Ezzel a stratégiával nyerheted az albérlet-versenyt

Időszakonként hatalmas verseny alakul ki az albérletek bérleti szerződéseiért a bérlő-jelöltek között. Az albérletek ugyanis kapósak lehetnek, különösen a főszezonban, amely főként nyár végétől egészen az ősz közepéig elnyúlhat. Most azonban fokozódhat a verseny, és új szokások bukkanhatnak fel. Te készen állsz?

A főszezon rengeteg stresszes időszakkal jellemezhető. A diákok és a munkavállaló fiatalok nagy lelkesedéssel vethetik bele magukat az albérletkeresésbe, ám ez gyakran nem hozza meg a várt eredményt, amennyiben nem megfelelő a felkészültség, vagy éppen későn kezd bele a bérelni szándékozó személy a keresésbe.

Sokan járnak pórul ezekben az időszakokban. Egyrészt az is előfordulhat, hogy valaki a már fent említett módon, későn kezd el keresgélni, vagy csak nem áll rendelkezésre elegendő tapasztalat.

Gyakran az is megesik, hogy hamar elfogynak a jó minőségű, és még megfizethető árkategóriában mozgó albérletek, ezért csak a rosszabb minőségű albérletek maradnak, amelyek sokszor nem bizonyulnak a legideálisabb környezetnek.

A verseny azonban most fokozódik, hiszen egyre népszerűbb az albérletbérlés. Napjainkban egyre többen bérelnének albérletet, akár az idősebb korosztályból is, de még mindig a fiatal bérlő-jelöltek vannak túlnyomó többségben. Erről bővebb információt is találhatsz előző cikkünkből ide kattintva/koppintva.

Nem okoznak nagy meglepetést így hát azok az előrejelzések, melyek azt sugallják, 2022-ben hamarabb elkezdődhet, és nagyobb versengés alakulhat ki az albérlet piacon. Az alábbiakban három stratégiát olvashatsz arról, hogyan nyerheted meg az albérletkeresők versenyét.

1. stratégia: foglaló.

Kiváló megoldás lehet a probléma elhárítása, azaz a foglaló akkor, ha mindenképpen kibérelnél egy kiszemelt albérletet, azonban attól tartasz, hogy sajnos elkapkodják, és kicsúszhat kezeid közül, még mielőtt kibérelnéd. Pontosan ezt kerülheted el a foglalóval.

A foglaló összegét csak akkor célszerű átadni, ha aláírtál egy hivatalos foglalói szerződést, amelyben a te személyes adataid, és a bérbeadó adatai is szerepelnek. Mindenképpen győződj meg arról, hogy a bérbeadó nem egy albérlet-csaló, és hiteles adatokat kapsz tőle.

2. stratégia: bérelj tavasszal.

A probléma megelőzése is működhet. Az albérlet piac legnagyobb forgalma a nyári és őszi időszakra tehető, azonban te most kikerülheted a versengést, a stresszt, a folyamatos kutatást, az albérletből albérletbe történő járkálást akkor, ha korábban bérelsz a csúcsidőszaknál.

A tavasz albérletbérlés egyébként is egy igen kellemes időszaknak számít az albérletek tekintetében. A természet újraéledésével párhuzamosan az emberekben is feléled a költözési kedv.

Ilyenkor hosszabbak újra a nappalok, aminek köszönhetően te is több időt tudsz lakásnézéssel tölteni, az albérletárak sem vészesek, és nem nagy a versengés sem. Továbbá, többféle eszköz áll rendelkezésedre a legideálisabb albérletek kiszűrésére.

3. stratégia: szövetségesek.

A csapatmunka mindig eredményes lehet a versengések idején, és maximalizálhatja a győzelem, vagy legalábbis a lehető legkedvezőbb kimenetelű állapot beállítását. Ezt a stratégiát az albérletkeresés során is alkalmazhatod. Kiadó albérletek keresésekor találj szövetségesekre. Fogj össze más bérelni vágyókkal, és béreljetek közösen egy lakást. Ha egy ismerősöd sem költözne, akkor célszerű megfontolni a kiadó szoba bérlését. Több emberrel, olcsóbban bérelhetsz így kiváló minőségű albérleteket. Kiadó szobák és albérletek ügyében bátran keresd ügyfélszolgálatunkat.