Erre figyelj oda, ha szólóban bérelnél

Bár manapság fénykorát éli a lakótársakkal történő albérletbérlés, azonban akadnak szép számmal egyedül költözhető albérletek is. Ezek a szóló albérletek megfelelő lehetőséget nyújthatnak azoknak, akik önállóságra vágynak, akiknek egyedüllétre van szükségük, akik saját térre vágynak. Pár dologra érdemes lesz nagyon komolyan odafigyelni, ha ezt a lakhatási módszert választod.

Az egyedül bérelt albérletek nem csupán egy lakhatásra szolgáló, bérelt térként titulálhatók, hanem lehetőségként az önismeretre, az önfejlesztésre és szabad térként, amely a kreativitás szárnyalására is lehetőséget nyújt.

Gyakran ismételgetjük mi is azt, hogy mind a lakótársakkal, mind az egyedül történő albérletbérlést ki kell próbálnia az embernek, legalább egyszer életében. Honnan tudhatod, hogy eljött az ideje a szóló albérletbérlésnek?

Megértél a szóló albérletbérlésre?

Természetesen nincsenek korhoz, időponthoz és életeseményhez kötve a szóló albérletek, hiszen mindenki számára mást diktálnak a körülmények. Egyes fiatalok már egyetemistaként is jól boldogulnak egy olyan albérletben, amelyet csupán ők maguk bérelnek és senki más. Mások számára életük későbbi szakaszában köszönt be egy olyan időszak, amikor szólóban bérelnének.

Mégis felmerülhet benned a kérdés, mikor tudhatod, hogy a szóló albérletek jelentik számodra a legjobb megoldást? Ez természetes egyén-függő, de akad pár olyan speciális szituáció, amikor fokozódhat az egyedüllétre való igényed.

Lehetséges, hogy egyre inkább érzed a vágyat arra, hogy kipróbálnád milyen a teljes mértékű önállóság. Az is lehet, hogy már belefáradtál abba, hogy másokra várj, hogy osztozz. Saját ritmusodban, magadban biztosan, egyedül haladnál tovább.

Egy másik jel lehet az is, ha szakítás után egyedüllétre van szükséged, vagy éppen barátaid kezdenek új életet máshol, és te is érzed a késztetést, hogy valamit változtass. Ha pedig az elmúlt évek bezártsága során sok időt töltöttel a szüleiddel, a családoddal, esetleg lakótársaiddal, több, mint valószínű, hogy jól esne egy kis függetlenség, illetve több egyedüllét.

Amennyiben kreatív ember vagy, és valamilyen kreativitást igénylő hobbiba, munkába kezdenél, lehetséges, hogy több térre és magányra lesz szükséged az alkotáshoz és az inspirációhoz. A művészlelkek gyakran az elvonulás során találnak múzsájukra.

Tegyük fel, hogy felismerted és elfogadtad magadban a tényt, hogy megértél és vágysz az egyedül történő albérletbérlésre. Mielőtt belevágsz az ismeretlenbe, pár, fontos dolgot érdemes megjegyezned a bérleti szerződés aláírását követő időszakra. Keresd fel ügyfélszolgálatunkat és bérelj velünk.

Sportolj, mozogj sokat

Ha egyedül élsz, és otthonról dolgozol, vagy éppen sok időt töltesz otthoni tanulással, és csupán kevés alkalommal mozdulsz ki, akkor mindenképpen figyelj oda, hogy elegendő mennyiségben mozogj is, de mindenképpen sportolj is.

Miért? Sajnos észrevétlenül is elgyengülhetsz. Ha keveset mozdulsz ki az albérletből, akkor immunrendszered is legyengül és nagyobb veszélynek lesz kitéve, védtelenebb leszel a vírusokkal szemben.

Továbbá, a sok üldögélés és kevés mozgás roppantul elgyengíti a hátadat. Ha lehetséges, akkor sétálj naponta legalább egyszer, ha pedig a lehetőség adott rá, akkor kétszer is. A sport a fizikai egészséged szempontjából fokozottan lényeges, ezért érdemes beiratkozni és közösségben mozogni, edzőterembe járni.

Ha nem vágysz a közösségben való mozgásra, ne hagyd el a kerületet, fuss a környéken, vagy pedig edz az albérletben.

A szocializálódás ereje

A munkába és a saját gondolataidba feledkezve könnyen elfelejtheted, hogy az ember társasági lény, és szüksége van a szocializálódásra. Szervezz programokat barátaiddal, vagy pedig hívd át őket magadhoz, biztosan csodálni fogják az albérleted. Ne feledd, az ember szellemi frissességéhez nélkülözhetetlen a szocializálódás. Máskülönben mentális hanyatlásnak indulnál, és kommunikációs képességed is sokat romlana.

Szabd személyre az életed

Jó döntés lehet évszakonként alakítani valamit a mindennapi életedben, a környezeteden. Rakd a széket egy másik sarokba, dekorálj évszak szerint, hozz haza vágott virágokat, és szellőztess sokat. Szabd személyre a lakásban töltött időt, készíts napirendet, és iktass be wellness-napokat is.