Felkészülni, vigyázz, kész, bérelj!

Ha budapesti olcsó albérletek bérlését tervezed, akkor ideje belehúzni! A tavaszi szezon, és egy kis szerencsével talán még a nyári szezon eleje, lehet a legalkalmasabb időszak az albérletbérlésre 2022-ben. Természetesen, minden évszaknak meg vannak a sajátosságai és előnyei a budapesti olcsó albérletek tekintetében, azonban idén tavasszal siker felé billenhet a mérleg nyelve.

Az albérletbérlés nagy változásokon ment keresztül az idők során, és a világgal tartva a lépést, egyre modernizálódott, azonban az elmúlt két év világhelyzete követelte technológiai innovációk most felgyorsították a fejlődést, és az albérletpiacon belül történő mozgolódást is.

Márciusban jelentősen emelkedtek az árak a társadalom minden szegmensében, sok albérlettel is ez történt. A budapesti olcsó albérletek gondolata egyre távolabbinak érződhez a fiatalok számára, azonban mégsem lehetetlen ilyen albérletet találni még.

Mindezeken felül pedig az is várható, hogy egyre kevesebben vásárolnak majd ingatlant, és több ember fordul a budapesti olcsó albérletek irányába inkább. Olcsóbb, flexibilis, és kevesebb felelősséggel jár, mint az ingatlan birtoklása.

Tavasszal nyílhat erre legnagyobb lehetőséged. Érdemes sietned, hiszen eddig nem látott versengés várható 2022 második felében az albérletekért. Eddig a versengés résztvevői a munkavállalók és az egyetemisták voltak, most az úgynevezett „te és ők” jellegében sokkal több szegregáció található.

Digitális nomád életmód varázsa

A digitális nomádok korszakát éljük, amikor is a fiatalok munkavállalók egyfajta vándorló életmódot folytatva végeznek távmunkát laptopjukról, számítógépükről. Ennek egy szolidabb verziója az, amikor csupán pár hónap helyett egy egész évet töltenek egy helyen, egy városban, továbbá, városrészek és kerületek között vándorolnak.

Az életforma egyre népszerűbb lesz, hiszen lehetőséged teremt az önálló munkavégzésre, saját magad által tervezett munkamenetre, és sokszor arra is, hogy több időt tölts egy városban dolgozva. Ha megunod az albérletet, dolgozhatsz kávézókból bejelentkezve, vagy egyéb közösségi térből, ahol wifi áll rendelkezésedre.

Az albérletbérlés során pedig lehetőség nyílik arra is, hogy ezt az életmódot folytasd egy adott helyen, a bérleti szerződés lejárati dátumáig. A járvány miatt pedig egyre többen meglátták ennek az életformának az előnyét, és egyre többen kombinálják a home office-t ezzel a típusú, távmunkával. Ezért is egyre népszerűbbek a budapesti olcsó albérletek.

Egyre nehezebb a megélhetés

Sajnos manapság nem csak az infláció terheli a gazdaságot, de a világ helyzete is. Ennek következményeként egyre nehezebb a megélhetés, és sokan adják el a tulajdonukban lévő ingatlanukat, hogy egy másik, egyszerűbb, kedvezőbb megoldásra váltsanak: az albérletbérlésre.

Nagy számmal akadnak olyan fiatalok is, akik nem engedhetik meg maguknak az elköltözés luxusát, és a szüleikkel maradnak, azonban folyamatosan monitorozzák a hirdetőoldalakat. A főszezonban ők is budapesti olcsó albérletek után nézelődhetnek annak reményében, hogy gyorsan lecsaphatnak a legolcsóbbakra.

Az alapvető konkurencia is megmarad

Mindezek mellett pedig az alapvető versengés sem hagy alább. A családi fészekből kirepülő egyetemista gólyák már nyár közepén megjelenhetnek az albérletpiac színterein budapesti olcsó albérletek után kutatva, de a járvány által száműzött első munkavállalók is visszatérhetnek a fővárosba.

A tavaszi albérletbérlés így okos döntés lehet, hogy elkerülhesd a növekvő versengést, és a velük együtt bekövetkezhető áremelkedést. Keresd ma ügyfélszolgálatunkat, hogy a holnap biztosabb lehessen számodra.