Egy új lakás felszerelése életünk bármely szakaszában

Az új lakás megteremtésekor leterheltnek érezheti magát a szervezés és minden aprólékos munkák végett. Vannak alapvető sorrendek melyeket mindenek előtt figyelembe kell venni. Bár az új lakás-ellenőrzőlista egyes részei az életszakaszától függetlenül ugyanúgy fognak kinézni, valószínűleg szüksége lesz egy stratégiára egyedi életviteléhez.

 

Egyéni bérlőként beállított albérlet

Amikor egyedül él, minden az Ön kezében van. Bár ez eleinte stresszes lehet, élvezni fogja a szabadságot és, hogy nem kell szobatársra támaszkodnia. Ezekkel kell kezdenie amikor eldönti, hogy önállóan fog fenntartani egy lakást.

 

 1. Állítsa be a rezsit

A tipikus lakásbeállítási folyamatok nem tartanak sokáig egyetlen ember számára. Ezek azonban némi fókuszt és szervezettséget igényelnek. Némi rugalmassággal közelítse meg az alapokat, ha bármilyen csapdába ütközik vagy egyedi helyzetet tapasztal. Először foglalkozzon a lakásszolgáltatóival.

  • Kábel- és internet csomag elég erős az élő streaming szolgáltatásokhoz, otthoni munkavégzésekhez vagy más személyes preferenciákhoz
  • Gáz a lakás melégéhez vagy a tűzhelyhez
 • Elektromosság
 • Víz: Egyes bérbeadóknak bérlőknek kell fizetniük a vízért, különösen, ha családi házat vagy sorházat bérelnek, és hosszabb telepítési folyamatot igényelnek a városnál

Tartózkodási helyétől függően néha több naptól egy hétig is eltarthat, amíg adatokat kap a rezsi átlagához. Tervezze meg előre az adatok megszerzését. Mielőtt költözne, győződjön meg arról, hogy a közművek működőképesek-e, és adja hozzá a költségeit a költség keretéhez.

 

 1. Döntse el a lakberendezést

A következő szakasz a lakás berendezése és a dekoráció kiválasztása. Segít, hogy durva vázlatot készítsen a lakás elrendezéséről, egyszerű dobozok és címkézés segítségével.

Ne felejtse el megmérni a szobáit, hogy képet alkothasson arról, hogy milyen méretű bútorokra van szüksége, és hogyan illeszkednek a térbe. Általában bölcs dolog az alapokkal kezdeni, és menet közben hozzáadni a darabokat.

Miután megtudta, mennyi bútorra van szüksége, itt az ideje, hogy fontolja meg költségvetését. Az ötlet az, hogy olyan darabokra fektessen be, amelyeket a leginkább használ. Például nem szabad befektetnie egy drága étkezőasztalba, ha inkább a kanapén eszik, miközben filmet néz. Azonban ne spóroljon, ha szereti vendégül látni barátait.

 1. Kérjen segítséget a bútorszereléssel kapcsolatban

A bútorok összeszerelésének is része kell lennie a lakás beköltözési tervének. Még akkor is, ha ügyes az eszközökkel, kihívást jelenthet, ha mindent maga állít össze. A hibázás költséges lehet!

 

A ingatlan berendezése párok és szobatársak számára

A bérleti díj megosztása érdekében élni egy partnerrel / házastárssal vagy szobatárssal gyakran ideális az albérlők számára. Élvezi annak az előnyét, hogy mindig van valaki a közelében, miközben osztoznak a költségeken.

 

 1. Ossza fel a közüzemi és bérleti díjakat

A lakás szolgáltatók beállítása másként működik a szobatársakkal, mint más beállítások. Egyes szolgáltatások lehetővé teszik, hogy a közművek csak egy személy nevében legyenek. Ez egy emberre hárítja a felelősséget, hogy megbizonyosodjon arról, hogy mindent kifizettek. Más szolgáltatások lehetővé tehetik a költségek előre történő felosztását.

Bármi legyen is a helyzet, a bérleti szerződésnek világosan meg kell határoznia, ki fizeti a bérleti díjat, mikor esedékes, és hogyan kell befizetni.Néhány nagy, vállalati bérház engedélyezheti az online fizetési portált hitelkártya opcióval. A legtöbb bérbeadónak azonban csekkre vagy készpénzre lesz szüksége. A késedelmi díjak elkerülése érdekében állítson be automatikus fizetéseket a bankján keresztül, hogy minden hónapban ugyanabban az időben jusson el közvetlenül a bérbeadójához.

