Ezekkel az albérlet típusokkal találkozhatsz, ha először bérelnél.

Ha életedben először bérelnél, akkor valószínűleg meglepődve böngészed a hirdetőoldalakat, miközben a hirdetésekhez csatolt képeket nézegeted. Ezek a képek ugyanis többféle albérlet típust vetíthetnek eléd.

Lehet, hogy még soha nem találkoztál galériás lakással, de az is megeshet, hogy mást vársz a kiadó lakásoktól, mint, amit kapsz. Ezért is érdemes tisztában lenni az albérlet típusokkal, és tudni, hogy mit akarsz. Segítünk neked meghatározni a nagyvárosokban leggyakrabban előforduló albérlet típusokat.

A nagyvárosokra jellemző, hogy különböző albérlet fajtákkal találkozhatsz. Ezek vagy valamennyire tükrözik az általad megszokott, tradicionális értelemben vett és ismert otthonokat, vagy azoktól meglehetősen eltérő stílusban jelennek meg.

Az utóbbi elterjedtebb fővárosi albérletek területén. Ezek az albérletek azonban nem csupán meglepetéseket, de pozitívumokat is tartogathatnak számodra. Amikor jobban megismered és megszokod ezeket az albérlet fajtákat, akkor te is belátod majd, hogy mennyire élvezetes lehet bennük az élet.

Galériás lakások, garzonlakások

Talán az egyik legmeghökkentőbb felismerés az első bérlő számára az, hogy egy térben milyen sok helyiség elférhet. A loft és stúdiólakásokból kialakult garzon kimondottan elterjedt azon fiatalok körében, akik spórolni szeretnének, hiszen ezek a lakások jellegük miatt is kedvezőbb áron kerültek meghirdetésre.

Sok bérlő, aki eddig nem találkozott galériás lakással, meglepődve szemléli ezeket az albérlet típusokat, hiszen merőben szokatlan megoldásról beszélhetünk, amely a tradicionális ellentéteként jelenik meg az albérlet piacon.

Továbbá, az is igaz, hogy azok a fiatalok, akik szeretik a szokatlan, egyedi stílust, illetve a lázadóbb személyiségek is imádják ezeket az albérleteket. Azok a fiatal bérlők pedig, akik igazi kalandor személyiséggel rendelkeznek és világot látott, felvilágosult személyek, szívesen bérelnek garzonlakásokat.

A művészlelkek is lelkes rajongói ennek az albérlet típusnak. A galériás lakások stílusa sugall egyfajta tagadhatatlanul bohém életérzést. A szabályok átírása, a szokatlan ünneplése, a kényelem és a lázadás forradalmasítása is jellemzi ezt az albérlet típust. A kérdésre pedig, hogy melyik a jobb, a galériás vagy a tradicionális albérlet, itt találod a választ.

Egy vagy több szobás, tradicionális albérlet

Természetesen nem szabad kihagyni a tradicionális lakásokat sem. Ezek általában egy vagy több szobás lakások, amelyben található konyha, fürdőszoba, olykor pedig ebédlő is, minden helyiség falak segítségével priváttá tett, a tradicionális értelemben vett elszeparálódással jellemezhető.

Ezek az albérletek az esetek többségében valamivel kisebb méretűek, mint a kisebb városokban megszokott lakásokat mérete. Az árak a méretektől függően emelkednek, esetleg csökkenek. Az esetek többségében lakótársakkal bérelhető albérletekről van szó, de akkor, ha csupán egy hálószoba található benne, szólóban is szokták bérelni.

Mind a belvárosokban, mind a külvárosi panel negyedekben található ilyen albérlet. Ennek az előnye az, hogy hasonlíthat az általad megszokott stílusú otthonhoz, így az első albérleted segít megszokni a nagyvárost.

Kertes házak

A bérelhető kertes házak igazi külvárosi birodalomként szolgálhatnak a nyugalomra vágyó bérlők számára. Talán ez az albérlet típus emlékeztethet téged leginkább az otthonodra akkor, ha vidékről származol.

Ezek az albérletek szinte mindig lakótársakkal közösen bérelhető és gyakran rendelkezik közös kerttel is. A külvárosi albérletek kimondottan olcsón bérelhetők, ami szintén előnyt jelenthet, ha spórolnál.

Ha éppen a kiadó albérletek világában nézelődsz, hiszen bérlésen, költözésen töröd a fejed, akkor érdemes felvenned a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal aktuális ajánlatokért.