy egy egészséges képet tanítson vele az otthonról. Ezen felül pedig az általatok bérelt budapesti albérlet állapotára is vigyázni kell, hiszen nem a ti tulajdonotok, ezt pedig tiszteletben szükséges tartani.

Hogyan működtetek együtt a múltban?

Ha ez nem zökkenőmentesen ment, ha gyakran ütköztök akadályokba, vagy esetleg nem töltöttök elég időt egymással, akkor sajnos nagyon könnyen előfordulhat, hogy még nem érett meg a kapcsolat arra, hogy sikeresen, hosszútávon is közösen tudjatok bérelni.

Mennyire ismeritek jól egymást?

Biztos, hogy töltöttök együtt elég időt? Ismertessétek egymással, hogy melyek az eddigiekben tapasztaltak alapján jobb és rosszabb tulajdonságaitok. Esetleg éljetek együtt egy hétig, hogy lássátok, menne vagy sem.

Ha a fentiekre odafigyeltek, betartjátok azokat, akkor szinte biztosan nyugtázhatjátok, hogy jó döntést hoztok, amikor a közös otthon mellett döntötök. Ehhez pedig egy színvonalas, modern budapesti albérlet megléte is szükségeltetik, amelyre könnyedén rá is lelhettek, ha ügyfélszolgálatunkhoz fordultok segítségért.