Tippek a gyermek biztonságához

Gratulálunk, hogy szülő lett! Ön egy csodálatos utazásnak indul! Rengeteg dologra kell vigyáznia, és gyorsan meg kell tennie, beleértve a baba biztonságát otthonában. Lehet, hogy izgatottan készítené finom falatokat gyermekének, de a konyha vad dzsungel egy csecsemő számára. Talán alig várja, hogy belemerüljön a fürdőkádba, és babája a vízben csobbanjon, de ez is csúszós lehet. Még az óvodában is vannak olyan dolgok, amelyekre vigyáznia kell. Mindezek a dolgok könnyen javíthatók és megelőzhetőek, és hogy segítsünk az alapjainak felfedezésében, elkészítettünk egy ellenőrző listát, amely végigvezeti Önt a bababiztosításon otthonában.

Konyha

Fektessen be a szekrények és a fiókok reteszeibe. Ez az egyik legegyszerűbb befektetés, amelyet akkor tehet meg, amikor baba biztossá teszi otthonát. A reteszek megakadályozzák, hogy babája kinyissa a fiókokat, és olyan tárgyakhoz nyúljon, mint a villa és a színes gyógyszeres palackok, vagy becsapja az ujjait.

Tegyen hozzá kályha gomb fedeleket. A tűzhely gomb burkolatai a kapcsok fogantyúja mögött vannak, megakadályozva annak elfordulását és az égők bekapcsolását.

Tartozék csúszásgátló szőnyegekkel. Nem akarja, hogy a konyhája jégpályává alakuljon a kicsi számára. A csúszásgátló párnák és szőnyegek minimalizálják az eséseket és a baleseteket.

Helyezzen reteszeket a kukákba. A legtöbb gyermeknek van egy fázisa, amikor egyszerre érdeklődnek a hulladék iránt. Nem akarja, hogy folyamatosan kihozza őket a kukából, vagy felvegye a ház körül korábban kidobott tárgyakat.

Használja okosan a konyhai készülékeket. Főzéskor használja a hátsó égõket, mivel azok nehezebben elérhetõk. Annak elkerülése érdekében, hogy a furcsa kezek megragadják az edényeket, fordítsa az összes fogantyút befelé. Hogy töltse be a mosogatógépet? Tegye az összes kést és villát lefelé. Így, ha kis felfedezője egy nyitott mosogatógép közelében kúszik, a sérülések kockázata minimálisra csökken. Ideális esetben tartsa mosogatógépét mindig zárva, mivel vannak olyan vegyszerek, amelyek károsak lehetnek a babájára.

Távolítson el minden könnyen elérhető lakberendezési darabot, amely elfér a gyermek szájában, és fulladásveszélyt jelenthet. Gondoljon olyan dolgokra, mint a hűtőmágnesek és más apró csecsebecsék.

Ne tároljon tisztítószereket, gyufákat / öngyújtókat a mosogató alatt vagy bárhol máshol, amely gyermeke számára elérhető. Tartsa őket az ételtől elkülönített magasabb szekrényben. Ha lehetséges, zárja le azokat a polcokat, amelyek ezeket a veszélyes tárgyakat tartalmazzák.

Kerülje az abroszok használatát. Egy kisgyermek könnyen megragadhatja vagy meg rángathatja, és éles tárgyakat, például kést, vagy meleg ételt húzhat magára.

 

Nappali

Használjon nehézsúlyú kampókat. Még akkor is, ha a felakasztott tárgy könnyű, a nehezebb kampók extra támogatása megakadályozhatja a tárgyak megragadását és lehúzását a falakról.

Használjon elektromos szalagot. Az elektromos szalag elrejtheti az elektromos vezetékeket a pici elől. Bónusz tipp: rejtse el a zsinórokat a bútorok mögött, hogy ne érhesse el őket.

Használjon párnákat az éles élek lágyításához. A sarkok és az élek különösen veszélyesek, amikor a baba megtanul járni. Ha puha párnával fedjük le őket, megelőzhetjük a sérüléseket.

Ellenőrizze az összes házi növényt. Lehet, hogy észre sem veszi, de néhány növény otthonában mérgező lehet egy fiatal szervezetre.

Helyezzen konzolokat és más eszközöket a bútorok rögzítésére, például könyvespolcokat és szekrényeket. Az ilyen zárak általában egy csecsemő- vagy háztartási áruházban kaphatók. A gyerekek imádnak mászni, ezért ügyeljen arra, hogy a nehéz bútorok ne essenek rájuk.

Tegyen fizikai akadályokat a kandallóra. Párnázza meg azt a helyet, ahol további hely van körülötte, hogy a lángok ne legyenek elérhetőek a gyermekek számára.

Rögzítse az összes nehéz tárgyat. Nem mondhatjuk ezt elég gyakran. A tévék, a fazekak, a vázák és a lámpák mind olyan tárgyak, amelyek könnyen megbillenhetnek és sok kárt okozhatnak a kisgyermekeknek, ezért ügyeljen arra, hogy minden biztonságosan a helyén legyen. Próbáljon konzolt használni a dolgok rögzítéséhez.

 

Óvoda

Állítsa be a szobát vastag szőnyeggel vagy szőnyegekkel az esések lágyítására.

