Ezeket a lépéseket meg kell tenned, mielőtt albérletet bérelsz!

A nyár kezdete egyre közelebb sodor ahhoz az időszakhoz, amikor a fiatalok megrohamozzák az albérletpiacot. Mivel nyár végén már mindenki a tanév kezdetére fókuszál, sokan ilyenkor kezdik az első tanévet, és ezzel együtt első évüket bérlőkként, ezért fontos, hogy pár dolgot megtanulj már albérletkeresés előtt. Ez a legjobb időszak arra, hogy felkészülj élted független időszakára.

Egyes kiadó lakások Budapesten ilyenkor elveszítik lakóikat, ezért is érdemes szorgalmasan böngészni a hirdető oldalakat, hiszen nemes egyszerűséggel, szinte öledbe pottyanhat egy szédületesen kedvező ajánlat. Célszerű lehet ügyfélszolgálatunkkal is felvenni a kapcsolatot ilyenkor.

Azok a kiadó lakások Budapesten, amelyek a nyár első felében válnak üressé, még egész megfizethető áron kerülnek meghirdetésre. Érdemes nyáron elkezdeni bérelni, ha éppen albérletet keresnél a jövőre nézve.

Nem csak anyagilag éri meg nyár elején bérelni, de jóval kevesebb stresszel is kell megbirkóznod. Ha pedig diákként nézelődnél a kiadó lakások Budapesten található kínálatai között, akkor már csak felkészültség szempontjából is célszerű hamarabb bérelni.

Sok első bérlő is csatlakozik az albérletpiachoz ilyenkor, az igényeiknek és pénztárcájuknak megfelelő albérlet után vágyakozva. Mielőtt azonban kibérelnéd az első albérleted, akad pár nélkülözhetetlen lépés, amelyet nem szabad kihagynod. A már tapasztaltabb bérlőknek is megéri felfrissíteni emlékeiket, így az alábbiak számukra is hasznos pontok lehetnek.

A hirdető és a hirdetés hitelessége

Elsősorban jó az, ha megbizonyosodsz a hirdető és a hirdetés hitelességéről. Ez a lakáskeresés egyik legfontosabb pontja. Nagyon könnyen és gyorsan átverés áldozatául eshetsz, ha cuspán fél vállról veszed a lakáskereséssel való felelősséget. Kerüld el az albérlet-csalókat ide kattintva / koppintva.

A hirdetésben fontos alaposan megvizsgálni a következőket: a képek valóssága, az elérhetőség, van-e internet, mi található az albérletben, hol található, határozott vagy határozatlan idejű bérleti szerződéssel lehet-e bérelni, továbbá, bérelhetsz-e lakhatási támogatást igényelve, tud-e számlát adni a bérbeadó. Ha pedig nem, annak mi az oka.

Listakészítés

Sokkal nagyobb szerepe van a listakészítésnek, mint gondolnád. A listák lényege, hogy segítsenek összefésülni a rakoncátlan gondolatokat, és átfogó, tiszta képet adjanak szükségleteidről, vágyaidról, és anyagi helyzetedről. Többféle árkategóriában mozognak a kiadó lakások Budapesten, így nem árt tudnod, te melyik kategóriát engedheted meg magadnak. A lista ebben segíthet neked.

Jó, ha tudod, hogy mit szeretnél, de nem engeded magadnak, hogy átess a ló túloldalára, és olyan kockázatot vállalj, amit nem tudsz megfizetni a jövőben. A listakészítés az albérletkeresés kezdete előtt megakadályozhatja ezt a végzetes hibát, és a realitás talaján tarthat, mielőtt túl késő. Itt olvashatsz arról, hogyan készítsd el a leghatékonyabb listát albérletkeresés előtt.

A büdzsé

A listakereséshez társul az anyagiak keretbe foglalása. Ezt oly módon kell tenned, amely biztonságos alapot ad ahhoz, hogy kényelmesen, túlzott nélkülözés és áldozathozatal nélkül élhesd meg a hétköznapjaid havi szintű lakbért és rezsit fizetve.

Ide tartozik az, hogy egy hónapban mennyi pénzt fogsz a túlélésedre áldozni, ez pedig az olyan alapvető szükségleteket jelenti, mint az ételvásárlás. Ezt követi a ruházkodás, végül pedig egy bizonyos, alapos megfontolással meghatározott, szórakozásra félretett összeg. Vedd komolyan a felkészülésed ezen részét is.

A kiadó lakások Budapesten való megtekintése

Mindenképpen tekintsd meg személyesen a lakást, ha csak lehetséges, ugyanis a hitelességet az bizonyítja leginkább. Sokkal több dolgot tudhatsz meg leendő otthonodról így, mint gondolnád.

Járd körbe a környéket is, hogy meglásd, mennyire biztonságos és, hogy tetszik-e, megtalálható-e ott minden, amit szeretnél. Továbbá, nem árt szemügyre venni azt is, hogy mivel kell majd közlekedned, valamint mennyire közel található a számodra fontos helyekhez.

Érdemes megkérdezni, hogy van-e étkészlet, és tudsz-e főzni a lakásban. Beszéljétek meg, hogy igényled-e annak meglétét, vagy inkább magadtól szereznéd be. Előbbinél már legyen meg, amikor beköltözöl, utóbbi esetében érdemes előre bevásárolni, vagy úgy készülni, hogy a költözés napján megveszed majd.