Beszéljünk a felújított albérletekről

Az albérletbérlés nagy dilemmái közé tartozik az új és a régi, felújítatlan albérletek kérdése is. Az árakra való tekintettel sok bérlő fordul el az új albérletektől és választ régi építésű, felújítatlan albérletet. A megoldás pedig pont a felújított albérlet ötletében rejlik.

Sokszor az új építésű kiadó lakások Budapesten a megfizethetetlen luxus érzetét válthatják ki a bérelni vágyókból, különösen azokból, akik csupán kevés tapasztalattal rendelkeznek a költözéssel és a lakásbérléssel kapcsolatban.

Az elmúlt évtizedben elterjedté vált egy olyan szokás a fővárosba költöző, új bérlők körében, mely arra sarkalja őket, hogy mindegy hová, csak találjanak kiadó lakást. Sokszor idő hiányában kell gyorsan költözni, és ezért nincs lehetőség válogatni, máskor pedig a pénz hiánya, olykor pedig az illető nem fordít kellő figyelmet az albérletbérlésre az illető.

Ebből kifolyólag tehát gyakori, hogy igénytelen lakást bérel ki a bérlő és szenvedéssé válnak a mindennapok. Előfordul, hogy egyes bérlők nem is sejtik, hogy az albérletbérlésnek is létezik sötét oldala, amelyet fontos elkerülni. Vannak olyan kiadó lakások Budapesten, amelyek meglehetősen veszélyesek, erről többet itt olvashatsz.

Az árak összehasonlítása.

Többféle albérletet kell figyelembe venned akkor, ha az árak alapján választanál, és döntenéd el, megérik-e a felújított, kiadó lakások Budapesten. Akkor, ha olcsó albérletre vágysz, valószínűleg a minőség (és annak hiánya) egyáltalán nem, vagy mindössze csekély szerepet fog játszani a döntésedben.

A csökkenő árakkal együtt fog a színvonal is zuhanni.  Sokszor átmeneti megoldásnak szánják a bérlők az olcsó és minősíthetetlen állapotú albérletet, de mégis hosszú ideig ahhoz kell, hogy láncolják magukat, mire nagy nehezen sikerül elköltözni, de az is megesik, hogy egy bérlő alacsony önbizalom miatt nem is veszi fontolóra a jobb minőségű albérletet.

Ehhez hasonló okok miatt nem mindig szeretik a bérlők a teljesen új építésű albérleteket ötletét sem. Az új és a modern gondolata a luxushoz kapcsolódnak sok ember fejében, éppen ezért egy olyan árkategóriát is társítanak ezekhez a gondolatokhoz, amely számukra elérhetetlen. Ez bizonyos esetekben sajnos így is van.

Ezekkel szemben a felújított, kiadó lakások Budapesten a megfizethető árkategórián belül helyezkednek el. A túlságosan is olcsó albérletek nem ok nélkül lehetnek gyanúsak, hiszen azok általában igen leharcolt állapotban lesznek kiadva. Nem hiába tartja úgy a mondás, hogy „az arany középúton” érdemes haladni. Igaz lehet ez az albérlet árak tekintetében.

A veszélyforrások összehasonlítása.

Nem szerencsés, de még akadnak olyan kiadó lakások Budapesten, amelyek már nagyon régen voltak felújítva, egyes albérletek pedig még soha. Ez roppantul veszélyes lehet mind a bérlő számára, mind a fizikai, mind a mentális egészség tekintetében.

Nem új felfedezés az, hogy az elhanyagoltság mindig súlyos következményekhez vezethet. Egy elhanyagolt lakás pedig azt éreztetheti veled, hogy te magad is hanyag vagy, még akkor is, ha ez nem így van, hiszen nem a te hibád az, hogy a lakás botrányos állapotú, hanem azé a bérbeadóé, aki nem hajlandó odafigyelni erre.

Bár nem szeret a bérlő vendégeket hívni egy rossz állapotú albérletbe, még egy régies stílusúba sem, hiszen a lakás rólad árulkodik. Azonban a vendégek nem vezetik vissza ezt a gondolatmenetet a bérbeadóig. Ne ess az ilyen bérbeadók csapdájába, mert te rosszabbul fogod érezni magad, mint ők.

Ami pedig a fizikai veszélyeket illeti, sok szerencsétlenséget kerülhetsz el, ha inkább felújított lakásba költözöl. Egy régen felújított albérletben ugyanis annyi elektronikai és egyéb, más veszélyforrás leselkedhet rád, amely mind anyagilag, mind fizikailag terheteket és problémákat vonhat maga után. Az anyagi következmények gyakran a te pénztárcád súlyát csökkentik majd.

Színvonal összehasonlítása

Míg az olcsó és rossz minőségű lakásokról már sok szó esett a fentiekben, azt érdemes hozzátenni, hogy nem jó ötlet esélyt adni ezeknek az albérleteknek a saját magadról kialakuló önkép miatt sem.

Ami pedig az új építésű, modern, olykor pedig luxuslakásokat illeti, a színvonal tekintetében tökéletesek lehetnek számodra. Ha anyagilag nem engedheted meg magadnak, akkor még jobb választás lehet a felújított albérlet.

Az gyakran vetekszik egy teljesen új albérletével is, és jóval megfizethetőbb. Ráadásul, segít abban, hogy meglásd az igényességben rejlő fontos szerepet. Ha kiváló minőségű, kedvező árú, és jó elhelyezkedésű albérletet, esetleg kiadó szobát keresel, vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, hiszen bőven akad kínálatunk számodra.