A február kiváló hónap, ha Budapesten keresel albérletet

Közelít az új szemeszter, te pedig ismét albérletet keresel, mert csupán pár hónapig béreltél albérletet? Vagy szimplán költözésen töröd a fejed, mert meguntad jelenleg albérleted? Albérletek Budapest környékén meglehetősen kedvező áron találhatók februárban. Ez a hónap ugyanis tökéletes alkalom lehet egy albérletváltásra, a nagy költözésre. Megmondjuk, hogy miért.

A Február egy igazán szerencsés hónap a költözni vágyók számára, akkor, ha az albérletek Budapest városában találhatók. A nagyvárosi albérletbérlés ugyanis jóval komplexebb folyamat, mint a kisebb városokban történő bérlés.

Míg egy kisebb, esetleg vidéki városban a szezonális költözés nem annyira jelentős, és egy állandó stagnálás figyelhető meg az év túlnyomó részében, addig a nagyvárosi lakásbérlés több hullámvölggyel is rendelkezik.

Az albérletek Budapest területén június környékén egy igen egyedi ajánlattal szolgálnak a bérelni vágyók számára. Bár az árak nem a legolcsóbb kategóriákban mozognak, de még így is akadnak kivételesen olcsó kiadó lakások és szobák, amelyekből az egyetemista és főiskolás diákok frissen repültek ki.

Megfigyelhető, hogy az albérletek Budapest városában megsokszorozódnak a nyár végére, ezzel kezdetét veszi a főszezon, amikor nagy az igény az albérletekre, ezt októberben alábbhagy. A holtszezon Decembertől Március elejéig tart, majd márciustól újra életre kel az albérlet piac.

Bár szinte teljesen biztos, hogy lakást találsz a főszezonban, amelynek árával és kinézetével is elégedett leszel, a holtszezon mégis sok meglepetést tartogathat számodra. A téli albérletbérlés olyan, mint kincset keresni és találni.

Igaz, hogy kisebb a kínálat, viszont mégis hihetetlenül olcsó, illetve magas színvonalú lakásokra lelhetsz. Ebben a cikkben pedig felhívjuk figyelmed a februári albérletbérlés előnyeire.

Miért olcsók az albérletek Februárban?

A hideg nagyobb szerepet kap ebben a színdarabban, mint elsőre gondolnád. Mégis ki szeret télen költözni? A válasz roppantul egyszerű: nem sokan. Akadnak olyan emberek, akik imádják a telet, valamint még a hideget is élvezik, azonban az emberek többsége irtózik annak a gondolatától, hogy fagypont alatti hőmérsékletben a szükségesnél többször hagyják el a biztonságos, és a jól fűtött lakást.

Egy másik ok az, hogy rengeteg ember küzd szezonális depresszióval a rövidebb nappalok, a hidegebb és zordabb időjárás, illetve a kevesebb napsütés miatt. Amikor pedig az ember közérzete és mentális állapota hanyatlani kezd, borzasztóan stresszes és megterhelő egy olyan nagyszabású újítás, mint a költözés.

Azért is kevesebben költöznek ilyenkor, mert a munkavállalók jó része szeptemberben megnyílt új munkalehetőségekre pályáznak, így a főszezonos költözést választják opcióként. A diákok is beköltöznek a főszezonban. A bérlők többsége a határozott idejű bérleti szerződéses albérleteket választja, amelyeket ajánlunk mi is figyelmedbe.

Mégis előfordul egy-két olyan eset, amikor egy tapasztalatlan bérlő határozatlan idejű szerződést választ, vagy esetleg átverés áldozatául esik, és új albérletet kell találnia. Ilyenkor a februári bérlés kiváló alkalmat nyújthat számodra az újrakezdéshez. Kevés költöző, kifejezetten olcsó kínálat. Minél hamarabb költöznél? Vedd fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal és segítünk mihamarabb megtalálni az új otthonodat.

Mi a legfontosabb tényező, ha februárban bérelnél?

Az albérletek Budapest környékén elképesztően drágák lehetnek, amelyre jó, ha felkészülsz, hiszen az albérletbérlés sosem volt olcsó. Manapság azonban sokkal inkább megéri ezt az életstílust választani.

Érdemes, ha szemed előtt lebeg az időzítés gondolata. Lehet akármilyen drágaság a világban, ha te szemfüles és felkészült vagy, és tudsz az időzítés előnyével élni. Február elejétől a hónap közepéig érdemes gyakran frissíteni a hirdetőoldalakat.