Az albérlet verseny az egyetemisták körében minden évben kiélezett

Bár közelít a szemeszter vége, amint újra kinyitnak a felsőoktatási intézmények és beindul az új szemeszter, a vidékről felköltöző egyetemistáknak sürgősen szállásra lesz szükségük. Ekkor ugyanis több száz egyetemista kezd albérletvadászatba. Ez igencsak megterhelő, mivel a tanévkezdés, a tárgyfelvétel és a felköltözés nem kevés stresszt vonnak maguk után. 

Ennek egy nagy hátránya van: a szállásokért történő versengés. Azok a hallgatók, akik már lehúztak egy évet az egyetemen, sok-sok kollégiumi tapasztalatot szereztek, megosztoztak a szobájukon egy szobatárssal, szűkös körülmények között tanultak, amelyet a többi kolis hallgató zaja alkalmanként megnehezített.

 Akármilyen varázslatos és egyedi élményeket is szerezhetünk ott, az egyetemisták túlnyomó többsége második évükben már sokkal inkább vágyik a saját szobára és a kevesebb lakótársra, vagy éppen, amennyiben ezt megengedheti, teljes önállóságra egy saját albérletben. A már fent említett óra pedig ketyeg, minden tanév elején nagy a verseny közöttük az albérletekért, olcsó, kiadó szobákért Budapesten

Amennyiben pedig nem találunk tanévkezdésig szobát, lakást, a tapasztalatlanabbak körében sajnos előfordulhat, hogy meglehetősen előnytelen, vagy akár veszélyes környékre költöznek, hiszen megelégednek azzal a lakással, ami marad. 

Így nem csupán több időbe telik majd az egyetemig utazni tömegközlekedéssel, de a biztonságérzet nagymértékben csökken. Ez nem csupán a testi épség miatt fontos, hanem azért is, mert a folytonos rosszkedv, fáradtság és félelem a tanulástól is elvonhatja a figyelmet, az energiát. A kiadoszobabudapest.hu számtalan egyetemista számára lehet megoldás. A gyors válasz, az albérletek biztonságos elhelyezkedése, illetve a szerződéssel védett megállapodás segítenek a stressz redukálásban.

 Hatalmas előnyt jelent, hogy tanév végéig köthetünk szerződés, így tehát nem kell azon izgulnunk, hogy a főbérlőnk év közben „kirakna” bennünket a lakásból, ha a körülmények úgy adják. Nem kell ennek bekövetkeztétől tartanunk, ahogyan attól sem, hogy emiatt újra a lakáskeresés, a versengés és az ezzel járó tortúra csapdájába esnénk. 

Sőt, mi több, aki megteheti, annak fokozottan ajánlott meghosszabbítani a szerződést a tanév végén, a szerződés lejártakor, és még ha vidéken is töltenénk a nyarat, a nyári munkaért kapott fizetésünkből könnyedén állhatjuk a havi lakbért. Így a megszokott fővárosi otthonunkba térhetünk vissza az új tanév kezdetekor, míg mások számára újraindul a verseny.