Használjon nyitott kukát a játék dobozhoz. A játékdoboz fedelei nehezek lehetnek, és beszoríthatják a csecsemő karját vagy fejét, ha játékhoz nyúlnak.

Fektessen be az ujjcsípésű védőkbe. A csecsemők kíváncsiak, és ujjuk sok kis zugba elérhet, ha már elkezd mászni. Ujjcsípéses védõeszközökkel megakadályozhatja, hogy ujjaik összeszoruljanak.

Mindenképpen telepítsen ablakvédőket. Veszélyes és hamis feltételezés azt gondolni, hogy egy szúnyogháló megakadályozhatja, hogy a csecsemő kidőljön az ablakon. Egyszerűen nem fog. Fektessen be az ablakkerethez csavarozható védőburkolatokba vagy olyan ütközőkbe, amelyek megakadályozzák az ablak széles kinyitását.

Ne helyezzen bútorokat az ablakok közelébe. Kétségtelen, hogy rendkívül izgatott lesz, amikor babája elkezd mászni a kanapékon és székeken. Ez azonban azt is jelenti, hogy felmászhatnak arra a kanapéra, amely egy ablak mellett van. Ha nem akarja, hogy ez veszélyforrás lehessen!

Ügyeljen arra, hogy a lécek keskenyek legyenek. A kiságyban vagy a járóka általában lécekkel rendelkezik, és meg kell győződnie arról, hogy azok elég keskenyek-e ahhoz, ahol a gyermek feje nem akadhat meg közöttük.

Ne akasszon semmit a kiságy vagy az pelenkázó fölé. Legyen szó képekről vagy polcokról, nem érdemes megkockáztatni, hogy valami leválhat és rá eshet a babára.

Ellenőrizze, hogy a matrac megfelelő magasságban van-e. A legtöbb kiságy lehetővé teszi a beállítását. A magasabb szintek megkönnyítik az újszülött kiemelését a kiságyból, de veszélyessé válnak, ha gyermeke képes állva húzni magát. A 6 hónap körüli helyzetbe helyezze a matracot a legalacsonyabb magasságra.

 

Fürdőszoba

Ne bízzon a baba fürdő ülésében. Ezekről az ülésekről ismert, hogy felborulnak és fulladást okoznak. Ehelyett próbáljon ki egy kisbaba kádat. Ne feledje, hogy soha ne hagyja gyermekét felügyelet nélkül, amikor a vízben van.

Ügyeljen a fürdőszoba kukájára. Könnyű elfelejteni ezt a kis szemetet, amikor reteszeket vásárol a ház összes többi részére. Ez azonban potenciálisan a ház egyik veszélyes hulladékgyűjtője lehet: felügyelet nélküli borotvák, gyógyszerek vagy akár pamutgolyók is potenciális veszélyt jelentenek a csecsemő számára.

A kozmetikumokat és más higiéniai termékeket zárt helyen tárolva kell tartani, mert mérgezés veszélyét jelenthetik a gyermekek számára.

Fontolja meg a gyerekbiztos „WC-zárakat”, amelyek rögzítik a fedelet. A legtöbb kisgyermek átél egy fázist, amikor elbűvöli őket az emberi testi funkció. Ha nem használja a WC-t, zárja le a fedelet, hogy ne fedezhessék fel a WC-csészét vagy ne billenjenek bele.

Húzza ki az elektromos készülékeket a konnektorból, amikor azokat nem használják. A hajszárítókat, az egyenesítőket és az elektromos borotvákat ki kell kapcsolni és el kell helyezni, mivel ezek kárt okozhatnak a babában.

A padlóbiztonságra gondolva ismét a szőnyegek csúszásmentes párnázása a megfelelő út. Csúszásmentes fürdőszoba!

Ellenőrizze, hogy az összes gyógyszeres flakon gyermekbiztos kupakkal rendelkezik-e és nincsenek-e a gyermekek számára elérhetőek. Azok az apró üvegek nagyon világos színűek lehetnek, így vonzó, tréfás játékká tehetik őket, ezért ne hagyja, hogy a kicsi kezébe kerüljön. 

 

Egyéb

Helyezzen biztonsági kapukat minden olyan lépcsőházhoz és helyiséghez, ahol nem szeretné, hogy a baba játsszon. Rendszeresen portalanítson és porszívózzon, hogy a padlótól és más felülettől megszabaduljon az apró tárgyaktól, például papírkapcsoktól, amelyek fulladásveszélyt jelenthetnek. Helyezzen zárakat a szeszes szekrényekre; az alkohol mérgező lehet a kisgyermekekre.

A játékelemeket tartsa távol a babától. Sok játék akkumulátorral működik. Kieshetnek és sok kárt okozhatnak. Az elemek szivároghatnak vagy fulladásveszélyt okozhatnak, ezért tartsa őket távol vagy biztonságosan zárva.

Fedje le az összes nyitott kimenetet kimeneti fedéllel. Nem akarja, hogy azok a sunyi ujjak bejussanak oda! Ne felejtse el folyamatosan felügyelni a babáját. Ha gyermeke elég idős, tanítsa meg gyermekét, hogyan hívja a 112-őt vészhelyzet esetén.