A z generációsok és az y generációsok jövőbeli lakhatási esélyei.

A jövő mindig kétértelmű a fiatalok számára, hiszen egyrészt célként lebeghet szemed előtt, miközben a jövőt jellemző, ismeretlen miatti félelmek sötét felhőként is lebeghetnek a fejed fölött. Az elmúlt években a jövő kérdése a szokásosnál ingatagabb és szorongásokkal teltebb a fiatalok számára. Ebbe a kategóriába tartozik a megélhetés, tehát az albérlet kérdése is.

Hogyan juthatnak a mai fiatalok budapesti olcsó albérletek közelébe úgy, hogy marad pénzünk fenntartani magukat, ételt vásárolni, fizetni a rezsit, és egy bizonyos jellegű, határokkal körül ölelt kényelmet teremteni magának olyan módon, hogy az élet ne csupán nélkülözés és kínlódásokkal teli küzdelemnek tűnjön, hanem időnként kellemes lehessen?

Manapság sok fiatal félelme a jövő, és az, hogyan lesznek képesek eltartani magukat, önállóan bérelni, saját lábakon, stabilan megállni. Ahogyan az emberi kapcsolatok terén is létezik egy úgynevezett „friend zone”, azaz barátság zóna, amelyből nehéz, sokszor pedig valósággal lehetetlen kikászálódni abban az esetben, ha az egyik fél romantikus érzéseket kezd el táplálni a másik fél iránt. Ezen a logikán, nagyvonalakban alapulva a lakótársi életmódból is egyre nehezebb átváltani egy önálló, szólóban történő bérlés opciójára.

Napjainkban ugyanis egyre embert próbálóbb kihívás önállóan bérelni. Az emberek vágynak a társaságra, a szociális életre, és ha lehet, kevesebb időt töltenének egyedül. Sokan keresik a budapesti olcsó albérletek lakótárssal való bérlésének opcióját is.

Ahogyan a világ eseményei változnak, velük együtt a gazdasági helyzet is, ennek okán pedig anyagilag a lakótársas albérletek érik meg a legjobban a fiatalok többségének, sőt egyre többen bérelnek életük későbbi szakaszában is lakótársakkal manapság. Már nem abban a világban élünk, amikor 25 felett ciki a lakótárs. Nem csak a covid okozta magány, de az infláció „számlájára is írható” ez a kiújuló lakótárs láz.

Covid okozta magány.

Az elszigetelődés, a krízis helyzetben egyedül töltött időszak mindenki számára megterhelő volt mentálisan, és nyomot hagyott szokásainkban. Egyfajta kollektív traumából igyekszik kigyógyulni a világ. Ha megfigyeled, erre adott reakcióként az emberek sokkal nyitottabbak a közösségben töltött időre és a kikapcsolódásra szánt pénzzel sem zsugoriak. A minőségi idő jelentősége felértékelődött.

Roppantul fontos az emberek számára az, hogy ők maguk választhatják meg, hogy mikor és kivel töltenek együtt időt, hogy bármikor csatlakozhatnak a fesztiválhoz, vagy repülőre szállhatnak, és ideiglenesen elhagyhatják lakókörzetüket. A szabadság érzetének visszanyerése segít ebben, illetve, ki is éheztünk a társaságra és a szabad mozgásra.

Ugyanez a helyzet a hétköznapi életben is. Az ember társasági lény, és nem szeretne egyedül maradni, különösen krízis helyzetben. Az egyedüllét időnként szükséges és egészséges, azonban hosszútávon mentális hanyatláshoz és egyre romló közérzethez, idővel pedig fizikai tünetekhez is vezethet. Erről egyik korábbi cikkünkben részletesen is tájékoztatunk, melyet ajánlunk figyelmedbe.

Megoldások.

Az előző sorokat olvasva biztosan rákérdeztél arra, „hogyan is lehetséges okosan bérelni olcsón úgy, hogy azt másképp, jobban csináljam, mint eddig?” Nos, a lakótársakkal bérlésnek köszönhetően már jó úton indultál el.

Lehetséges, hogy a jövő még tartogat esélyeket. Lakótárssal bérelni kiváló átmeneti megoldás lehet, hiszen a családtól való elszakadás és a függetlenedés, az egyedül bérlés között tökéletes hidat képezhet a lakótársakkal való bérlés. Továbbá, az is jó megoldás, ha megtalálod a még megfizethető városrészeket, a budapesti olcsó albérletek keresése során, és megtalálod a legkedvezőbb időszakot a költözésre. Megfizethető, minőségi albérletekért keresd ügyfélszolgálatunkat.