Ezért bérelj kiadó albérletet tulajdonostól.

Kezdő albérlet bérlők gyakran esnek abba a hiába, hogy annyira vágynak egy albérletre, hogy figyelmen kívül hagyják a roppantul lényeges részleteket. Több dolgot is érdemes említeni ebben az esetben, ilyen a bérleti szerződése milyensége, megléte, ahogyan az is fontos, mennyire időre bérelnél és egyedül vagy lakótársakkal. 

Továbbá, érdemes arra is figyelmet fordítanod, hogy milyen elvárásokat támaszt a bérbeadó feléd, illetve az adott lakás megfelel- e a te elvárásaidnak. Erre mindenképpen ügyelni kell, mert hiába érzed úgy, hogy kompromisszum képes vagy, ha így is van, a folytonos lemondás később igen kényelmetlenül érinthet, amikor már hónapok óta az albérletben élsz, és hiányolni kezded azokat a dolgokat, amelyekre eleinte vágytál, amelyekről lemondtál

Egy másik számottevő része az albérlet bérlésnek, hogy tulajdonostól bérelj, ezzel is elkerülve, hogy átverés áldozatává válj, vagy éppen lehúzzanak téged. Sajnos, ez nagyon sok tapasztalatlan bérlővel megesik, különösen akkor, ha először bérelnél. 

Mindig az első bérlők vannak kitéve a legnagyobb veszélynek, főként azok esetében, akik nagyon fiatalon hagyják el a családi fészket az önállósodás céljával a fejükben. Ezek a bérlők általában nagyon fiatalok, legtöbbször egyetemisták, gólyák, frissen érettségizett fiatal felnőttek.

Ha te is felkészülten vágnál bele az albérlet vadászatba, akkor olvasd el egyik korábbi cikkünket itt, hogy te is megtanuld elkerülni azokat az albétlet csalókat, akiket az imént említettünk. Hogyan ismerd fel, ha egy albérlet tökéletes számodra, ha a kiadó albérlet tulajdonostól származik? 

Mi is foglal ez magába? Hogy leegyszerűsítsük az információ keresést számodra, 3 egyszerű pontban, egyfajta gyorstalpalóként mi összefoglaltuk a lényeges szempontokat. Olvass tovább.

Ki a tulajdonos?

Nos, ha tulajdonosól beszélünk, akkor meg kell említenünk, hogy többféle tulajdonos is létezik az albérletek világában. Az illető valószínűleg magánszemély, esetleg egy cégről is beszélhetünk, aminek tulajdonában áll az albérlet. 

Amit pedig jó szívvel tanácsolunk, az nem más, mint, hogy kerülj el minden olyan harmadik személyt, esetleg közvetítő céget, akiknek nem áll tulajdonában a lakás. Ez gyakran kiderül már az első telefon beszélgetés során. Amennyiben bemutatkozáskor nem kerül említésre, mindenképpen kérdezz rá, mi közük a lakáshoz, és tulajdonosok-e. 

Sok-sok olyan rémhírt hallani manapság, melyek során ezek a szélhámos közvetítők, akik az esetek többségében, ál- közvetítők, harmadik személyek előre elkérik a díjukat, majd nem létező, esetleg hamis címre közvetítik ki a gyanútlan albérlet keresőket. 

Számlaképes albérlet.

Célszerű szem előtt tartani, hogy az általad kinézett, kiadó  albérlet tulajdonostól bérelhető és még számlaképes is legyen. Kérdéseid között szerepeljen, hogy képesek- e számlát adni a bérbeadók. A számlaképes albérletek röviden azt jelentik, hogy a bérbeadó tulajdonos egy számlát nyújt át számodra minden fizetés alkalmával, tehát a havi bérlet és rezsi befizetésekor. 

Erre szükséged lehet lakhatási támogatás igénylésekor és annak folyamara alatt is, de bizonyítékként is szolgálhat arról, hogy a tulajdonos adószámot képes felmutatni, tehát adózik a lakás után. Ez csupán azt jelenti, hogy nem követ el adócsalást, és te sem vagy átverés áldozata. A számlaképes albérletekről részletesebben olvashatsz, ha ide kattintassz. 

Szerződéssel bérelhetsz.

Az albérlet bérlésének legfontosabb része a szerződéskötés, ezzel ellentétben azonban sajnos mégis akadnak olyan esetek, amikor a gyanútlan, tapasztalatlan bérlők szerződés nélkül költöznek be. 

Ez a legnagyobb hiba, amit bérlőként elkövethetsz, szerződés nélkül ugyanis nem laksz hivatalosan az adott albérletben, a jogaid, és a bérbeadóval megbeszéltek pedig nincsenek írásba foglalva, amelyek nagy valószínűséggel nem fognak majd megvalósulni.

Akkor érdemes tehát albérletet bérelni, ha a kiadó albérlet tulajdonstól kerül hozzád bérlésre. Kapóra jöhet az is, ha egy listát készítesz a fontosabb kritériumokról, esetleg összeírsz néhány kérdést, amelyeket már az első adandóalkalommal fel tudsz majd tenni a bérbeadónak. A mi ügyfélszolgálatunkat bátran keresd kérdéseiddel.