5 ok a lakásbérlés mellett, amiért 2022-ben mindenki albérletre vadászik.

Valószínűleg te is megfigyelted, hogy az elmúlt egy évben a budapesti olcsó albérletek népszerűség felfelé ágazóban van. Jól látod, az albérletpiac tényleg virágzásnak indult, és egyre több fiatal látja meg a budapesti olcsó albérletek szépségét, ahogyan az albérletbérlés nyújtotta előnyöket is. 5 okkal mutatjuk meg neked is, hogy miért jársz jól, ha albérletet bérelsz. Albérletet keresel? Ügyfélszolgálatunk segít.

Manapság minden második fiatal albérletet bérel, ha pedig még nem tette azt meg, keresési előzményeiben minden bizonnyal már a hirdetőoldalak túlnyomó részvéte figyelhető meg. A budapesti olcsó albérletek felé egyre több igény irányul, ami kicsit sem meglepő. Az albérletbérlés egyre csak fokozódó népszerűségének okaival közelebbről is megismerkedhetsz egyik korábbi cikkünkben, amelyet ide kattintva / koppintva olvashatsz el.

Az emberek elvárásai is változtak azonban. A bérlő manapság igényességre vágyik a budapesti olcsó albérletek terén. Ebben az esetben az „olcsó” szóra kerül a hangsúly, hiszen régen egy olcsó albérlet nem csupán kedvező financiális értékekbe került, hanem az olcsó árakért a minőséget is feláldoztad. Manapság viszont elvárt a minőség kedvezőséggel való társulása. A bérlők nem akarnak minőséggel fizetni az anyagi könnyebbségért.

Flexibilis.

Nos, ha valami, akkor az egyértelmű, hogy egy ez egy olyan pozitívuma az albérletbérlésnek, amely miatt fokozódik annak a népszerűsége is. Minden fiatal generáció más és más jellegzetességekkel és hitrendszerrel bír, amelyek általában kontrázzák az előttük lévő, már több évet megélt generációk jellemzőit és felfogását.

Míg az előző generációk a mihamarabb történő ingatlanvásárlást tartották szignifikáns prioritásnak, addig a jelenlegi generációk a szabadság, a mobilitás és a flexibilis otthon ötletét preferálják. Sokkal inkább költöznének rövidebb időintervallumot felölelően, ahonnan pedig tovább is állhatnak majd. A budapesti olcsó albérletek szépsége nem más, mint pont ez a rugalmasság.

Akár fix összeg és bizonyosság.

Míg az albérlet jellegét tekintve a rugalmasság meglehetősen kecsegtető lehet egy mai fiatal számára, addig a szerződés jellege és az anyagi kiadások varázsa, nem meglepő módon, pont a rugalmatlanságban rejlik. Gyönyörű, ahogy a két ellentét szerepet játszik az albérletbérlésben, igaz?

A fix, rugalmatlan szerződéstípusnak a határozott idejű bérleti szerződés felel meg, amelynek szépsége nem más, mint, hogy fixen, előre meghatározott dátumokkal bérelsz, és a szerződés lejártai dátumáig, amely egy pont megfelelő, pár hónapos időtartam, nem költözhetsz.

Ennek köszönhetően bizonyos lehetsz saját helyzetedben, amely remek lehet egy fiatal számára, akinek naponta kell bizonytalansággal, kaotikus helyzetekkel és kirajzolatlan jövőképpel megküzdenie. Továbbá, állandó, fix összeget fizetsz az albérletért.

Olcsóbb megélhetés.

Hiszed vagy sem, az albérletbérlés sokkal kedvezőbb anyagilag, mint az ingatlanvásárlás, hosszútávon is. Ha egy ingatlan tulajdonosa vagy, számtalan javítási munkálattal és egyéb számlával kell megbirkóznod, amelyek havi szinten igencsak magas áron gyűlhetnek összege. Míg mindez levonódik a lakbérből, a rezsiből a budapesti olcsó albérletek estében, mégis olcsóbb, hiszen a fogyasztás meghatározott.

Ez persze a határozott idejű bérleti szerződés esetében történik így, ezzel is bizonyítva mennyivel kedvezőbb a határozatlannal szemben. A határozatlan idejű bérleti szerződéses albérletben ugyanis gyakran fogyasztás alapú rezsit fizetsz, amely hideg zuhanyként érhet a tél közeledtével (szó szerint).

Bútorozott.

A budapesti olcsó albérletek többsége bútorozottan kiadó. Ez mind a pénztárcád, mind a naptáradat megkönnyíti, hiszen nem kell pénzt sem, ahogyan időt sem szánnod arra, hogy bútorozd az albérletet. Továbbá, költözéskor sem kell magaddal cipelned azokat. Plusz pontnak számít az is, hogy egy jó ízléssel berendezett, modern albérletben még az egyéni stílusod is fejlődhet, változhat.

Karbantartás.

Az életed megkönnyítése érdekében a budapesti olcsó albérletek között is akadnak olyanok, amelyek segítenek a karbantartás leszervezésében, a bérbeadó tanácsot, saját karbantartójának elérhetőségét ajánlhatja fel, míg egy ingatlan tulajdonos saját maga kell, hogy keressen szakembert. Ebben az esetben sok negatív tapasztalaton is keresztülmehet az illető. Az albérlet, ha felújított, arról nem te gondoskodtál, hanem a bérbeadó még a beköltözésedet megelőzően, amely sok-sok fejfájástól, és anyagi kiadástól is megkímélt téged.