Barátokkal lakva szép az élet vagy idegenekkel? Avagy, ki a jobb lakótárs?

A válasz mindenki. Kifejtjük miért. Lakótárssal élni különleges élmény, amit legalább egyszer az életben mindenkinek érdemes megtapasztalni. Közös programokat szervezhetünk, együtt alakítjuk ki életritmusunkat, törzshelyeket fedezhetünk fel közösen, amelyeket folyamatosan látogathatunk a későbbiekben. Mind ezek mellett pedig az ünnepek többségét is együtt ünnepelhetjük meg, ilyen például a születésnap, névnap, de akár a sikeres vizsga és munkahelyi előléptetés is idetartozik. 

De kivel érdemesebb összeköltözni? Természetesen a válasz nem fekete és fehér, ahogyan az élet sem. Nem egyszerű döntés.  Egy, már jól ismert baráttal vagy egy idegennel élni? Ha baráttal költözünk össze, előnnyel indulunk, hiszen egy általunk ismert személy jelenléte segíthet át a költözés nehézségein.

Ha baráttal költözünk egy albérletbe, akkor nem kell megismernünk egymást, hiszen „nem a nulláról indulunk”. Bár valamivel több időbe telhet olyan albérletet találni, ahol rajtunk kívül többen is élnek, de mégis maximálisan megvalósítható elképzelés ez. 

Amennyiben pedig idegennel / idegenekkel bérelnénk lakást, lehetőségek tárháza vár ránk. Mivel rengeteg kiadó szoba található Budapesten, így pedig ha egyedül költözünk új emberek közé, meglehetősen gyorsan találunk új otthont magunknak. Idegenekhez költözni a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer.

 Mindemellett pedig további pozitív velejárói vannak az ismeretlen lakótársaknak. Bővíthetjük ismeretségi, ezáltal pedig baráti körünket is. A lakótársi együttélés pedig igen gyakran, szoros barátsággá gyümölcsözik. Nem csupán a lakótársaink válhatnak barátainkká azonban, hanem megismerkedhetünk az ő barátaikkal is. Ők pedig úgy szintén a társaságunk tagjaivá avanzsálódnak az idő pergésével. 

Mindkét opció működhet. Mind ezen túl még egy jó köztes megoldás lehet, ha a barátunkkal költözünk ismeretlen lakótársakhoz. Így ugyanúgy ismerkedhetünk, de még közeli barátunk is velünk lehet mindeközben. Barátunkkal együtt alkothatunk új élményeket, emlékeket és szervezhetünk kalandokat. 

A kiadoszobabudapest.hu kínálatai megfelelőek lehetnek mindazok számára, akik barátaikkal, párjukkal, de még akkor is, ha egyedül költöznének albérletbe. Legyen szó akár egyetlen fő által bérelt lakásról vagy mindössze egy szobáról, amely esetében osztoznánk a közös tereken az új vagy régi ismerősökkel.