3 tipp hogyan élvezd a szólóban bérlést

Önálló, független életet élnél, de nem tudod, hogy neked való-e a szóló albérletbérlés? Félsz attól, hogy kudarcot szenvedsz? Esetleg, már próbáltál egyedül bérelni, de nem élvezted, azonban, most mégis úgy érzed, megérettél rá, hogy újra nekifuss a szóló bérlés kihívásának? 10 tippel segítünk könnyebbé tenni a dolgod, mert egyszer mindenkinek érdemes kipróbálnia, hogy milyen egyedül bérelni. Ennek több oka is van, amelyekről itt olvashatsz.

Egyesek nagyon jól boldogulnak egyedül, míg mások számára valóságos rémálmot jelent huzamosabb időre egyedül maradni. Albérlet egyedül? Nem mindenki szeret ugyanis saját gondolataival egyedül lenni, ahogyan a magányérzettel viaskodni sem.

Gyakran elsőre szórakoztatónak, sőt, igazi kalandnak tűnhet egyedül kibérelni egy albérletet, ez azonban később, a beköltözést követően mégsem bizonyul olyan pozitív élménynek, mint ahogyan azt elsőre sejtetted.

Az emberek többsége mégis magtanul együtt élni a gondolataival és a magányosságot élvezhető egyedüllété fordítani. Egy szóló albérlet esetében elkerülhetetlen, hogy időt tölts magaddal. Számtalan előnye van a szóló albérletbérlésnek, sőt, az akár egy jól működő útvonal is lehet számodra a jövőben.

Ne érezd magad rosszul, ha elsőre kellemetlenül érzed magad egyedül, ha nem vonz, hogy az albérlet. Sőt, bárhol és bárkivel élj is, az első pár nap minden bizonnyal különös élményekkel szolgálhat, és meglehetősen kellemetlen érzésekkel. Ha albérletet keresel, és megbízható, segítőkész cégtől bérelnél, akkor mindenképpen keresd ügyfélszolgálatunk.

Igazság szerint, minden ember találkozik az imént érzéssel költözéskor, hiszen a megszokás periódusa hosszas folyamat. Egyszerre kell elszakadni a már megszokottól, a régitől, és kialakítanod egy procedúrát, amely során megszokott az újat. Ez nem egyszerű, viszont egy teljesen természetes folyamat. Pár hasznos dologgal segítheted felgyorsítani ezt a folyamatot, mert a szóló albérlet igazi kaland is lehet.

Hogyan élvezd a saját társaságod?

Először bérelsz egyedül, és nem vagy teljesen megbarátkozva a csenddel? Amikor valaki egyedül él, akkor elkerülhetetlen, hogy a csend legyen az illető társasága. Ha nem vagy hozzászokva, sőt, az emberek többségét eleinte kifejezetten zavarja a csend, akkor hallgass zenét, rádiót, beszélgetős műsorokat, a határ a csillagos ég az interneten.

Rendkívül sokat segíthet az is, ha kialakítasz egy rutint, amely során csak magaddal foglalkozol. Vegyél egy gyertyafényes, forró fürdőt, találj új sorozatokat, vesd  papírra a gondolataid, később érdekes lesz visszaolvasni őket. Szánj időt mindennap az olvasásra. Tudtad, hogy napi 30 perc olvasással töltött idő meghosszabbítja az életed? Mindezek mellett pedig még élvezetes is.

Tégy valami olyat, amit eddig nem tehettél meg.

Ha először költöztél el szüleidtől, és máris belecsöppentél a szóló lakásbérlés sűrűjébe, akkor lehetséges, hogy az első pár hét kimondottan ijesztőnek, érzelmileg megterhelőnek, és szörnyen magányosnak érződhet.

Viszont ennek könnyedén véget vethetsz. Hogyan? Tégy valami olyat, amit eddig nem tehettél meg. Mindig meg el akartál kezdeni komolya foglalkozni a festéssel, de szüleid semmilyen formában nem támogatták művészi ambícióidat, mert nem akartak festék foltokat takarítani?

Esetleg megszerettél volna tanulni gitáron játszani, de őket zavarta a hang. Mindezt most megteheted. Persze, előbb jó, ha megbeszéled a szomszédokkal is, illetve festésnél beszerzel egy fóliát, amivel megvédheted a lakást a nem kívánt foltoktól.

Tartsd közel a barátaidat.

Ha Budapestre költöztél, hamar barátokra fogsz találni. Akár az egyetemi előadások során, akár a munkahelyen, de számos színes egyéniséggel hoz majd össze a sors. Légy nyitott a barátságokra, és tartsd közel magadhoz őket.

Szervezzetek heti programokat, alakítsátok ki saját tradícióikat. Tarts filmezős napot, esetleg süssetek együtt valami finomat. Rengeteg lehetőséged adódhat a szocializálódásra, és érdemes arra nyitottnak is maradnod.