 1. Döntsön a dekorációról

Az eddigiek a közművek és a bérleti díjak logikáját dolgozták ki, itt az ideje kitalálni, hogy ki fizeti a dekorációt és a bútorokat, és mi történik velük. Például, ha együtt vásárolnak egy kanapét, ki fogja megtartani, ha valaki elköltözik?

A lakásban mindenkinek elő kell állnia egy költségvetéssel, hogy nagyobb bútorokat vásároljon. Ezután állapodjon meg egy stratégiában.

Minden darab végül egy személyhez tartozik a lakásban. Azonban mindenki számára elérhető lesz. Használja ezt az elengedhetetlen ellenőrző listát az első lakás berendezéséhez, hogy rendezett maradjon és elősegítse a költségvetés alakítását.

 

 1. Készítse el a lakás alapszabályait

Fontos, hogy ki dolgozzon néhány írott alapszabályt. Így mindenki tudja, ki miért fizet, és milyen típusú dekorációt vásároljon. Néhány olyan alapszabálynak is meg kell lennie, mint a műalkotások és a közös terek ékezetei. Ízlései eltérhetnek partnere vagy szobatársa preferenciáitól. Ehhez stratégiára van szükség a kompromisszum eléréséhez.

Képes lesz-e valaki megvétózni azt a döntést, hogy mit kell a falra akasztani? Vagy inkább egy rugalmas elrendezés lesz, ahol mindenki megválaszthatja az általa szimpatikus dekorációt?

Függetlenül attól, hogy milyen módon díszíti vagy rendezi be a lakást, vezessen listát arról, hogy ki mit vásárolt. Évekig lakhat egy szobatársal, és nem emlékszik arra, hogy ki vásárolta meg a kanapét, ha végre itt az ideje, hogy önálló albérletet szerezzen.

Minél jobban tud megfelelni a feltételeknek, annál nagyobb egyértelműsége lesz az élet helyzetével kapcsolatban.

 

Albérlet családok számára

Új házba költözne a családdal teljesen más sorrend, a dekorációtól a dizájnig. A bérleti szerződés aláírása és a közművek létrehozása után a következő lépés a lakásbiztosítása, az elektromos csatlakozóktól kezdve az erkélyeken át a lépcsőkig.

Akár bérelhet is egy Taskert, hogy felkutassa a bababiztos cikkeket, és megvásárolja azokat a dolgokat, amelyekre szüksége van a folyamat egyszerűsítéséhez az elejétől a végéig.

 

 1. Kérjen segítséget a kicsomagoláshoz

A legnagyobb erőfeszítések ellenére a kicsomagolás nehéz, ha a gyerekek láb alatt vannak. Fontolja meg, hogy megkeres egy barátot vagy egy szakembert, hogy gyorsan elvégezhesse a folyamatot, hogy családja gyorsan beköltözhessen és élvezhesse új otthonát. Az idő értékes és alapvető fontosságú a otthon váltás során, különösen, ha a gyerekeknek új iskolába és környezetbe kell kerülniük.

 

 1. Kezdje el díszíteni

A bérbeadóknak konkrét szabályai és irányelvei lehetnek, hogy milyen színnel festhetik a falakat. Tehát ne ígérje gyermekeinek forró rózsaszínt, mielőtt ezt megtudja. Ha a festék nem engedélyezett, akkor kipróbálhatja a falbarát, lehúzható matricákat.

A falak díszítésén túl ügyeljen arra, hogy gyermekei érezzék a szobájuk tulajdonjogát és otthonosan érezzék magukat a helyükön. Fotókat rakhat ki kedvenc vakációiról, hagyja, hogy kiválasszon egy új dobó szőnyeget keményfa padlójához, és izguljon, ha színes tárolókkal bővül.

 

 1. Rendezzen játékokat

A szülők már tudják, hogy a játékszervezők mentőövek, főleg kis helyen. Vegyen be gyerekeket a folyamatba azáltal, hogy hagyja, hogy kiválasszák a szórakoztató tárolási fajtákat, miközben ügyelnek arra, hogy praktikus legyen az egész térben.

Tárolási lehetőségeket is hozzáadhat a közös helyiségekben, amelyek érettebb megjelenést kölcsönöznek a térnek, mint a gyerekszobák. A puha kosarak kiválóan alkalmasak játékokra és könyvekre, életkortól függetlenül. Azt is megakadályozhatják, hogy a lakás úgy nézzen ki, mint egy játékbolt robbanása.

 

Végső gondolatok

Az új lakás megteremtése izgalmas vállalkozás, függetlenül attól, hogy egyedülálló, pár tagja vagy család. Jöjjön ki egy nyerő stratégiával, a közművektől kezdve a dekorációk és a kért segítségig, amely a lehető legzökkenőmentesebbé teszi a lépését.