Erre számíthatsz, ha albérletet bérelsz 2022-ben

Úgy tervezed 2022-ben bérelsz majd albérletet? Az albérletpiac azonban változásokon ment keresztül a kiadó albérletek tekintetében, ahogyan minden más is változik a világban. Ahhoz, hogy megfelelő felkészültséggel rendelkezz a kiadó albérletek témájában, jó lehet, ha még időben informálódsz a trendekről, az árakról, a szokásokról és az albérletekről általánosságában. Ez a cikk segítséget nyújthat ebben számodra. További információért, ajánlatokért, keresd ügyfélszolgálatunkat.

Vessünk egy pillantást a kiadó albérletek világát uraló helyzetre az elmúlt évek tekintetében. Sok bérbeadó és tulajdonos emelte az árakat, az inflációnak köszönhetően pedig szinte minden területe az életnek drágább manapság, a lakbér, a fűtés és ezzel együtt a rezsi, az utazás, a heti bevásárlás, a vásárlás általánosságában.

Emiatt pedig sokan hezitálhatnak bérelni, vagy pedig félelemmel töltheti el őket a közeljövőben esedékes költözés. Különösen a fiatal generációk érinti igen mélyen ez a probléma.

Ha például végzős diák vagy, és szeptemberben kezdenél egy fővárosi felsőoktatási intézményben, akkor valószínűleg már most fontolgatod, hogy bérelj-e lakást, és aggodalommal tölt el a jövő gondolata.

A helyzet kezelhető azonban. Íme mire számíthatsz 2022-ben. Ezek az új trendek és szokások számodra is kreatív ötletekként szolgálhatnak a könnyebben boldogulásra, a megélhetésre, és sok esetben a spórolásra is.

Nő az igény az albérletekre

A gazdasági helyzet és a pandémia utóhatásának eredményeként növekedni látszik az albérletek iránti igény. Nem csupán hazánkban és fővárosunkban, de világszerte a kiadó albérletek opcióját preferálják az emberek. A generációs igény is szélesedik, így még többnyire a fiatal generációk, a z és az y generációk választanak albérletet, már a 25 év feletti és a harcmincas évei közepén járó ember is szívesen bérel albérletet.

Ennek pedig az oka, hogy spóroljanak, illetve megakadályozzák a lecövekelést. Egy folyton változó világban a mai fiatalok nem kötnék le magukat egy helyre, inkább bérelnek, mint vásárolnak. Így amikor úgy döntesz, hogy albérletet keresel, készülj fel arra, hogy nem te leszel az egyedüli, akinek albérletre fáj foga.

Életed semelyik szakaszában sem ciki már a lakótárs

Volt egy időszak, amikor bár kimondatlanul, de a társadalom azt várta a bérlőtől, hogy húszas évei végéhez közeledve már ne szobát béreljen, hanem egy egész lakást. Akár szólóban, akár partnerrel, de már ne lakótársakkal. Ez egy roppantul sablonos és igazságtalan meglátás volt, amelyet szerencsére levetkőzött a világ 2021-re.

Így már 2022-ben bátran bérelhetsz lakótárssal, akkor sem néznek majd rád furcsán az emberek, ha húszas éveid végén jársz. Sőt, az anyagi kedvezőség, a magány és elszigetelődés elkerülése érdekében napjainkban az egyik főtrend a lakhatás terén a lakótársakkal való bérlés. Bővebben itt olvashatsz erről.

Egyre többen bérelnek nagyvárosokban és központi városrészeken

2022-ben a fővárosi és a belvárosi kiadó albérletek szárnyra kapnak. Szintén egy poszt-pandemikus hatás, hogy az izoláció, a magány és az egyedüllét kerülése érdekében egyre többen költöznek Budapestre. A nagyvárosokon belül pedig a belvárosi kiadó albérletek a legnépszerűbbek.

Minél közelebb a centrumhoz, annál jobb. Az emberek már nem szeretnének unatkozni. A fővárosba költöző emberek kikapcsolódásként is valamilyen programon vennének részt, kimozdulnának.