A lakás egy 10-es skálán 10-es, mert…

Mindenki vágyik egy, a tökéleteshez leginkább közelítő otthonra, még akkor is, ha anyagilag nem állsz a magaslaton. A legjobb albérletek mindig hamar elfogynak, különösen szeptemberhez közelítve, az albérletek főszezonjában.

Ezért jó, ha minden buktatót és csapdát elkerülve, jól felkészülsz az albérletek témájában, hogy minél hamarabb megtaláld a legjobb albérletet. Hogyan néz ez ki napjaikban? Olvass tovább.

 A trendek, a szokások, és a bérlők elvárásai is mindig változnak, hiszen főként a fiatalabb generációk részesítik előnyben a lakásbérlést. A generációk pedig minden újabbal valamennyit változnak.

A jelenleg fiatal generációk például előnyben részesítik az albérletbérlést az ingatlanvásárlással szemben, nem riadnak vissza a sokbérlős albérletek opciójától, az internet és a közösségi média nagy befolyással vannak döntéseikre, és az ízlésüket is alakítja ez a két tényező.

Előző cikkünkben folytatásaként ezúttal nem az igényesnek tűnő, de hiányos albérleteket tárjuk fel, hanem bemutatjuk, hogy a hibákat kijavítva, melyek a 10-es skálán igazából is 10-es albérletek. Az alábbi tényezőket célszerű szem előtt tartanod, ha egy jó minőségű albérletet bérelnél. Akkor lesz egy 10-es skálán 10-es az albérlet, ha…

Ha modern jegyeket is tartalmaz

Valljuk be, a jelenben csak akkor tud a bérlő teljes mértékben funkcionálni, ha odafigyel az aktualitásokra. Nem hiába kell haladni a korral. Ahhoz, hogy szép legyen a lakásod, kellenek modern elemek is, ahhoz pedig, hogy funkcionális legyen, korszerű technológia és elektronikai berendezések megléte szükséges.

Amennyiben pedig bizonyos, letűnt korok egyes stílusjegyei vonzanának, legyen az vintage, art deco, retro, klasszikus európai, klasszikus hollywood-i se csüggedj, hiszen mindezek ízléses és mérsékelt ötvözését a modern alapú albérlettel te is megteheted dekoráció segítségével.

Számlás albérlet lakhatási támogatással

Nem csupán a számla megléte a fontos, de az is előnyös, ha támogatja, és nincs kifogása a lakhatási támogatás ötlete ellen a bérbeadónak. Ennek segítségével pedig kezdő lakásbérlőként, illetve pályakezdő fiatalként megengedheted magadnak, hogy akár szólóban is bérelj.

Mindez nagyon előnyös lesz akkor, ha kell egy kis idő, míg anyagi helyzeted maximálisan is stabilizálódik. A számlás albérletek előnye, hogy biztosít téged arról, hogy egy megbízható bérbeadóval van dolgod, továbbá, a lakhatási támogatás igényléséhez számla is szükségeltetik.

Megfelelő elhelyezkedésű albérletek.

Milyenek a megfelelő elhelyezkedésű albérletek? Ez egyre függ a te személyes igényeidtől is, azonban mindenképpen közel helyezkedik el a tömegközlekedési csomópontokhoz, ezzel is rövidítve az utazásod hosszát.

Az ilyen albérletek lehetnek akár belvárosi albérletek, attól függően, hogy mennyire tudsz azonosulni az ottani életmóddal, de az elhelyezkedés takarhatja azt is, hogy a munkahelyhez, az egyetemi campushoz közel található a bérelni kívánt albérlet.

Határozott idejű bérleti szerződés.

Mondanunk sem kell, hogy a határozott idejű bérleti szerződés az egyik legelőnyösebb és legnépszerűbb szerződési forma, hiszen azzal bebiztosíthat azt, hogy fix összeget fizess, és egy meghatározott időszakra biztosított legyen a helyed a lakásban.

Az egyik legigazságosabb szerződésforma, amely manapság, az infláció során is hasznos választás lehet lakásbérléskor. Ha te is biztosra mennél, és a fenti opciókat figyelembe véve bérelnél albérletet, akkor bátran keresd ügyfélszolgálatunkat.