Albérletbe zárva: Hogyan válaszd el a munkát és magánéleted az albérleted nyújtotta lehetőségeket kiaknázva.

Napjainkban olyan kihívásokkal küzdünk a társadalom aktív tagjaiként, mint az otthonlét okozta társadalmi szorongás, az unalom, a bezártság által létrejött depresszió és elidegenedés. Hiába mutat javuló tendenciát a járvány-helyzet, a sok-sok otthon töltött idő mindenki számára sok fejtörést okozott, legyél akár diák vagy munkavállaló. 

 

Mivel az otthonról történő munka egy komoly és igen hasznos innováció, ezért meg kell tanulni helyén kezelni a helyzetet. Ahhoz, hogy élvezhesd ennek a munkavégzési formának az előnyeit egy egyensúlyt szükséges kialakítani. 

Ennek a másik veszélye pedig az, hogy rá unhatsz az albérletedre. Lehet, hogy annak kiválasztásakor ugyanis figyelembe vetted azt is, hogy munkahelyedhez közel helyezkedjen el, és nem biztos, hogy az alakalmas az otthoni munkavégzésre. 

Talán nem elég gyors az interenet, de az is megeshet, hogy szűkös, vagy éppen sötét. Egykor ez nem jelentett még problémát, ugyanis – teljesen érthető módon – senki sem tudta volna megjósolni, hogy napjaink modern embere mindennap home office-ból dolgozik majd. 

Meg lehet, hogy a lakás unalmassá válik, a sok bent töltött idő alatt rájöttél, hogy nem is tetszenek a bútorok, a berendezés, és talán a falak színe meg is fájdítja a fejed. Az is lehet, hogy megfigyelted, hogy bizonyos napszakokban más-más pontjait éri a Napfény a lakásnak, a te otthoni dolgozó / tanuló sarkod pedig pont elkerüli a természetes fény. Ez roppantul bosszantó tud lenni. 

Nem meglepő hát, hogy ezentúl nagyon tudatosan történik az albérlet kiválasztása. Sok bérlő adna inkább kicsivel magasabb összeget havonta, de akkor már egy igényes, minden feltételnek kimagaslóan megfelelő lakásban töltse napjai túlnyomó részét. 

Cégünk ügyel arra, hogy a távmunkának és az albérletből történő tanulásnak is megfelelő lakásokat kínáljon a bérlők számára minden szempontot olyan alaposan figyelembe véve, hogy az a legkisebb zavaró tényezőnek a lehetőségét is a lehető legkisebb mértékűre redukálja. Ennek ügyében keresd ügyfélszolgálatunk nyugodtan. Ami pedig a lakás stílusát illeti, előző cikkünkben kielemeztük, hogyan kell kinéznie egy albérletnek ahhoz, hogy a nyugalom szigeteként funkcionálhasson. 

Mi minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy baráti áron is biztosítsuk számodra a legnagyobb kényelmet és a maximális hatékonyságot. Ahhoz pedig, hogy napi szinten élvezhető legyen az élet, akkor is, ha abban a légtérben töltöd a legtöbb időt, ahol alszol éjszaka, neked is tenned kell. Természetesen, mint mindig, nem hagyunk magadra, így hát összegyűjtöttünk néhány hasznos tippet a cél érdekében.

 

Napirend.

Készíts egy részletes és változatos napirendet. Tervezd meg órára lebontva, hogyan töltöd majd a napod, ehhez mellékesen készíthetsz még akár étrendet is napokkal összehangolva. A felkészültségért a jövőbeli éned még nagyon hálás lesz, és így még unatkozni sem fogsz. 

Napirend nélkül könnyen elveszítheted az idő és a realitás érzékedet, ugyanis keveset mozdulsz ki, kevesebb inger ér, a szocializálódás is minimálisra csökken. Csak te és a munkád léteztek, ha nincs napirend. A káosz garantált. 

 

Hol hagyod a munkád?

Amikor elhagyod az irodát és haza sietsz, akkor a munkahelyen hagytad a munkát. Amikor viszont otthon vagy, a munka mindig kéznél van, akár késztetést is érezhetsz arra, hogy felnyisd a laptopod és munkaidőn kívül is neki állj dolgozni. Ez helytelen és káros. 

Érdemes nem szem előtt tartani a munkahelyi eszközeid, de jól jöhet az is, ha a munkaidő lejártával azonnal sétálni mész. Így becsaphatod az agyad, és imitálhatod a régi munka utáni rutinodat. 

 

Az albérletben található helyiségek.

Előfordulhat, hogy úgy az otthonról történő edzést részesíted előnyben az edzőtermekkel szemben. Ilyenkor jó ötlet lehet, ha kijelölsz egy helyiséget a lakásban, ahol a napi testedzést végzed. Ez lehetőleg legyen távol attól a helyiségtől, ahol dolgozni és / vagy tanulni szoktál. 

Ha nincs lehetőséged arra, hogy minden tevékenységed más helyiségben végezd, esetleg galériás lakást bérelsz, akkor is van megoldás. Változtasd az otthoni irodád helyszínét. Végezd a munkád egyik napon a konyhából, máskor pedig a nappaliból vagy éppen a hálószobából. Így nem érzed majd fásultnak a munkád.